PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : imei değişenler - güncelleme sonrası şebeke sorunu yaşayanlar için



ariza
09.Eylül.2012, 22:54
arkadaslar romdan sonra şebeke gelmemesi ile ilgili sıkıntı yaşayanlar imeisi değişmiş olanlar s3lerde efs yapisi. farklı bu yüzden yaşıyosunuz çözümü ise xxdli3 yada bekleyin jb romlar düzelsin herşey yolunda densin o sürümü indirin telefoncunuza gidin rom olarak xxalef atacaklar erase flash olarak imeinizi yazsın sonra odin ile örnek veriyorum XXDLI3 sürümünü kurun daha sonra imei yazsin şebekeniz gelir sonraki güncellemelerde herkes turkbey kullanıyor zaten modem bölümüne gelince stock modeme karışma yani stock modemim kalsin işlemini yapıcaksınız orada size modemler sunar en alttaki seçenek sonra guncellemenizi yapin modem değişmedikce sebekeniz gitmeyecektir sakin odinle işlem yapmayin başa dönersiniz zaten türkbey kardeşimiz son otalari takip ediyor peki modem deişmeyince ne olacak modem adındanda belli şebeke gps wriless bluetooth gibi network `e giren işlemlerden sorumludur stabil bir modem olduktan sonra değişmenize gerek yok şebekeniz şarjiniz düzenli ise sorun yok 4.1.1(jb) modem var stabil jb romdan sonra modemi sonkez değişip birdaha elimi sürmüycem taki 4.1.2 yani bir üst sürüm çıkana kadar modemim kalsın sorun yok bence zaten stabiliteyi yakaladiktan sonra ciddi bir değişim olmadikca rom değişmenin bir anlami yok S kullanirken bi sürü sürüm çıktı ama ben xxjvt rom semaphore kernel ile stabiliteyi yakaladim ve sürekli o sürümde kaldım.
Not: imei değişmiş cihazlar tekrar orjinal imeisine dönseniz bile yinede güncelleme sorunları yapacaktır çünkü cihazın SN (seri numarası) bozuluyor.
Tabi bunlar benim düşüncelerim sizinkiler böyle olmayabilir saygilarimla...

ok_tay06
10.Eylül.2012, 00:50
aydınlatma için teşekkürler
:)

kizilirmak
11.Eylül.2012, 15:28
arkadaslar romdan sonra şebeke gelmemesi ile ilgili sıkıntı yaşayanlar imeisi değişmiş olanlar s3lerde efs yapisi. farklı bu yüzden yaşıyosunuz çözümü ise xxdli3 yada bekleyin jb romlar düzelsin herşey yolunda densin o sürümü indirin telefoncunuza gidin rom olarak xxalef atacaklar erase flash olarak imeinizi yazsın sonra odin ile örnek veriyorum XXDLI3 sürümünü kurun daha sonra imei yazsin şebekeniz gelir sonraki güncellemelerde herkes turkbey kullanıyor zaten modem bölümüne gelince stock modeme karışma yani stock modemim kalsin işlemini yapıcaksınız orada size modemler sunar en alttaki seçenek sonra guncellemenizi yapin modem değişmedikce sebekeniz gitmeyecektir sakin odinle işlem yapmayin başa dönersiniz zaten türkbey kardeşimiz son otalari takip ediyor peki modem deişmeyince ne olacak modem adındanda belli şebeke gps wriless bluetooth gibi network `e giren işlemlerden sorumludur stabil bir modem olduktan sonra değişmenize gerek yok şebekeniz şarjiniz düzenli ise sorun yok 4.1.1(jb) modem var stabil jb romdan sonra modemi sonkez değişip birdaha elimi sürmüycem taki 4.1.2 yani bir üst sürüm çıkana kadar modemim kalsın sorun yok bence zaten stabiliteyi yakaladiktan sonra ciddi bir değişim olmadikca rom değişmenin bir anlami yok S kullanirken bi sürü sürüm çıktı ama ben xxjvt rom semaphore kernel ile stabiliteyi yakaladim ve sürekli o sürümde kaldım.
Not: imei değişmiş cihazlar tekrar orjinal imeisine dönseniz bile yinede güncelleme sorunları yapacaktır çünkü cihazın SN (seri numarası) bozuluyor.
Tabi bunlar benim düşüncelerim sizinkiler böyle olmayabilir saygilarimla...


