Orijinalini görmek için tıklayınız : [FIRMWARE] Samsung Galaxy Note için Güncel Firmware Dosyaları ve Kurulum Detayları
Bilal Akgunduz
03-12-2011, 22:53
Samsung Galaxy Note N7000 modelli cihazınız için güncel Firmware dosyalarına bu konudan ulaşarak her zaman en yeni ve hızlı yazılımı kullanabilirsiniz.
UYARI: Yazılım yükleme işlemleri normal şartlar altında sorunsuz bir şekilde gerçekleşir. Fakat işlemlerinin anormal ilerlediği durumlarda cihazınız yazılımsal olarak hasar görebilir ve teknik servise gitmesi gerekebilir. Bu yüzden işlemlere başlamadan önce tüm sorumluluğun size ait olduğunu unutmayın. Son olarak cihazınızdaki kişisel bilgileriniz yükleme sonrası silinebilir, yedekleyiniz.
Yükleme işlemlerine başlamadan önce cihazınızı bilgisayarınıza tanıtmanız gerekiyor. Bunun için Samsung'un Kies programını yükleyerek cihazınızı bilgisayara USB kablosuyla bağlayın. Zaten işlemler Kies programı tarafından gerçekleştirilecektir.
Eğer yükleme işlemlerini bilgisayar üzerinden gerçekleştirmek istemiyorsanız ve Root'lu bir cihaza sahipseniz buradaki ([Only registered and activated users can see links]!) uygulamayı kullanabilirsiniz.
FIRMWARE LİSTESİ
Firmware: N7000XXLSZ- MART 2013- Android 4.1.2 Türkiye Resmi Sürüm ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLSA - Kasım 2012 - Android 4.1.2 - GER (4.1.2 Test Sürümü'dür) ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLRT - Kasım 2012 - Android 4.0.4 - Türkiye Resmi Sürüm ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLRQ - Ağustos 2012 - Android 4.0.4 - GER - SGS3 ve SGN2'deki değişiklikleri içeren Value Pack...Almanya sürümüdür, Türkiye'de 2 aya kadar yayınlanacak ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLRI - Temmuz 2012 - Anroid 4.0.4 - Türkiye Resmi Sürüm ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLQ3 - Haziran 2012 - Android 4.0.3 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLQ2 - Haziran 2012 - Android 4.0.3 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLPY - Mayıs 2012 - Android 4.0.3 - Türkiye ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLC1 - Mart 2012 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLB1 - Şubat 2012 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA4 - Şubat 2012 - Android 2.3.6 - Türkiye ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA6 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA4 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA3 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKL8 - Aralık 2011 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKL7 - Aralık 2011 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKKA - Kasım 2011 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKK9 - Kasım - 2011 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJA - Ekim 2011 - Android 2.3.5 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJ4 - Ekim 2011 - Android 2.3.5 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJ1 - Android 2.3.5 - Ekim 2011 - Yayınlanan İlk Firmware ([Only registered and activated users can see links])
NOT: Rar Şifresi: samfirmware.com
İstediğiniz Firmware dosyasını indirin ve cihazınızı bilgisayarınıza tanıtın. Daha sonra aşağıdaki yükleme işlemlerini sırasıyla takip edin.
YÜKLEME
1. İndirdiğiniz .zip uzantılı Firmware dosyasını herhangi bir yere çıkartın. Çıkarma işlemini sadece bir kez gerçekleştireceksiniz. Çıkardığınız dosyanın .tar uzantılı olmadığıdan emin olun.
2. İlk adımda çıkardığınız dosyalardan Odin yükleme programını çalıştırın. Eğer Odin çıkmadıysa BURADAN ([Only registered and activated users can see links]) indirebilirsiniz.
3. Cihazınızı kapatın, Ses Kısma + Home + Güç butonlarına basılı tutarak açılana kadar bekleyin. Gelen uyarıyı Ses Yükseltme butonuyla geçin ve Odin Mod'a girin.
4. Cihazınızı USB kablosuyla bilgisayara bağlayın.
5. Odin programının sol üstündeki kutunun sarı renkli olmasına dikkat edin. Eğer değilse sürücüleri düzgün bir şekilde yüklediğinizden emin olun.
6. Çıkardığınız Firmware dosyalarından Q1_20110914_16GB.pit'i Odin programı üzerinde PIT bölümüne yerleştirin ve programın sol orta kısmında yer alan Re-partition, Auto Reboot, F.Reset Time seçeneklerini işaretleyin.
7. Diğer bölmeleri aşağıdaki gibi doldurun;
PDA: CODE_N7000xxxxx_CL627135_REV02_user_low_ship.tar.m d5
PHONE: MODEM_N7000xxxxx_REV_05_CL1067428.tar.md5
CSC: GT-N7000-MULTI-CSC-Oxxxxx.tar.md5
NOT: Eğer Firmware dosyası .tar uzantılı tek bir dosya şeklindeyse, PDA, Phone ya da CSC kısımlarından oluşmuyorsa PDA bölümüne konulmalıdır.
8. Odin programı üzerinden Start butonuna basıp yükleme işlemini başlatın.
9. Yükleme işlemi 1-5 dakika kadar devam edecektir. Bittiğinde ise Odin programının sol üstündeki kutu yeşil renkli olacaktır.
10. Yükleme sonrası cihazınız yeniden başlayacaktır. İlk açılış normalden yaklaşık 30 saniye kadar farkeder.
NOT: Eğer cihazınıza yazılım yükledikten sonra bir takım sorunlarla karşılaştıysanız cihazınızı kapatın. Ses Yükseltme + Home + Güç butonlarıyla Recovery Moduna alın ve Wipe sözcüğüyle başlayan seçenekleri uygulayıp yazılım yükleme işlemini tekrarlayın.
Çokça karşılaşılan sorunlara konu içerisinde açıklık getirmeye çalıştık. Eğer bunlar dışında sorunlarınız olursa bu konudan bizlere yöneltebilirsiniz.
metehan73
10-12-2011, 11:27
allah razı olsun sizden. dubai den getirdiğim telefona yaptım en son güncellemeyi hiç bir sıkıntı yok .
Bilal Akgunduz
10-12-2011, 12:11
allah razı olsun sizden. dubai den getirdiğim telefona yaptım en son güncellemeyi hiç bir sıkıntı yok .
Rica ederiz, hayırlı olsun :)
ozgurumben
11-12-2011, 06:30
Samsung Galaxy Note N7000 modelli cihazınız için güncel Firmware dosyalarına bu konudan ulaşarak her zaman en yeni ve hızlı yazılımı kullanabilirsiniz.
UYARI: Yazılım yükleme işlemleri normal şartlar altında sorunsuz bir şekilde gerçekleşir. Fakat işlemlerinin anormal ilerlediği durumlarda cihazınız yazılımsal olarak hasar görebilir ve teknik servise gitmesi gerekebilir. Bu yüzden işlemlere başlamadan önce tüm sorumluluğun size ait olduğunu unutmayın. Son olarak cihazınızdaki kişisel bilgileriniz yükleme sonrası silinebilir, yedekleyiniz.
