PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galaxy Ace Android Froyo- Ses Problemi



kemalcep
20.Mayıs.2011, 01:21
İlginç bir şekilde bugün normal iken akşam üstü telefonun sesine birşey oldu.
Kulaklık hoparlörü çalışıyor. Kulaklık takıldığında tüm sesleri çalışıyor. Onun dışında telefondan hiçbir ses çıkmıyor. Arama yaparken Handsfree-Hoparlör aktife geçtiğinizde ses çıkmıyor. Zil sesi, uygulama sesi, video sesi vb hiçbir ses çıkmıyor. Garantiyi bozmayacak şekilde herşeyi denedim. *#*#197326840#*#* service mode a girdim. Audi kısmına girilmiyor. Anladığım kadarıyla burada bır sıkıntı var. Dediğim gibi donanım problemi olabileceğini düşünürken, aramada handsfree açıp kapatımında hoparlörden ses çıktığını farkettim. *# lere basarken yanlışlıkla bir test menüsüne girdim. Ekran renk testleri falan yapılıyor. Orada seçeneklerden birisi sesli olarak açıldı.
Anladım ki arka hoparlör çalışıyor ve sorun donanımda değil. Telefonu ECT modülündeydi. Yeniden TUR moduna geçirdim. Tekrar kurulup yapılmış oldu ve ayarlar sıfırlanarak ilk aldığım haline döndü. Ne yapılabilir. Nasıl çözülebilir. Servise verip haftalarca beklemek istemiyorum. Büyük ihtimal ile sabah alarmı ertelerken farkında olmadan bir kısa yola bastım ve böyle oldu diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bilal Akgunduz
20.Mayıs.2011, 01:30
İlginç bir şekilde bugün normal iken akşam üstü telefonun sesine birşey oldu.
Kulaklık hoparlörü çalışıyor. Kulaklık takıldığında tüm sesleri çalışıyor. Onun dışında telefondan hiçbir ses çıkmıyor. Arama yaparken Handsfree-Hoparlör aktife geçtiğinizde ses çıkmıyor. Zil sesi, uygulama sesi, video sesi vb hiçbir ses çıkmıyor. Garantiyi bozmayacak şekilde herşeyi denedim. *#*#197326840#*#* service mode a girdim. Audi kısmına girilmiyor. Anladığım kadarıyla burada bır sıkıntı var. Dediğim gibi donanım problemi olabileceğini düşünürken, aramada handsfree açıp kapatımında hoparlörden ses çıktığını farkettim. *# lere basarken yanlışlıkla bir test menüsüne girdim. Ekran renk testleri falan yapılıyor. Orada seçeneklerden birisi sesli olarak açıldı.
Anladım ki arka hoparlör çalışıyor ve sorun donanımda değil. Telefonu ECT modülündeydi. Yeniden TUR moduna geçirdim. Tekrar kurulup yapılmış oldu ve ayarlar sıfırlanarak ilk aldığım haline döndü. Ne yapılabilir. Nasıl çözülebilir. Servise verip haftalarca beklemek istemiyorum. Büyük ihtimal ile sabah alarmı ertelerken farkında olmadan bir kısa yola bastım ve böyle oldu diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Cihazınızı Settings/SD&Phone Storage menüsünden Factory Format butonu ile formatlayabilir, buradaki ([Only registered and activated users can see links]) Firmware konusundan güncelleyebilirsiniz. Her iki işlemin ardından da kişisel bilgileriniz kaybolur. Sorununuz bu şekilde yazılımsal ise çözülür.

kemalcep
20.Mayıs.2011, 01:59
Sd ve Telefon hafızası kısmında factory format-fabrika ayarları butonu diye birşey yok. Başka bir yerde olabilir mi

Bilal Akgunduz
20.Mayıs.2011, 02:21
Sd ve Telefon hafızası kısmında factory format-fabrika ayarları butonu diye birşey yok. Başka bir yerde olabilir mi
Benim telefonumda burada yer alıyor. Sizinkinde başka bir yerde olabilir. Menüleri dolaşın bulursunuz.

kemalcep
20.Mayıs.2011, 09:54
Fabrika ayarlarına döndüm. Sorun devam ediyor.
*#*#197328640#*#* yaptığınızda service mode menüsüne giriyor. Buradaki bilgi ve ayarlardan audio kısmına girmiyor. Programın audio sürücüsünde yada cihazın audio donanımında bir problem var sanırım. Bana hala yazılımsal bir problem gibi geliyor.
*#*#0673#*#* Melody Test yaptığımda Speaker_on butonuna basınca ses çıkmıyor.
Receiver_on butonuna basınca kısık sesle arka hoparlörden ses çıkıyor. Ya telefonda 2 hoparlör ver. biri çalışıor diğeri çalışmıyor. Çok sinir bozucu.

kemalcep
26.Mayıs.2011, 17:37
Telefonu servise götürdüm. Hoparlörünü değiştirdiler.

makifdagci9
19.Ekim.2012, 20:04
galaxy aceye cm9 yükledim ve hoparlörü çalışmamaya başladı nedeni ne olabilir .??

by.c9619
25.Ekim.2012, 17:40
Problemin tamamen aynısını şu an yaşıyorum arkadaşlar. Anladığım kadarıyla müziği kulaklığa yönlendiriyor, çünkü bazen kulaklığı takıp çıkartırken hoparlörden ses çıkıyor. Donanımsal bir problem mi? Yeni rom mu kursam? Ne yapmalıyım?

by.c9619
25.Ekim.2012, 17:42
Bir de sesi recievere yönlendirme mümkün mü?