şimdi tam olarak anlamadım
ben gecen sırf merak ettiğim için 4.1.1i kurdum sonra sebekem gitti telefoncu arkadasa verdım oda şimdi bana xalef yuklemis sebekem de var ancak ben 4.1.1 kullanmak istiyorum bunun icin yapılacak işlemi anlatmısınız ama tam sırasıyla yazabılır mısınız.

sakarboy
11.Eylül.2012, 15:33
XXALEF die bi zorunluluk yok 3 tane S3 geldi imei değiştikten sonra güncelleme yapıp bozulmuş olan.
bende hpesine XXBLFB sürümünü yükleyip efs repair yöntemi ile yeni imei nosunu tekrar yazdım.
kısacası suanki tüm 4.04 türkiye rom larının hepsinde takrardan imei repair yapılabiliyor.

ve 3 cihazda sorunsuzca çalışmakta.

ariza
11.Eylül.2012, 15:41
boxların güncell sürümleri versiyon değiştirmeden imei işlemi yapabilir xxalef ' e düşmesine gerek yok biraz daha beklerseniz türkbeyin romları düzene binmek üzere kesin bir jb sürüm çıksın türkbey ustamız bi el atsın onada sonraki güncellemede odinle değilde türkbeyin sürümlerinde no modem işaretleyerek modem değiştirmeden devam ederseniz şebekeniz gitmez benimki örnek:
AP : I9300XXDLI2
CP : I9300XXDLI3
CSC : I9300XXADLI2

Sonraki türkbey ile güncellememde modem bölümünde "no modem" seçerek devam edersem gerek kalmayacak önemli olan kararlı sürümü bulmak arkadaşlar XXDLI6 da bu gelebilir onuda bekleyeceğiz artık.

sakarboy
11.Eylül.2012, 15:43
boxların güncell sürümleri versiyon değiştirmeden imei işlemi yapabilir xxalef ' e düşmesine gerek yok biraz daha beklerseniz türkbeyin romları düzene binmek üzere kesin bir jb sürüm çıksın türkbey ustamız bi el atsın onada sonraki güncellemede odinle değilde türkbeyin sürümlerinde no modem işaretleyerek modem değiştirmeden devam ederseniz şebekeniz gitmez benimki örnek:
AP : I9300XXDLI2
CP : I9300XXDLI3
CSC : I9300XXADLI2

Sonraki türkbey ile güncellememde modem bölümünde "no modem" seçerek devam edersem gerek kalmayacak önemli olan kararlı sürümü bulmak arkadaşlar XXDLI6 da bu gelebilir onuda bekleyeceğiz artık.

imei yazmayı belki yaparsınız ama efs repair işlemi JB sürümlerde şaun için mümkün olmuyor.

ariza
11.Eylül.2012, 15:47
alef sürümündede olmuyor efs repair dediğin zaman imei 0049 a dönüşür daha sonra imei yazarsın telefonuna yine patch yapmışsın gibi algılar orjinal imeisi olsa bile yani şuanda SN olayı çözülmediğinden her güncellemede ya benım dediklerimi yapacaklar yada her güncellemede telefoncunun yolunu tutucaklar.

kizilirmak
11.Eylül.2012, 15:57
şimdi tamamen kafam karıstı kusura bakmayın arkadaslar biraz cahilim bu konularda

şimdi benim teli aldığımda yazma imei ile XALEF te calısıyordu bu rom olaylarından dolayı ellemedım ama dun 4.1.1 DLI5 cıktıktan sonra dun yukledım oda sebeke gitti sonra arkadasa verdim oda tekrar XALEF dondurerek sebekeyı duzeltmıs.

benim sorum şu neden XALEF donuyoruz yada 4.1.1 guncellenmeyi sebekyi duzeltme imkanı yokmu

yada XALEF gecip ımei efs repair yaptık sonra tekrar romu atsak guncel box ile attıysa yine 4.1.1 gecerken sebeke gidermi

4.1.1 geçip sebeke yi saglam bir sekilde kullanan arkadaslar nasıl kullanıyor. eger adımları hakkında bilginiz varsa ben de telefoncu arkadasa soylerım oda oyle yapar sımdı o biraz beni basından savuyor gibi geldi.

normal su an var olan cozum hakkındaki cevaplarınızı bekliyorum. cvplar için teşekkurler.

ariza
11.Eylül.2012, 16:01
bak kardeşim yeni sürüm programlarda alef ' e dönmesine gerek yok 4.1.1 dli5 sürümde direk çakarsa yine olur sıkıntı olmaz anladınmı?

kizilirmak
11.Eylül.2012, 16:04
bak kardeşim yeni sürüm programlarda alef ' e dönmesine gerek yok 4.1.1 dli5 sürümde direk çakarsa yine olur sıkıntı olmaz anladınmı?