Yükleme işlemlerine başlamadan önce cihazınızı bilgisayarınıza tanıtmanız gerekiyor. Bunun için Samsung'un Kies programını yükleyerek cihazınızı bilgisayara USB kablosuyla bağlayın. Zaten işlemler Kies programı tarafından gerçekleştirilecektir.
Eğer yükleme işlemlerini bilgisayar üzerinden gerçekleştirmek istemiyorsanız ve Root'lu bir cihaza sahipseniz buradaki ([Only registered and activated users can see links]!) uygulamayı kullanabilirsiniz.
FIRMWARE LİSTESİ
Firmware: N7000XXKKA - Android 2.3.6 - En Güncel Firmware ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKK9 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJA - Android 2.3.5 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJ4 - Android 2.3.5 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJ1 - Android 2.3.5 - Yayınlanan İlk Firmware ([Only registered and activated users can see links])
İstediğiniz Firmware dosyasını indirin ve cihazınızı bilgisayarınıza tanıtın. Daha sonra aşağıdaki yükleme işlemlerini sırasıyla takip edin.
YÜKLEME
1. İndirdiğiniz .zip uzantılı Firmware dosyasını herhangi bir yere çıkartın. Çıkarma işlemini sadece bir kez gerçekleştireceksiniz. Çıkardığınız dosyanın .tar uzantılı olmadığıdan emin olun.
2. İlk adımda çıkardığınız dosyalardan Odin yükleme programını çalıştırın.
3. Cihazınızı kapatın, Ses Kısma + Home + Güç butonlarına basılı tutarak açılana kadar bekleyin. Gelen uyarıyı Ses Yükseltme butonuyla geçin ve Odin Mod'a girin.
5. Odin programının sol üstündeki kutunun sarı renkli olmasına dikkat edin. Eğer değilse sürücüleri düzgün bir şekilde yüklediğinizden emin olun.
6. Çıkardığınız Firmware dosyaların Q1_20110914_16GB.pit'i Odin programı üzerinde PIT bölümüne yerleştirin ve programın sol orta kısmında yer alan Re-partition, Auto Reboot, F.Reset Time seçeneklerini işaretleyin.
NOT: Eğer Firmware dosyası .tar uzantılı tek bir dosya şeklindeyse, PDA, Phone ya da CSC kısımlarından oluşmuyorsa PDA bölümüne konulmalıdır.
9. Yükleme işlemi 1-5 dakika kadar devam edecektir. Bittiğinde ise Odin programının sol üstündeki kutu yeşil renkli olacaktır.
10. Yükleme sonrası cihazınız yeniden başlayacaktır. İlk açılış normalden yaklaşık 30 saniye kadar farkeder.
NOT: Eğer cihazınıza yazılım yükledikten sonra bir takım sorunlarla karşılaştıysanız cihazınızı kapatın. Ses Yükseltme + Home + Güç butonlarıyla Recovery Moduna alın ve Wipe sözcüğüyle başlayan seçenekleri uygulayıp yazılım yükleme işlemini tekrarlayın.
Çokça karşılaşılan sorunlara konu içerisinde açıklık getirmeye çalıştık. Eğer bunlar dışında sorunlarınız olursa bu konudan bizlere yöneltebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar samsung note u yeni aldım.
Sonra root CF-Root-SGN_XX_XEN_KJ4-v5.0-CWM4 ile root işlemi yaptım ve oldu.
Daha sonra cihazı 0 layım dedim. Yani root işlemi falan kalmasın istedim.
burada bulunan Firmware: N7000XXKJA - Android 2.3.5 altındaki dosyayı indirdim ve Tek Dosya İçeren Firmware Kurulumu nda anlatılan işlemleri uyguladım.
Cihazımdaki firmware 2.3.5 di bu arada.
Cihaz konuda anlatılan gibi odin programı sarıyken yükleme işlemi tamamlandı yeşil oldu tamamlandı.
Cihaz kapandı ama yeniden açılmadı:-(
Ne oldu acaba falan derken verdiğim Firmware: N7000XXKJ4 - Android 2.3.5 altındaki firmware i indirmem mi gerekiyordu ?
N7000XXKJA - Android 2.3.5 bunu indirdiğimde altında I9100XWKJ1_I9100OJVKJ3_I9100XXKI4_by+sawgent.tar adlı dosya vardı.
Acaba ben yanlış firmware mi yükledim?
Offff yaaaa cihaz açılmıyor ekran görüntüsü yok.
3 düğmeye bastığımda odin moda geçmiyor.
PC de cihaz ı tanımıyor.
Ama 3 düğmeye bastığımda sadece cihaza takılıp çıkarılan donanım gibi ses geliyor başkada bir şey olmuyor.
Cihaz gitti mi kurtuluş yolu yok mu?
Lütffen bana yardım edin.
yada pm.
Bilal Akgunduz
11-12-2011, 13:41
Merhaba arkadaşlar samsung note u yeni aldım.
Sonra root CF-Root-SGN_XX_XEN_KJ4-v5.0-CWM4 ile root işlemi yaptım ve oldu.
Daha sonra cihazı 0 layım dedim. Yani root işlemi falan kalmasın istedim.
burada bulunan Firmware: N7000XXKJA - Android 2.3.5 altındaki dosyayı indirdim ve Tek Dosya İçeren Firmware Kurulumu nda anlatılan işlemleri uyguladım.
Cihazımdaki firmware 2.3.5 di bu arada.
Cihaz konuda anlatılan gibi odin programı sarıyken yükleme işlemi tamamlandı yeşil oldu tamamlandı.
Cihaz kapandı ama yeniden açılmadı:-(
Ne oldu acaba falan derken verdiğim Firmware: N7000XXKJ4 - Android 2.3.5 altındaki firmware i indirmem mi gerekiyordu ?
N7000XXKJA - Android 2.3.5 bunu indirdiğimde altında I9100XWKJ1_I9100OJVKJ3_I9100XXKI4_by+sawgent.tar adlı dosya vardı.
Acaba ben yanlış firmware mi yükledim?
Offff yaaaa cihaz açılmıyor ekran görüntüsü yok.
3 düğmeye bastığımda odin moda geçmiyor.
PC de cihaz ı tanımıyor.
Ama 3 düğmeye bastığımda sadece cihaza takılıp çıkarılan donanım gibi ses geliyor başkada bir şey olmuyor.
Cihaz gitti mi kurtuluş yolu yok mu?
Lütffen bana yardım edin.
yada pm.
Cihazını tam brick olmuş. Bunu sizin düzelmeniz mümkün değil. Bir teknik servise götürmeniz lazım.
ozgurumben
11-12-2011, 15:45
Cihazını tam brick olmuş. Bunu sizin düzelmeniz mümkün değil. Bir teknik servise götürmeniz lazım.
Merhaba arkadaşım
Sabah saat 08 civarında bir şekilde ekran görüntüsü olmasada 3 tuşa basılı tutup sonra volume ust mu alt mı tusuna basarak sankı odin ekranı gelmiş gibi yaptım.