hah tamam kardeşim işte tam istediğim cevapta bu DLI5 4.1.1 gecip imei yazdırmak işte bunun tam olarak nasıl yapılacagını soruyorum

şimdi box u olan arkadasa gittiğimde tekrar savsaklamadan duzgunce yapsın hemde ozellikle de son surumu kullanmak istiyorum.

teşekkurler

ariza
11.Eylül.2012, 16:09
kararlı sürüm daha çıkmadı bekle sen bende bekliyorum sonrasında modem değiştirmeden güncelleme yapabilirsiniz.

sakarboy
11.Eylül.2012, 16:24
alef sürümündede olmuyor efs repair dediğin zaman imei 0049 a dönüşür daha sonra imei yazarsın telefonuna yine patch yapmışsın gibi algılar orjinal imeisi olsa bile yani şuanda SN olayı çözülmediğinden her güncellemede ya benım dediklerimi yapacaklar yada her güncellemede telefoncunun yolunu tutucaklar.

dostum bu kadar kelimelere oyununa gerek yok, ben basit mantıkta anlatıyorum. herkes senin dediğini anlamaz. yok patch yapmışşın gibi algılar vs. bunlara gerek yok :)

işin mantığı basit, imei nosu bi şekilde klonlanmış cihazda yapılacak işlem şu (spt box için)

cihaz mumkün olan 4.04 stock fw ye düşürülecek.
sonrasında rootlayacaksınız.

rootladıntan sonra gerekli yetkilendirmeyi için verip. usb hata ayıklama modunu aktif ediceksiniz.
ve sonrasında spt yazılımında yini imei girilip unlock ve repair imei işaretlenecek ve SPT MODe a tıklanıp yazılımın network repair işlemini tamamlanması beklenecek.
tüm bu işlemler cihaz bilgisayar a kendi usb kablosu ile bağlı iken yapıcaksınız.

2. aşama ise cihazı stp cihazından gelen usb kabloya baglayacaksınız
sonrasında sırası ile imei repair ve unlock seçilip factory mode seçeneğine tıklayıp işlemi başlatacaksınız.
ve sonunda new imei write bilgisi aldınızmı işlem tamamdır.
telefonu kapatıp açtıktan sonra şebekenin gelmesi gerek.

işleyiş bu şekildedir.
ha bunun sıralamasında vs. yada farklı bir cihazda farklı mantık ile yapıyorlardır orasını bilemem.
olay bu yani.

ha bir de şu var tabiki dediğiniz gibi bu repair işleminden sonra
kullanıcı güncelleme yaparken modem fw sini boş geçip yüklemesini yaparsa sorunsuz güncelleme işlemi gerçekleştirebilir.

ariza
11.Eylül.2012, 16:29
4.0.4 e düşürmesine gerek yok SPT veya OCTOPUSUN yeni sürümlerinde 4.1.1 e de patch yapıyor arkadaşım...

kizilirmak
11.Eylül.2012, 16:31
allah razı olsun kardesim şimdi anladım olayı peki bir bu işlem için ille dusuk XALEF e falan mı donmemiz gerekiyor yani 4.1.1 yada 4.0.4 un guncel romlarından birisi ile denesek olmaz mı bu işlem

son surumu yukletip kullanmamak istiyorum ondan dolayı boyle kırk soruyorum kusura bakmayasın. :)

yada klon yazma imeili cihazda son bu 4.1.1 nasıl kullanabiliriiz.

sakarboy
11.Eylül.2012, 16:32
4.0.4 e düşürmesine gerek yok SPT veya OCTOPUSUN yeni sürümlerinde 4.1.1 e de patch yapıyor arkadaşım...

evet doğrudur DLI5 sürümü bende yaptım bi kere ama sonrasında nedense farklı bir cihazda desteklemedi. mecburen vakit kaybetmemek için şuan için 4.04 ile devam ettiriyorum.
final sürüm çıkınca ona göre bakıcam..

ariza
11.Eylül.2012, 16:38
olayı tam bilmediğin buradan belli be kardeşim :) tarif ederdim ama o konular burada yasak sana farklı yolla ulaşayım warmı bi yolu ?

ariza
11.Eylül.2012, 16:44
allah razı olsun kardesim şimdi anladım olayı peki bir bu işlem için ille dusuk XALEF e falan mı donmemiz gerekiyor yani 4.1.1 yada 4.0.4 un guncel romlarından birisi ile denesek olmaz mı bu işlem

son surumu yukletip kullanmamak istiyorum ondan dolayı boyle kırk soruyorum kusura bakmayasın. :)

yada klon yazma imeili cihazda son bu 4.1.1 nasıl kullanabiliriiz.,

alefe gerek yok kardeşim benim :) olayı hala anlamadınız...