Daha sonra odin i actım id com kısmının sarı olduğunu gördüm.
Neyse bu sefer farklı bir yazılım indirdim onu yükleyim dedim 3-5 defa denedim.
Batarya sök tak yatım vs. anlamadığım bir şekilde cihaz açıldı ama eski haliyle açıldı.
Neyse şuan cihazım açıldı ama bu android beni gıcık etti bir daha elleşmem bu cihazla:-)
Allaha şükür kurtardık cihazı.
ozgurumben
11-12-2011, 16:34
Ayrıca şimdi Kies ile güncelleme yapayım dedim.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Cihazınız yükseltmeyi desteklemiyor diyor.
Benim cihazım şimdi son sürüm mü oluyor demek oluyor bu.
Halbuki 2.3.5 bendeki ama 2.3.6 çıkmış bunu yükleyemiyor muyum?
yavuzuslu19
11-12-2011, 20:15
arkadaşım cihazın root lumu
ozgurumben
11-12-2011, 21:47
Arkadaşım ciahazım önceden root luydu açılışta ucgen sarı uyarı ısaretıyle acılıordu.
Sonradan yenıden factory reset falan yaptım yenıden yazılım kurdum o ucgen sarı kalmadı.
Artık rootsuz bılıyorum suan.
Telefon ıcınde guncelle dıyorum. Indırıyor dosyayı sonra urun bılgısı guncellenemedı.PC yazılımı kies kullanarak tekrar deneyın veya bir samsung servis merkezını zıyaret edın dıyor.
Telefoınun ıcınde sım kart var onunla alakası yok degılmı bu hataların.
yavuzuslu19
12-12-2011, 21:23
makineni fabrika ayarlarına geri yükle usb belleği biçimlendir sekmesine tik koy hafıza kartı varsa çıkar ve bütün işlemler bitmeden sakın takma sonra N7000XXKK9 dosyasını indir enson güncel firmware dosyasından bir önceki odin programınıda yeniden indir sonra ses açma home ve telefonu açma tuşuna basılı tut önce açılır gibi oluyor sonra kapanıp tekrar ekran geliyor o ekran gelene kadar bırakma sonra wipe ile başlayan işlemleri gerçekleştir telefon tam temizlensin sim kartınıda çıkar ( BU İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİRKEN YANİ FABRİKA AYARLARINA VE WIPE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİKTEN SONRA TELEFONU AKTİF HALE GETİRME ANDROİD EKRANINDA DİLİ DEĞİŞTİR EKRANI GELİNCE TELEFONU KAPAT) sonra ses kısma home ve açma tuşuna basıp download moduna al bu işlemi yapınca android gelince yükleme moduna almak için ses açma tuşuna bir kere basmamız lazım download moduna almadan önce telefonu kapatıp bataryayı sök batarya sökük haldeyken telefonu açma tuşuna 15 sn kadar basılı tut sonra bataryayı takıp yükleme moduna al kesinlikle ama kesinlikle firmware ve odin programını yeniden indir sonra odini aç yükleme modunda telefonu pc ye bağla odinde bağlantı olunca kutucuk sarı yanar hiç biryerine dokunmadan indirdiğin firmware dosyasını odinin pda bölümüne yerleştir ve start tuşuna bas eğer masa üstü pc kullanıyorsan telefonu usb ye anakart üzerindeki usb den bağla ve mümkünse 32 bit işletim sistemi kullan win 7 kullanıyorsan yönetici olarak çlıştır mutlaka dosyaları yeniden indir kurulum ve odin kablsuzdan indirmezsen daha iyi olur hafıza kartını tekrar takmadan önce mutlaka pc de biçimlendir butür sorunların %80 %85 dosyaların inmesi sırasında oluyor birde zip şifresini yanlış girince bazı sistemler hata vermeden yanlışta olsa çıkarıyor eğer yardımcı olabildiysem sevinirim
wipe bir firmware yükle csc sini firmware in yayınlandığı ülkeye göre düzelt. kies görecektir. !
indirdiğimiz Firmware: N7000XXKKA - Android 2.3.6 - En Güncel Firmware zip dosyasının şifresi nedir acaba ?
Bilal Akgunduz
18-12-2011, 12:34
indirdiğimiz Firmware: N7000XXKKA - Android 2.3.6 - En Güncel Firmware zip dosyasının şifresi nedir acaba ?
samfirmware.com
ben herhangi bir yükleme yapmadan otomatik olarak kk9 yüklendi.sgs 2 kullanırken interneti açar açmaz böyle güncellemeler olmazdı.şimdi neden oldu anlayamadım :)
Admin kardeş engüncelini indirdim ve içinden sadece 1 tane dosya çıktı
N7000XXKKA_N7000OXXKK5_N7000XXKK5_HOME.tar.md5
Bilal Akgunduz
18-12-2011, 21:32
Admin kardeş engüncelini indirdim ve içinden sadece 1 tane dosya çıktı
N7000XXKKA_N7000OXXKK5_N7000XXKK5_HOME.tar.md5
Tek dosya çıktıysa PDA bölümüne eklemeniz gerektiğini söylemiştik. Yoksa Odin de mi çıkmadı? Sitede hepsinin içerisinde Odin olduğu yazıyordu.
malesef odin'de çıkmadı sorun orada zaten...
Bilal Akgunduz
20-12-2011, 00:55
malesef odin'de çıkmadı sorun orada zaten...
[Only registered and activated users can see links]
tahir_0056
21-12-2011, 23:21
banada yardım edin lütfen bende başka bir siteden 2.3.6 room yükledim türkçe dil yok içinde yukaıda vermiş olduğunuz roomların hangisinde türkçe dil var. cevabınızı bekliyorum tşk
Bilal Akgunduz
21-12-2011, 23:36
banada yardım edin lütfen bende başka bir siteden 2.3.6 room yükledim türkçe dil yok içinde yukaıda vermiş olduğunuz roomların hangisinde türkçe dil var. cevabınızı bekliyorum tşk
Hepsinde olması lazım türkçe.
tahir_0056
22-12-2011, 01:08
dosyayı bir türlü rar dosyasından çıkaramadım odin programından dosya gözükmüyor rar dosyasından nasıl çıkaracam
Bilal Akgunduz
22-12-2011, 17:29
dosyayı bir türlü rar dosyasından çıkaramadım odin programından dosya gözükmüyor rar dosyasından nasıl çıkaracam
Winrar ya da 7zip kullanın
2.3.6 nin en guncel versiyonunu aciklamalarda yazildigi sekilde, tek bir dosya + Odin ile basariyla guncelledim. Paylasim icin Tesekkurler )
ferhatgulce
24-12-2011, 00:19
root uygulaması yapmıştım fakat güncellemeden sonra eski ayarlarına döndüğünü fark ettim. yeniden root yapamıyorum sorun nedir acaba?