olay şu;
Telefon 4.1.1 DLI5 sürüm yüklenir ve direk patch yapılır. Şebeke gelmedimi? ozaman hemen xxalef sürüme box ile düşürülür.imei yazılır patch yapılır şebekeniz geldimiz? geldi.. sonra XXDLI5 sürümü odin sürümü yada türkbey romu kurun sonra bidaha patch işlemini yapın imei anında yazacaklar sürüm düşürmeyecekler ve şebekeniz geldi hayırlı olsun DLI5 sürümde sonra DLI6mı çıktı? turkbey romda modem bölümüne gelince " no modem " seçilecek ve güncelleme yapılacak modem dli5 kalacak değişmicek sürüm dli6 olmus olacak anlatabildim umarım..

sakarboy
11.Eylül.2012, 16:48
olayı tam bilmediğin buradan belli be kardeşim :) tarif ederdim ama o konular burada yasak sana farklı yolla ulaşayım warmı bi yolu ?

deneme yanılma yolu ile gidersek elbetteki bir çok sonuç a gidebiliriz. anlıyorum ben seni.
fakat diyorum ya sorunluluk olayı farklı hale getiriyor eşin dostun yada kendi cihazında bazı şeyleri yapabilirsin, ama hiç tanımadıgın insanlar olunca iş farklı oluyor.
elinde bi tane s2 birde tab cihazı patlamış değil sanırım. hemde sadece root işlemi sırasında:)
jtag cihazım olmadığı için zamanında cihaz başı 100 tl itelemişlerdi bana.. hızlı şekilde yetişmem lazımdı mecburen bayıldık.. kuruş inmedi adam

dolayısı ile ben sadece biraz temkinli davranmaya çalışıyorum.. yoksa senin tecrübene yada bilgine diyebileceğim bir durum yok.

saygılar sevgiler..

ariza
11.Eylül.2012, 16:52
deneme yanılma yolu ile gidersek elbetteki bir çok sonuç a gidebiliriz. anlıyorum ben seni.
fakat diyorum ya sorunluluk olayı farklı hale getiriyor eşin dostun yada kendi cihazında bazı şeyleri yapabilirsin, ama hiç tanımadıgın insanlar olunca iş farklı oluyor.
elinde bi tane s2 birde tab cihazı patlamış değil sanırım. hemde sadece root işlemi sırasında:)
jtag cihazım olmadığı için zamanında cihaz başı 100 tl itelemişlerdi bana.. hızlı şekilde yetişmem lazımdı mecburen bayıldık.. kuruş inmedi adam

dolayısı ile ben sadece biraz temkinli davranmaya çalışıyorum.. yoksa senin tecrübene yada bilgine diyebileceğim bir durum yok.

saygılar sevgiler..

bak üstte açıkladım onu yaparsan direk düzelir tüm versiyonlar şebeke gelmemesinin sebebi sürekli romlar güncellendiği için alt yapı değişiyor bu yüzden şebeke gelmiyor dediğimi yaparsan gelir sıkıntı olmaz.Yapamadıgınız olursa yönlendirin sadece aracı olurum. Kar marjında deilim olsam burada sizlere olayı anlatmazdım gönderin yapalım derdim..

sakarboy
11.Eylül.2012, 17:19
bak üstte açıkladım onu yaparsan direk düzelir tüm versiyonlar şebeke gelmemesinin sebebi sürekli romlar güncellendiği için alt yapı değişiyor bu yüzden şebeke gelmiyor dediğimi yaparsan gelir sıkıntı olmaz.Yapamadıgınız olursa yönlendirin sadece aracı olurum. Kar marjında deilim olsam burada sizlere olayı anlatmazdım gönderin yapalım derdim..

onu zaten yapıyoruz dostum merak etme fw atarken modem fw sini dahil etmeden güncelleniyor.

o konuda sıkıntı yok. asıl sıkıntı kullanıcıya bunu ileri dönük zararının ne yönde olacağı şüphesi. onu iyice netleştirmek lazım.
o yüzden box cihazların yeni güncelleştirmesini bekliyorum.ki olay netleşsin..

ariza
11.Eylül.2012, 17:22
onu zaten yapıyoruz dostum merak etme fw atarken modem fw sini dahil etmeden güncelleniyor.

o konuda sıkıntı yok. asıl sıkıntı kullanıcıya bunu ileri dönük zararının ne yönde olacağı şüphesi. onu iyice netleştirmek lazım.
o yüzden box cihazların yeni güncelleştirmesini bekliyorum.ki olay netleşsin..

bak yine anlamadın :))) 4.0.4e düştükten sonra box ile deil odinle 4.1.1 kur dLI5 sürümü şebeke geri gidicek sonra boxla tekrar işlem yap şebeke gelecek 4.1.1den sonra modem değişmicekler umarım bu defa anladın..

sakarboy
11.Eylül.2012, 17:27
bak yine anlamadın :))) 4.0.4e düştükten sonra box ile deil odinle 4.1.1 kur dLI5 sürümü şebeke geri gidicek sonra boxla tekrar işlem yap şebeke gelecek 4.1.1den sonra modem değişmicekler umarım bu defa anladın..

off oof dostum valla bıktım şu senin kelime oyunlarından :)

öyl yaptığım cihazda var,

işyerindeki elemanınki şuanda o şekilde DLI5 ve klon imei ile aktif şekilde çalışıyor :)

ariza
11.Eylül.2012, 17:29
off oof dostum valla bıktım şu senin kelime oyunlarından :)

öyl yaptığım cihazda var,

işyerindeki elemanınki şuanda o şekilde DLI5 ve klon imei ile aktif şekilde çalışıyor :)

ßıktıysan takıldıgın yerde sor ama tüm 4.1.1 sürümleri yapılabiliyor sadece 1-2 işlem fazla yapılacak.

kizilirmak
12.Eylül.2012, 14:33
ßıktıysan takıldıgın yerde sor ama tüm 4.1.1 sürümleri yapılabiliyor sadece 1-2 işlem fazla yapılacak.

işte bu 1 2 işlem nasıl arkadaşlar

1 odin ile cihaz XALEF 4.0.4 dönecek
2 spt ile efs repair ve imei yazma yapılacak
3 odin ile 4.1.1 yükseltme yapılacak
4 spt ile tekrar imei yazma işlemimi yapılacak bu kısmı anlamadım yada tam adımlar neler

ariza
12.Eylül.2012, 14:46
1 spt ile cihaz XALEF 4.0.4 flashlanıp dönecek
2 spt ile efs repair ve imei yazma yapılacak (şebeke gelecek )
3 odin ile 4.1.1 en son sürüme yükseltme yapılacak
4 spt ile tekrar imei yazma işlemimi yapılacak ve son sürümde şebeke yine gelecek anladınmı kardeş ?
başka bi adım yok.

sakarboy
12.Eylül.2012, 14:51
1 spt ile cihaz XALEF 4.0.4 flashlanıp dönecek
2 spt ile efs repair ve imei yazma yapılacak (şebeke gelecek )
3 odin ile 4.1.1 en son sürüme yükseltme yapılacak
4 spt ile tekrar imei yazma işlemimi yapılacak ve son sürümde şebeke yine gelecek anladınmı kardeş ?
başka bi adım yok.

bu yöntem ile nasıl getirttin anlamıyorum. getirtiysen bravo dostum sana. ne diyim.

kizilirmak
12.Eylül.2012, 14:53
1 spt ile cihaz XALEF 4.0.4 flashlanıp dönecek
2 spt ile efs repair ve imei yazma yapılacak (şebeke gelecek )
3 odin ile 4.1.1 en son sürüme yükseltme yapılacak
4 spt ile tekrar imei yazma işlemimi yapılacak ve son sürümde şebeke yine gelecek anladınmı kardeş ?
başka bi adım yok.

ama 4. adımı yaparken spt de cihaz not supported diyor spt nin hangi sürümünü kullanıyorsunuz

ariza
12.Eylül.2012, 15:02
ama 4. adımı yaparken spt de cihaz not supported diyor spt nin hangi sürümünü kullanıyorsunuz

root yaptınızmı ? son sürümü indirin benım arkadaşım octopus ile yapmıştı ama sptde yapıyor biliyorum.

sakarboy
12.Eylül.2012, 15:03
ama 4. adımı yaparken spt de cihaz not supported diyor spt nin hangi sürümünü kullanıyorsunuz

dostum yok öyle bişey artık octopus ilemi yaptı naptıysa ..

ben bu konu başlığı olmadan önce defalarca denedim. bu arkadaş ısrarla oluyo diye tekrar tekrar farklı farklı kombinasyonla denedim yine. olmuyor.

sadece 4.04 de iken 4.1 e geçerken modem.bin dosyasını atlatarak geçiş i denemeye fırsatım olmadı. belki bu şekilde çalışıyor olabilir.
ozamanda zaten ikinci kez repair etmeye gerek kalmıyor.

belki elinde octopus cihaz varsa onunla yapıyor olabilir.

sakarboy
12.Eylül.2012, 15:03
root yaptınızmı ? son sürümü indirin benım arkadaşım octopus ile yapmıştı ama sptde yapıyor biliyorum.