Bilal Akgunduz
24-12-2011, 14:19
root uygulaması yapmıştım fakat güncellemeden sonra eski ayarlarına döndüğünü fark ettim. yeniden root yapamıyorum sorun nedir acaba?
Mevcut Android versiyonunuz için root yöntemini bulun.
ferhatgulce
24-12-2011, 22:50
root işlemi bitiyor fakat işlem sonunda yeniden başlatıldığında bir şeyler yüklüyor ve o sarı ünlem işareti çıkmıyor. android sürümü 2.3.6 yardım ederseniz sevinirim.
Bilal Akgunduz
25-12-2011, 14:10
root işlemi bitiyor fakat işlem sonunda yeniden başlatıldığında bir şeyler yüklüyor ve o sarı ünlem işareti çıkmıyor. android sürümü 2.3.6 yardım ederseniz sevinirim.
Peki uygulamalar menüsünde SuperUser çıkıyormu? Ben yakında root yazısı da ekleyeceğim oradan yaparsınız.
ferhatgulce
25-12-2011, 23:58
ilk root işleminde super user ve cwm cıkmıştı fakat güncellemeden sonra ki root işleminde superuser ve cwm çıkmadı.
bootloader e hangi dosyayı seçeceğiz peki ?
Bilal Akgunduz
11-01-2012, 23:46
bootloader e hangi dosyayı seçeceğiz peki ?
Seçmenize gerek yok. Hangi dosyalar çıktıysa yerleştirip geçin.
Firmware: N7000XXKKA - Android 2.3.6 - En Güncel Firmware
dosyasını indirdim.Fakat 6. adımdaki
"Çıkardığınız Firmware dosyaların Q1_20110914_16GB.pit'i Odin programı üzerinde PIT bölümüne yerleştirin ve programın sol orta kısmında yer alan Re-partition, Auto Reboot, F.Reset Time seçeneklerini işaretleyin."
Q1-2011 ile başlayan bi dosya bulamadım zipin içinde.sadece rom ve bir de dll dosyası var.makinemi ilk aldıgımda da superuser'li geldi.Rootlu galiba.bu q1_2011 dosyasını nasıl yapıcaz?onsuz da sadece .md5 dosyasını tanıtarak da yukleyebilirmiyim?
birde 2.3.6 versiyonun 2.3.5 e göre ne farkı var?
4.0 gelmeden yuklememe gerek varmı?
teşekkür ederim şimdiden cevabınız için.
Bilal Akgunduz
13-01-2012, 01:54
Firmware: N7000XXKKA - Android 2.3.6 - En Güncel Firmware
dosyasını indirdim.Fakat 6. adımdaki
"Çıkardığınız Firmware dosyaların Q1_20110914_16GB.pit'i Odin programı üzerinde PIT bölümüne yerleştirin ve programın sol orta kısmında yer alan Re-partition, Auto Reboot, F.Reset Time seçeneklerini işaretleyin."
Q1-2011 ile başlayan bi dosya bulamadım zipin içinde.sadece rom ve bir de dll dosyası var.makinemi ilk aldıgımda da superuser'li geldi.Rootlu galiba.bu q1_2011 dosyasını nasıl yapıcaz?onsuz da sadece .md5 dosyasını tanıtarak da yukleyebilirmiyim?
birde 2.3.6 versiyonun 2.3.5 e göre ne farkı var?
4.0 gelmeden yuklememe gerek varmı?
teşekkür ederim şimdiden cevabınız için.
Eğer tek dosya çıktıysa pit ve Re-partition işaretlemeyeceksiniz. Bunu konuda belirtmiş olmam gerekiyor.
Arada çok büyük fark yoktur.
bendeki XXLA1 bundan eski mi yoksa yeni mi peki ?
maydemir
13-01-2012, 18:20
makineni fabrika ayarlarına geri yükle usb belleği biçimlendir sekmesine tik koy hafıza kartı varsa çıkar ve bütün işlemler bitmeden sakın takma sonra N7000XXKK9 dosyasını indir enson güncel firmware dosyasından bir önceki odin programınıda yeniden indir sonra ses açma home ve telefonu açma tuşuna basılı tut önce açılır gibi oluyor sonra kapanıp tekrar ekran geliyor o ekran gelene kadar bırakma sonra wipe ile başlayan işlemleri gerçekleştir telefon tam temizlensin sim kartınıda çıkar ( BU İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİRKEN YANİ FABRİKA AYARLARINA VE WIPE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİKTEN SONRA TELEFONU AKTİF HALE GETİRME ANDROİD EKRANINDA DİLİ DEĞİŞTİR EKRANI GELİNCE TELEFONU KAPAT) sonra ses kısma home ve açma tuşuna basıp download moduna al bu işlemi yapınca android gelince yükleme moduna almak için ses açma tuşuna bir kere basmamız lazım download moduna almadan önce telefonu kapatıp bataryayı sök batarya sökük haldeyken telefonu açma tuşuna 15 sn kadar basılı tut sonra bataryayı takıp yükleme moduna al kesinlikle ama kesinlikle firmware ve odin programını yeniden indir sonra odini aç yükleme modunda telefonu pc ye bağla odinde bağlantı olunca kutucuk sarı yanar hiç biryerine dokunmadan indirdiğin firmware dosyasını odinin pda bölümüne yerleştir ve start tuşuna bas eğer masa üstü pc kullanıyorsan telefonu usb ye anakart üzerindeki usb den bağla ve mümkünse 32 bit işletim sistemi kullan win 7 kullanıyorsan yönetici olarak çlıştır mutlaka dosyaları yeniden indir kurulum ve odin kablsuzdan indirmezsen daha iyi olur hafıza kartını tekrar takmadan önce mutlaka pc de biçimlendir butür sorunların %80 %85 dosyaların inmesi sırasında oluyor birde zip şifresini yanlış girince bazı sistemler hata vermeden yanlışta olsa çıkarıyor eğer yardımcı olabildiysem sevinirim
Peki dostum benim şöyle bir problemim var custom rom kurup yine custom kernel yüklendiğinde cihaz belirsiz sürelerde donuyor yada kilit ekranı karardığından bir süre sonra derin uykuya geçiyor.Başka numaradan arandığında çalıyor ancak telefonda herhangi bir aksiyon olmuyor.Tüm custom romlar ve tüm custom kernellerde bu problemi yaşıyorum.Ve cihaz tüm bu işlemlerde aşırı ısınıyor.Ancak Stock romlar ve kernellerde bu problem olmuyor.Acaba neden custom kernellerde bu problemi yaşıyorum.Bu cihaza overclock yapmadan kullanmak benim için bir hezimet.Bir kaç forumda aynı sorunu yaşayanları okudum ama kimse kalıcı bir çözüm sunmamış.Burada da konu açtım sordum ama arkadaşlar romlar stabil değil dedi fakat birçok kullanıcı sıkıntı yaşamadan custom kernel ve rom kullanıyor.Benim cihazımda donanım problemi olsa eminim hiç çalışmaz.Bununla ilgili yardım edebilirsen sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Şu an telefonda orjinal android sürümü var Acaba burdaki firmwareleri yüklememin ne gibi avantajları olur ? Android market silinir mi ? Bir de yeni firmware yükleyince tekrar root yapmak gerekiyor mu acaba ?