haa bak şimd işler değişti işte. defalarca dedim spt ile olmuyor diye ama ısrarla arkadaşım yaptı oluyor dedin. spt diyede bas bas yazdın.
octopus ile olabilir diye demiştim.

bende bu adamın yapıpda benim göremediğim ne eksik var diye dünden beri tırmalıyorum.

ne diyim dostum ben sana..

dostum lütfen gözünle görmeden yaşamadıgın bir durumu olmuş gibi lanse etme..
burda insanlar bu yönergeleri dikkate alıp 2000 tl lik cihazlarını risk e atıyorlar. yapma yazıktır.

ariza
12.Eylül.2012, 15:08
haa bak şimd işler değişti işte. defalarca dedim spt ile olmuyor diye ama ısrarla arkadaşım yaptı oluyor dedin. spt diyede bas bas yazdın.
octopus ile olabilir diye demiştim.

bende bu adamın yapıpda benim göremediğim ne eksik var diye dünden beri tırmalıyorum.

ne diyim dostum ben sana..

öylemi neden spt ile 3 cihaz kaldırdık peki eşe dosta :) octopusla efs yapısı ile oynamayı denedim SN yi düzeltmek için ama başırısız sonuç verdi komple bi s3 sistemi bulsam aslında sorunu belki halledebilirim.Hexlerle baştan sona bakardım.

sakarboy
12.Eylül.2012, 15:20
öylemi neden spt ile 3 cihaz kaldırdık peki eşe dosta :) octopusla efs yapısı ile oynamayı denedim SN yi düzeltmek için ama başırısız sonuç verdi komple bi s3 sistemi bulsam aslında sorunu belki halledebilirim.Hexlerle baştan sona bakardım.


4.1.1 fw yazılmış cihaza spt ile efs/imei repair yapılmıyor 2+2=4 bu budur.. (kendi support forumundada söylüyor bunu )

başka bir cihazla naptın nettin bilemem..

konun başından beri spt ile yaptım oldu yaptım oldu deyip durdun.

megersem "arkadaşım octopus ile yaptı spt ilede oluyor biliyorum" a döndü konu.

bizde bu adam yaptıysa acaba bende birşeyimi atlıyorum deyip hayda herşeyi başa sardık denemediğimiz yöntem kalmadı.

yaptıysan koyarsın videosunu bak yaptım inanmayana kapak olsun dersin.

ama böyle cocukca laflarla yok kaldırdık filan bunlar boş laflar bunlar.

sen hex ile binary ile uğraşa dur. kolay gelsin sana..

iyi forumlar..

ariza
12.Eylül.2012, 15:41
4.1.1 fw yazılmış cihaza spt ile efs/imei repair yapılmıyor 2+2=4 bu budur.. (kendi support forumundada söylüyor bunu )

başka bir cihazla naptın nettin bilemem..

konun başından beri spt ile yaptım oldu yaptım oldu deyip durdun.

megersem "arkadaşım octopus ile yaptı spt ilede oluyor biliyorum" a döndü konu.

bizde bu adam yaptıysa acaba bende birşeyimi atlıyorum deyip hayda herşeyi başa sardık denemediğimiz yöntem kalmadı.

yaptıysan koyarsın videosunu bak yaptım inanmayana kapak olsun dersin.

ama böyle cocukca laflarla yok kaldırdık filan bunlar boş laflar bunlar.

sen hex ile binary ile uğraşa dur. kolay gelsin sana..

iyi forumlar..

xxdli1 türkbey romda sptden rootlanıp yapıldı denemelerim aşamasında bunu nasıl açıklayacaksın? Neyse bilen bi telefoncu ile konus bence dün spt boxu alıp bugun gelenle değil :) video yapimde birebir imei değiştirmeden ceza alim öylemi :) ben yapmam o işi nasıl yaptığımın tarifini size sundum yapıp yapmamak size kalmış ben hala kalıcı çözümlere bakıyorum bunlar geçici çünkü.

başka forumdan alıntı yasaktır belki son notu yazim...


SPT Box, bir önceki hatalı güncellemesinde Samsung Galaxy S3 i9300 Unlock ve IMEI değiştirme sorunlarını yeni güncellemede onardı! IMEI veya Unlock'tan sonra şebeke sorunu veren Galaxy S3'leri artık herhangi bir patch Flash yazdırmadan onarabilirsiniz

ariza
12.Eylül.2012, 15:46
sen sadece önüne sunulan cihazı nasıl tarif ederlerse öyle kullanırsın biz ise ciğerine girmek zorundayız ben bilgisayar proğramcısıyım aynı zamanda java ile ilgileniyorum bu aralarda android yazılımlara başlamayı düşünüyorum umarım SPT ile çözersiniz ÇÜNKÜ VAR :)

ariza
12.Eylül.2012, 15:57
eminim buda yalandır hani yalancı konumunada konulduk işin piri olan birisi tarafından :) neyse ya herkes bildiğini yapsın banane diimi suç bende yardımcı olmak istedim=)


rooting

Detect Phone Connect ...
Connect Phone OK.
Get PIT for Mapping ...
Sending Param Data ...
Sending Recovery Data ...
Sending Csc Data ...
Sending Hidden Data ...
Please Wait Reboot Phone ...
Update Flash OK!
Total Time: 34.34 s


Detect Phone Connect ...
Connect Phone OK.
Get PIT for Mapping ...
Sending EFS Data ...
Please Wait Reboot Phone ...
Update Flash OK!
Total Time: 6.0 s


Start ADB Server ...
Device ID:4df116c94fc44fb1
Please Wait For Read Phone Data ...
Model:GT-I9300
OS Version:4.1.1
Phone SW:I9300XXDLI5
PDA SW:I9300XXDLI5
CSC SW:I9300OXADLI5
Please Wait Repair Network ...
Total Time: 5.89 s


Please Wait Enter Test Mode ...
Enter Test Mode OK!
Model Name: GT-I9300
S/W Version: I9300XXDLI5
Phone SN: 0000000000
IMEI: none
Write New IMEI: 35***************
MCK: 00000000
NCK: 00000000
SCK: 00000000
SPCK: 00000000
CPCK: 00000000
All Jobs Done.
Total Time: 56.14 s

sakarboy
12.Eylül.2012, 15:59
S"PT Box, bir önceki hatalı güncellemesinde Samsung Galaxy S3 i9300 Unlock ve IMEI değiştirme sorunlarını yeni güncellemede onardı! IMEI veya Unlock'tan sonra şebeke sorunu veren Galaxy S3'leri artık herhangi bir patch Flash yazdırmadan onarabilirsiniz"

bu dediğinden 4.1.1 i repair edebilirsin anlamı çıkardınya hehal olsun sana.
işin güçün laf ebeliği yapmak. burdaki açıklama bir önceki sürümde repair işleminde sorun çıkıyordu, onu düzeltmişler bunu bizde gördük,

ben bu konuyu daha fazla uzatmayacağım. gereksiz bir tartışmaya döndü konu çünkü. sana denemelerinde başarılar.

ariza
12.Eylül.2012, 16:07
en son mesajıma ne diyorsun peki ? işin piri arkadaşım sende o yazılar çıkmıyormu yoksa neyse ya hadin kolay gelsin umarım yaparsınız Çözersiniz. Bu arada ben imei değiştirmek için değil benim gibi orjinal imeisi olup patchlenme ve unlock sonrası madur olanlara yardım etmek için çalışıyorum.

aXXo
12.Eylül.2012, 16:36
Mesajlarınız yarardan çok malesef zarar vermeye başladı. Lütfen bu tartışmaya bir son verin ve daha fazla uzamasın bu konu. Tartışmaya devam edilirse mesajlar silinecektir.

bedewjin
16.Eylül.2012, 22:10
4.0.4 e düşürmesine gerek yok SPT veya OCTOPUSUN yeni sürümlerinde 4.1.1 e de patch yapıyor arkadaşım...

411 için spt de yapılabılmesı ıcın cıhazın rootlu olması gerek n 411 de cıhazı nasıl rootluyoruz

ariza
16.Eylül.2012, 22:12
411 için spt de yapılabılmesı ıcın cıhazın rootlu olması gerek n 411 de cıhazı nasıl rootluyoruz
sptnin kendi root dosyası var onunla chainfire 6.4 oldugunda hata verebiliyor.

plazma
16.Eylül.2012, 22:58
Android formunda boxlarin nesini tartisiyorsunuz anlamadim. Gsmhosting e gidim bunun icin.