Bilal Akgunduz
24-01-2012, 22:00
Şu an telefonda orjinal android sürümü var Acaba burdaki firmwareleri yüklememin ne gibi avantajları olur ? Android market silinir mi ? Bir de yeni firmware yükleyince tekrar root yapmak gerekiyor mu acaba ?
Tekrar roto yapmak gerekiyor, Güncel versiyona sahip olursunuz, market silinmez.
Odin 1.85 de note u bağladım setupconnection da kalıyor hep. 1.83 de sorun yoktu rom atıyordu ama bu 1.85 de atmama sebebi ne olabilir ?
edit: cihazı kapatıp açıp baştan yapınca oldu...
tlefonu yeni aldim ve 2.3.6 yüklü bakiyormda güncel sürümleri çikmiş bunlari yüklememin telefonu hizlandirma gibi bir artisi varmi
Bilal Akgunduz
05-02-2012, 23:25
tlefonu yeni aldim ve 2.3.6 yüklü bakiyormda güncel sürümleri çikmiş bunlari yüklememin telefonu hizlandirma gibi bir artisi varmi
Telefonu hızlandırabilir.
Bilal bey merhaba 4.x.x android galaksy note için ne zaman gelecek acaba...Resmi bir tarih varmı acaba.
Telefonu hızlandırabilir.
güzel ama bi sorun çikarsa düzeltme ihtimalimiz yok ve garantiten çikiyormuş telefon nasil yapilabilirki :D
herkese merhaba ben aranıza yeni katıldım. 1 hafta önce note aldım acaba overlock yapılabiliyormu bu telefonda.
Bilal Akgunduz
06-02-2012, 23:25
güzel ama bi sorun çikarsa düzeltme ihtimalimiz yok ve garantiten çikiyormuş telefon nasil yapilabilirki :D
Orjinal yazılım yükleme Odin sayacına etki etmez, yani garanti gitmez.
Bilal Akgunduz
06-02-2012, 23:26
herkese merhaba ben aranıza yeni katıldım. 1 hafta önce note aldım acaba overlock yapılabiliyormu bu telefonda.
Uygun Kernel dosyasının root yapar gibi yüklenmesi ve SetCPU uygulamasıyla işlemcinin hızlandırılması gerekir.
arkadaşlar kervana biri daha katıldı :D daha önce i900 kulanıyorudum onu kardeşime hediye edtim kendim için bugün galaxy note aldım ıraktan geldi bana 1250 tly :D aceba ıcs güncelemesi nezaman gelecek bir bilginiz varmı aceba çübkü galaxy s te custom ıcs rom kulanıyordum gerçekten çok güzeldi ve baya alıştım umarım yakın zamanda güncelleme gelir şimdiden cevaplarınız için teşekkürederim :)
Bilal Akgunduz
10-02-2012, 00:08
arkadaşlar kervana biri daha katıldı :D daha önce i900 kulanıyorudum onu kardeşime hediye edtim kendim için bugün galaxy note aldım ıraktan geldi bana 1250 tly :D aceba ıcs güncelemesi nezaman gelecek bir bilginiz varmı aceba çübkü galaxy s te custom ıcs rom kulanıyordum gerçekten çok güzeldi ve baya alıştım umarım yakın zamanda güncelleme gelir şimdiden cevaplarınız için teşekkürederim :)
En geç MArt sonu gelecek.
mart sonu baya geç pee :D bilal kardeş cevap için çok sağol birşey daha var
anabant surumu ddkl1
yapım nuamrası kl3
ve ben kiese bağladığımda güncel sürüm diyor ama buraya baktığımda zaten öyle bir rom yok ne yapmalıyım cevap için şimdiden teşekkürler:)
Bilal Akgunduz
10-02-2012, 22:56
mart sonu baya geç pee :D bilal kardeş cevap için çok sağol birşey daha var
anabant surumu ddkl1
yapım nuamrası kl3
ve ben kiese bağladığımda güncel sürüm diyor ama buraya baktığımda zaten öyle bir rom yok ne yapmalıyım cevap için şimdiden teşekkürler:)
Kies'ten güncellemede problem olabilir. Bence buradan güncelleyin bir problem olmaz. Bu arada Mart'ın birinci günü güncellenecekmiş diyorlar bakalım doğru mu.
bilgi için çok sağol hocam tşk
DIGIT_GOLD
11-02-2012, 15:29
Cİhaza orjinal sürüm üzerine KİES'ten güncelleme yaptım. Herşey iyi ama swype desteği yok. Bu sorunla karşılaşan arkadaş oldu mu? Orjinal sürüm ile bu hata giderilebilir mi? Teşekkürler... (Not: Kies ile yüklenen 2.3.6 ve LA4 lü sürüm.)
ya ben dun akşam LA6 yukledim şuan spen kalemde sorun var ekrana dokunmadan tepki alıyor birşey cizcem ala bulak oluyor kalemi yaklaşık bir santim kadar ekrana yaklaştırdığımda ekran tepki gösteriyor bu neyden kaynaklanıyor aceba bana bir çara lütfen :D
Bilal Akgunduz
11-02-2012, 23:22
Cihazı kapatın. Ses yükseltme + Home + Güç butonlarına basılı tutarak açın. Gelen menüden Wipe data ve wipe cache yapın. Tekrar firmware yükleyin.
Cihazı kapatın. Ses yükseltme + Home + Güç butonlarına basılı tutarak açın. Gelen menüden Wipe data ve wipe cache yapın. Tekrar firmware yükleyin.
sağolasın hocam dediğiniz gibi yaptım sorunsuz çalışıyor rootladımda iyi oldu varol sağol hocam :D
Bilal Akgunduz
13-02-2012, 16:23
sağolasın hocam dediğiniz gibi yaptım sorunsuz çalışıyor rootladımda iyi oldu varol sağol hocam :D
Rica ederim, güle güle kullanın.
DIGIT_GOLD
13-02-2012, 17:57
Cİhaza orjinal sürüm üzerine KİES'ten güncelleme yaptım. Herşey iyi ama swype desteği yok. Bu sorunla karşılaşan arkadaş oldu mu? Orjinal sürüm ile bu hata giderilebilir mi? Teşekkürler... (Not: Kies ile yüklenen 2.3.6 ve LA4 lü sürüm.)
Bilal Hocam bu konu hakkında bir yorumunuz olacak mı?
Bilal Akgunduz
13-02-2012, 23:47
Bilal Hocam bu konu hakkında bir yorumunuz olacak mı?
Güncellemeyi bu konudan yaparsanız büyük ihtimalle gelecektir swype
merhaba en sonunda 4.0 çıktı ilk ben kuracağım galiba...eksileri ve artılarına bir bakalım.Bilal bey bu rom için root bulabilirmiyiz.
merhaba en sonunda 4.0 çıktı ilk ben kuracağım galiba...eksileri ve artılarına bir bakalım.Bilal bey bu rom için root bulabilirmiyiz.
hocam merhaba bende biraz önce kurmaya başladım fakat hidden.img de kaldı %99 bitti fakat %1 lik bir bölüm kaldı hala beklemedeyim acaba çok beklemem gerekecek mi yoksa cihazı tekrar başlatayım mı?
hocam merhaba bende biraz önce kurmaya başladım fakat hidden.img de kaldı %99 bitti fakat %1 lik bir bölüm kaldı hala beklemedeyim acaba çok beklemem gerekecek mi yoksa cihazı tekrar başlatayım mı?
şu an bende aynı durumda bekliyorum.sende bir değişiklik olursa yaz haberleşelim.
tmm ne kadar süredir bekliyorsun
saate bakmadımda 15dk olmuştur.bu kadar uzun sürmezdi aslında en fazla 5dk. biterdi rom da problem var galiba...keşke birazdaha sabretseydik...ne gelirse meraktan gelir derler...
indirdiğim dosyanın içeriğini inceledimde Q1_20110919_32GB.pit diye bir dosya var acaba cu dosyada geçen 32gb kelimesi bu sürümün sadece 32gb larda mı kullanacağını belirtiyor benim cihaz 16gb da
hiç bir fikrim yok herhangi bir hata versede dursa eski sürüme dönerdim.bir bardak soğuk su içelim üstüne artık...
ben dosyayı indirken %99 bitti yakşalık bir dakika indirme hızı 0 olarak gösterdi ve sonra download biiti rardan çıkarırken sorun olmadı yani anladığım kadarıyla indirdiğim dosya sağlamdı aynı sorun senin başınada geldi mi
aynen dosya bendede sağlam idm ile indirip .rar dan sağlam şekilde çıkardım.Adamlar aynı dosyaları yükleyip videosunuda koymuşlar...sürekli yaptığım bir işlem ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum...odini kapatıp tekrar denesek olurmu acaba...
Bilal bey formda iseniz değerli fikir ve yorumlarınızı bekliyoruz.
indirdiğim dosyanın içeriğini inceledimde Q1_20110919_32GB.pit diye bir dosya var acaba cu dosyada geçen 32gb kelimesi bu sürümün sadece 32gb larda mı kullanacağını belirtiyor benim cihaz 16gb da
tespitin doğru galiba bizi yakan Q1_20110919_32GB.pit bu dosya bizim cihazlar 16 gb bunuda formdaki 2.3.6 yazılımının pit dosyasında gördüm...şimdi bize yardımcı olacak birileri lazım...
dostum yardıma gerek yok ki tekrar pover+home+ses kısma tuşuna bas 2.3.6 sürümü yükle
ferhatgulce
18-02-2012, 00:16
2.3.6 yeniden yuklemeye çalışıyorum ama o da olmuyor.
ben daha indiremedim indireyim denicem
2.3.6 yeniden yuklemeye çalışıyorum ama o da olmuyor.
haklısın hidden.img de kalıyor
kaaneryurek
18-02-2012, 00:52
Arkadaslar galiba surum cok stabil degil yukleyin dermisiniz yoksa bekleyeyimmi.
sakın yükleme cihazı kurtaralım diye uğraşıyoruz
arkadaşlar benim cihaz N7000XXLA1 2.3.6 yükledikten sonra açıldı.Tekrar bana bir cesaret geldi bunu benim yüklemem lazım dedim ve kendi orjinal pit dosyası yerine bunu:Q1_20110914_16GB.pit kullanıp yaptım ve sonuç başarılı...şimdi cihazı kontrol ediyorum artı ve eksileri paylaşırım. 2.3.6 ya göre biraz daha hızlı arkadaşlar tavsiye ederim.ekran ile ilgili daha fazla ayar bırakılmış...ilginç olanda 2.3.6 kullandığım tüm prg. ler kendiliğinden tekrar sırayla kendisi yükledi.:o kamera ve kalemde normal çalışıyor.
Arkadaslar galiba surum cok stabil degil yukleyin dermisiniz yoksa bekleyeyimmi. yüklemeni tavsiye ederim görsellik hız ve efektler güzel
en son hidden.img da takılı kalıyor ilerlemiyor.... lütfen yardım
ferhatgulce
18-02-2012, 09:20
Sorun : Sd kart yığın depolama aygıtı gibi kullanılıyor şeklinde bir ibare var ve kullanım alanı mevcut değil diyor. Ne yapmam gerekiyor yardım edebilir misiniz? Tekrar eski sürümü defalarca yüklesemde durum değişmedi.
Hidden.img takılıyorsa
Q1_20110914_16GB.pit indirin 32gb yerine bunu kurun
beyler hiç uğraşmayın ben kurdum tekrar sildim tam stabil değil mesela arama yapmak istediğimde karşı tarafın sesi gelmiyor benim sesim gitmiyor ve cihaz bir tuhaf çalışıyor arasıra android.com sonlandırıldı gibi hatalar veriyor bazen kasılıp kalıyor hiçbir şekilde cihaz tepki vermiyor bence bulaşmayın
en son hidden.img da takılı kalıyor ilerlemiyor.... lütfen yardım
N7000XXLA1 2.3.6 sürümünü yükleyin düzeliyor
Bilal bey aşağıdaki yazılımı yüklerken
Firmware: N7000XXLP1 - 25 Ocak 2012 - Android 4.0.3 - Ice Cream Sandwich
Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies&try again
uyarısı aldım ve telefonum açılmıyor ne yapmam gerekiyor yardımınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
Bilal bey aşağıdaki yazılımı yüklerken
Firmware: N7000XXLP1 - 25 Ocak 2012 - Android 4.0.3 - Ice Cream Sandwich
Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies&try again
uyarısı aldım ve telefonum açılmıyor ne yapmam gerekiyor yardımınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
dostum tam stabil değil ama illa yüklücem dersen 4.03 ICS dosya içerisinden Q1_20110919_32GB.pit sil ve Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 bu sürümü indir ve içerisinden Q1_20110914_16GB.pit dosyasını al bu şekilde tekrar cihazını flaşhla o zaman ICS 4.03 çalışır ama stabil değil eski sürüme dönmek istersen Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 kurman yeterli
beyler hiç uğraşmayın ben kurdum tekrar sildim tam stabil değil mesela arama yapmak istediğimde karşı tarafın sesi gelmiyor benim sesim gitmiyor ve cihaz bir tuhaf çalışıyor arasıra android.com sonlandırıldı gibi hatalar veriyor bazen kasılıp kalıyor hiçbir şekilde cihaz tepki vermiyor bence bulaşmayın
kesinlikle bulaşmayın ses gelmiyor ve gitmiyor
ferhatgulce
18-02-2012, 11:53
Sorun : Sd kart yığın depolama aygıtı gibi kullanılıyor şeklinde bir ibare var ve kullanım alanı mevcut değil diyor. Ne yapmam gerekiyor yardım edebilir misiniz? Tekrar eski sürümü defalarca yüklesemde durum değişmedi.