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

bedewjin
28.Eylül.2012, 23:03
sptnin kendi root dosyası var onunla chainfire 6.4 oldugunda hata verebiliyor.

spt nin kendi root dosyasınıda yukledım ama jely bean da 411 de pach yazamadım bır turlu basarramadım normalde ıyı bır spt kullanıcısıyıda ama basaramadım
suan jely beanı pach li kullanan varmı

ariza
28.Eylül.2012, 23:04
spt nin kendi root dosyasınıda yukledım ama jely bean da 411 de pach yazamadım bır turlu basarramadım normalde ıyı bır spt kullanıcısıyıda ama basaramadım
suan jely beanı pach li kullanan varmı

evet ben varım DLİ 8 ile SPT den yaptı arkadaş gözümün önünde. DLİ2 yi octopus ile yapmıştık orjinal imeisi ama benim gerçi bi patchden sonra orjinal olmasıda fark etmiyor.

bedewjin
28.Eylül.2012, 23:40
4.0.4 e düşürmesine gerek yok SPT veya OCTOPUSUN yeni sürümlerinde 4.1.1 e de patch yapıyor arkadaşım...

spt de cok denedım ama 4.1.1 de pactc yapamadım yontemı bılıyorsan anlatırmısın spt surumu son surum

bedewjin
28.Eylül.2012, 23:52
evet ben varım DLİ 8 ile SPT den yaptı arkadaş gözümün önünde. DLİ2 yi octopus ile yapmıştık orjinal imeisi ama benim gerçi bi patchden sonra orjinal olmasıda fark etmiyor.
dostum imein orjınalse bışı dıyemem ama jelybean pacth işlemı henuz spt de olmuyor dıye dusunuyorum
eger sen about kısmında ımeı degısmıs serı nosu 00000000 ve 4.1.1 kullanıyorum dıyorsan helal olsun anlatta unlu ol turkıyede

ariza
29.Eylül.2012, 00:03
dostum imein orjınalse bışı dıyemem ama jelybean pacth işlemı henuz spt de olmuyor dıye dusunuyorum
eger sen about kısmında ımeı degısmıs serı nosu 00000000 ve 4.1.1 kullanıyorum dıyorsan helal olsun anlatta unlu ol turkıyede

anlattım zaten ama dinleyen yok adımız yalancı oldu kesın çözümüde buldum suanda rom değişiom şebekem qidio 2-3 işlemle box olmadan qeri gelio :)

flyflyfly
29.Eylül.2012, 16:41
anlattım zaten ama dinleyen yok adımız yalancı oldu kesın çözümüde buldum suanda rom değişiom şebekem qidio 2-3 işlemle box olmadan qeri gelio :)

o iki üç işleme şu an çok ihtiyacım var, anlatır mısın lütfen

Alydzan
07.Ekim.2012, 19:35
Arkadaşlar benim şöyle bi sorunum vardı da:
Benim cihazım da yurt dışından gelme ve içinde klon imei mevcuttu. Daha sonradan cihazıma kutusundaki imei ile kayıt yaptırdım yani kendi imeisi ile ve 1 hafta sonra da bir güncelleme yükledim ve hat gitti. Telefoncuya götürdüm ve eski versiyona döndüler daha sonra hat yeniden çalıştı ve bana bu sorunun 4.1 ile düzelebileceğini söylediler. Şimdi ben 4.1.1 versiyonunu yüklersem yine aynı şekilde şebeke problemi yaşarmıyım ya da ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Baturalp64
07.Ekim.2012, 20:29
Arkadaşlar benim şöyle bi sorunum vardı da:
Benim cihazım da yurt dışından gelme ve içinde klon imei mevcuttu. Daha sonradan cihazıma kutusundaki imei ile kayıt yaptırdım yani kendi imeisi ile ve 1 hafta sonra da bir güncelleme yükledim ve hat gitti. Telefoncuya götürdüm ve eski versiyona döndüler daha sonra hat yeniden çalıştı ve bana bu sorunun 4.1 ile düzelebileceğini söylediler. Şimdi ben 4.1.1 versiyonunu yüklersem yine aynı şekilde şebeke problemi yaşarmıyım ya da ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
arkadasım öncelikle geçmiş olsun bosuna pasaport kaydı yaptırmıssın madem önceden klone ise geri dönüsü simdilik yok yani pasaporta kayıt ettirmen gereksiz olmus jb de de aynı sorun sadece telefoncular varsayımla yola cıkıyorlar bir kez imei yazıldıysa geri dönüsü yok ancak
http://forum.andronova.net/showthread.php?18049-Klon-Imei-olup-g%FCncelleme-sonras%FD-ses-ve-%FEebeke-sorunu-yasayanlar-i%E7in-KES%DDN-%C7%D6Z%DCM buradan takip ederek güncelleme sonrası sebeken giderse buradaki konuyu oku ve uygula hem cebinden paran cıkmaz hem telefonun yatmaz telefoncuda gecmis olsun tekrardan...

formardin
13.Kasım.2013, 00:50
ya arkadaşlar s3 mini im de şebeke sorunu var bunu nasıl çözebiliriz. hiç bi yerde cevap bulamadm yardım lütfen