Micro sd karti tekrar formatla
elux227810
18-02-2012, 12:18
Ben 4.03 ü odin ile yüklemeye çalıştım işlem bitti ancak gelen version yine 2.3.6 :S oldu baştan aldım işlemi insallah bu sefer olur
ferhatgulce
18-02-2012, 12:48
Takili bir harici sd kart yok zaten. Nasil yapabilirim rica etsem anlatabilir misiniz?
ekranda Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies&try again dan başka birşey olmuyor. yinede odinle Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 kursam düzelir mi
kaaneryurek
18-02-2012, 16:11
Stabil olan versyonu bir haftaya cikarmi sizce ?
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 17:20
ekranda Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies&try again dan başka birşey olmuyor. yinede odinle Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 kursam düzelir mi
Ses yükseltme + Home + Güç butonlarıyla cihazı açın. Wipe data ve wipe cache yapın. Sonra dediğiniz yazılımı kuurun.
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 17:20
Takili bir harici sd kart yok zaten. Nasil yapabilirim rica etsem anlatabilir misiniz?
Cihazı kapatın. Ses yükseltme + Home + güç butonlarıyla açın. Wipe data ve wipe cache seçenekleriin uygulayın, tekrar Firmware yükelyin.
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 17:21
Stabil olan versyonu bir haftaya cikarmi sizce ?
En geç 10 güne çıkacaktır inşALLAH.
Ses yükseltme + Home + Güç butonlarıyla cihazı açın. Wipe data ve wipe cache yapın. Sonra dediğiniz yazılımı kuurun.
dostum aynı pozisyonu ben yaşadım fakat power+home+ses açma tuşlarına bastığımda cihaz tekrar reset atıp Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies&try again yazıp kalıyor bu sürekli tekrarlıyor yani recovery mode girmiyor sadece download mode çalışıyor. Birde cihazı bataryayı çıkarmadıktan sonra kapatamıyorsun.
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 18:10
dostum aynı pozisyonu ben yaşadım fakat power+home+ses açma tuşlarına bastığımda cihaz tekrar reset atıp Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies&try again yazıp kalıyor bu sürekli tekrarlıyor yani recovery mode girmiyor sadece download mode çalışıyor. Birde cihazı bataryayı çıkarmadıktan sonra kapatamıyorsun.
Downlaod modundan yüklemeyi tekrarlayınca da olmuyor mu?
Downlaod modundan yüklemeyi tekrarlayınca da olmuyor mu?
evet başlangıç olarak herşey normal başlıyor ama hıdden.img dosyasında kalıyor yani %99 bitiyor %1 lik bir kısmı yüklemiyor ve cihaz o şekilde donup kalıyor o anda yapabileceğin fazla bişey yok odini kapatmak ve telefonu kapatmak ondan sonra cihaz reset atıp Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies&try again diye yazıp kalıyor bundan kurtulmanın tek yolu Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 firmwareyi kurmak diğer firmwareler aynı noktada takılıp kalıyor
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 18:35
evet başlangıç olarak herşey normal başlıyor ama hıdden.img dosyasında kalıyor yani %99 bitiyor %1 lik bir kısmı yüklemiyor ve cihaz o şekilde donup kalıyor o anda yapabileceğin fazla bişey yok odini kapatmak ve telefonu kapatmak ondan sonra cihaz reset atıp Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies&try again diye yazıp kalıyor bundan kurtulmanın tek yolu Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 firmwareyi kurmak diğer firmwareler aynı noktada takılıp kalıyor
Hmm. Peki yüklemeyi Mobile Odin programıyla yapmayı denediniz mi?
Hmm. Peki yüklemeyi Mobile Odin programıyla yapmayı denediniz mi?
arkadaşlar benim cihaz N7000XXLA1 2.3.6 yükledikten sonra açıldı.Tekrar bana bir cesaret geldi bunu benim yüklemem lazım dedim ve kendi orjinal pit dosyası yerine bunu:Q1_20110914_16GB.pit kullanıp yaptım ve sonuç başarılı...şimdi cihazı kontrol ediyorum artı ve eksileri paylaşırım. 2.3.6 ya göre biraz daha hızlı arkadaşlar tavsiye ederim.ekran ile ilgili daha fazla ayar bırakılmış...ilginç olanda 2.3.6 kullandığım tüm prg. ler kendiliğinden tekrar sırayla kendisi yükledi. kamera ve kalemde normal çalışıyor.
kasif2000
18-02-2012, 19:46
Arkadaşlar yükledim fakat aramalarda benim sesim gitmiyor sorun ne olabilir lütfen yardım.
ferhatgulce
18-02-2012, 21:23
Wipe data ve wipe cach uygulayin derken kasit nedir? Bir suru no ve bir tane yes ibaresi mevcut. Eger sadece iki kismada yes demekse bu uygulama, bunu yaptim ama hala sd kart yok diyor. Ben biraz acemiyim biraz daha detayli anlatabilirseniz cok iyi olur. Tesekkur ederim.
ferhatgulce
18-02-2012, 21:49
SD karti yigin depolama cihazi gibi kullaniliyor diyor.Bu kendi dahili bellegini gormuyor mu demek? Ne yapmam gerekiyor acaba?
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 21:54
Wipe data ve wipe cach uygulayin derken kasit nedir? Bir suru no ve bir tane yes ibaresi mevcut. Eger sadece iki kismada yes demekse bu uygulama, bunu yaptim ama hala sd kart yok diyor. Ben biraz acemiyim biraz daha detayli anlatabilirseniz cok iyi olur. Tesekkur ederim.
SD karti yigin depolama cihazi gibi kullaniliyor diyor.Bu kendi dahili bellegini gormuyor mu demek? Ne yapmam gerekiyor acaba?
Ayarlar/Uygulama/Geliştirme/ USB hata ayıklama modu açık mı?
ferhatgulce
18-02-2012, 22:10
an itibartiyle açtım. durum değişmedi
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 22:13
an itibartiyle açtım. durum değişmedi
Şimdi cihazı kapatın. Recovery moddan dediğimiz temizleme işlemlerini yapın. Download moduna alın PIT dosyasını yerine yerleştirip Re-Partition açıp bu şekilde sadece pit ile yükleme yapın. Bölümlendirmeyle alakalı bir sorun var. Tam sorununuzu tekrar ayrıntılı bir şekilde yazarsanız sevinirim.
ferhatgulce
18-02-2012, 22:18
recovery modda wipe ile ilgili kısımlara "yes" dedim sonra 2.3.6 yı tekrar yükledim ama açıldığında resimler ya da uygulamalar kısmına girdiğimde SD kart yığın depolama cihazı olarak çalışıyor dedi. Uygulamalar/Ayarlar/Kayıt Yeri kısmına geldiğimde SD kart /Toplam alan mevcut değil ve Kullanabilir alan/ mevcut değil diyor Bilel Bey.
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 22:23
recovery modda wipe ile ilgili kısımlara "yes" dedim sonra 2.3.6 yı tekrar yükledim ama açıldığında resimler ya da uygulamalar kısmına girdiğimde SD kart yığın depolama cihazı olarak çalışıyor dedi. Uygulamalar/Ayarlar/Kayıt Yeri kısmına geldiğimde SD kart /Toplam alan mevcut değil ve Kullanabilir alan/ mevcut değil diyor Bilel Bey.
Yukarıdaki PIt dosyasıyla ilgili işlemi yapın sanırım o zaman düzelir. Ice Cream Sandwich yükeldikten sonra böyle oldu deği lmi?
ferhatgulce
18-02-2012, 22:27
Evet ICS yükledikten sonra oldu fakat Re-Partition açmak nedir nasıl yapılır tam olarak bilmiyorum yardımcı olursanız? Bir de 2.3.6 mı yükleyeyim?
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 22:34
Evet ICS yükledikten sonra oldu fakat Re-Partition açmak nedir nasıl yapılır tam olarak bilmiyorum yardımcı olursanız? Bir de 2.3.6 mı yükleyeyim?
2.3.6'nın içerisinden çıkan PIT dosyasını PIT bölümüne ekleyin Odin'de. Daha sonra Odin'den Re-Partition seçeneğini işaretleyip yükleyin. Sammobile, yanlışlıkla Ice Cream Sandwich yaızlımının içerisine 32GB modelin PIT dosyasını koymuş, şimdi o soruna bir el atayım.
ferhatgulce
18-02-2012, 22:35
Tamam Bilal Bey çok teşekkür ederim. 2.3.6 yı indireyim tekrar kurayım sonucu bildiririm size. Tekrar cok sağ olun.
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 22:35
Tamam Bilal Bey çok teşekkür ederim. 2.3.6 yı indireyim tekrar kurayım sonucu bildiririm size. Tekrar cok sağ olun.
Rica ederim Sammobile'in işgüzarlığı işte.
16GB'lık PIT dosyasını ekledim. Onu kullanarak yüklerseniz problem olmaz.
Q1_20110914_16GB.pit dosyasını bana upload edebilirmisniz sadece o dosy için 500mb indirsem cok uzun suruyor internet çok yavaş yardımcı olursanız hayır dualarımı alırsınız :D
ferhatgulce
18-02-2012, 23:02
N7000XXLA6 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 içinden pit çıkmadı ne yapmalıyım Bilal Bey?
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 23:03
Q1_20110914_16GB.pit dosyasını bana upload edebilirmisniz sadece o dosy için 500mb indirsem cok uzun suruyor internet çok yavaş yardımcı olursanız hayır dualarımı alırsınız :D
Ice Cream Sandwich yazılımının altında verdim linkini :)
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 23:03
N7000XXLA6 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 içinden pit çıkmadı ne yapmalıyım Bilal Bey?
Konuya ekledim PIT dosyasını. ICS yazılımının hemen altında.
ferhatgulce
18-02-2012, 23:05
Nereye yüklediniz acaba ?
ferhatgulce
18-02-2012, 23:07
çok Sağ olun Bilal Bey.
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 23:13
çok Sağ olun Bilal Bey.
Rica ederim, inşAllah sorununuz düzelir.
s.a. ve sonunda olan oldu... önce ics yi yükledim. ses sorunundan dolayı tekrar Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 yükledim + bununla gelen fazladan ums_n7000xxla1 le başlayan dosyayıda yükleyince olan oldu.. mobil ağa erişilemiyor hatası veriyor.. nasıl düzeltebilirim. sim kartım mı bloke oldu? ne oldu?? bu arada telefonuda sizden aldım... lütfen yardım
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 23:18
s.a. ve sonunda olan oldu... önce ics yi yükledim. ses sorunundan dolayı tekrar Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 yükledim + bununla gelen fazladan ums_n7000xxla1 le başlayan dosyayıda yükleyince olan oldu.. mobil ağ belirlenemiyor hatası veriyor.. nasıl düzeltebilirim. sim kartım mı bloke oldu? ne oldu?? bu arada telefonuda sizden aldım... lütfen yardım
Cihazı kapatın. Ses Yükseltme + Home + Güç butonlarına basılı tutun. Wipe data ve wipe cache yapın. Tekrar yazılım yükleyin.
Bilal bey teşekkür ediyorum dediklerinizi yapınca cihazım normale döndü. Emeğinize sağlık.
yaptım defalarca.. imei numaram değişmiş galiba olabilir mi
dostum tam stabil değil ama illa yüklücem dersen 4.03 ICS dosya içerisinden Q1_20110919_32GB.pit sil ve Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 bu sürümü indir ve içerisinden Q1_20110914_16GB.pit dosyasını al bu şekilde tekrar cihazını flaşhla o zaman ICS 4.03 çalışır ama stabil değil eski sürüme dönmek istersen Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 kurman yeterli
xxxcam arkadaşım yardımın için teşekkür ederim dediğin gibi oldu cihazım düzeldi.
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 23:23
Bilal bey teşekkür ediyorum dediklerinizi yapınca cihazım normale döndü. Emeğinize sağlık.
Rica ederim, hayırlı olsun.
ferhatgulce
18-02-2012, 23:26
Bilal Bey sorun halloldu çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah. Kolay gelsin iyi çalışmalar.
bilal bey dediğinizi yaptım defalarca.. imei numaram değişmiş galiba olabilir mi ??
Bilal hocam çok çok sağolun emeğinize sağlık sayenizde gerekli dosyaları indirdim hemen yuklemeye başlıyorum :)
Çünkü, rom yüklemeye çalışırken ve özellikle de alt versiyon romlar yüklemeye çalışırken, EFS klasörü içindeki dosyalar kendiliğinden değişebilir ve telefonunuz otomatik olarak yeni bir IMEI sahibi olmuş olabilir.
Bu ise telefonunuz mobil ağ şebekeleri tarafından görülememesi ve kullanılamaması demektir.
Onun için Odin ile yükleme yaparken (özellikle üç parçalı romları yüklerken) Phone Efs Clear seçeneğini kesinlikle seçmeyiniz. Aksi taktirde telefonunuz kulanılamaz hale gelebilir.
sorunu buldum aynen böyle oldu.. çözüm nasıl olacak????
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 23:32
Bilal hocam çok çok sağolun emeğinize sağlık sayenizde gerekli dosyaları indirdim hemen yuklemeye başlıyorum :)
Bilal Bey sorun halloldu çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah. Kolay gelsin iyi çalışmalar.
Rica ederim :)
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 23:35
Çünkü, rom yüklemeye çalışırken ve özellikle de alt versiyon romlar yüklemeye çalışırken, EFS klasörü içindeki dosyalar kendiliğinden değişebilir ve telefonunuz otomatik olarak yeni bir IMEI sahibi olmuş olabilir.
Bu ise telefonunuz mobil ağ şebekeleri tarafından görülememesi ve kullanılamaması demektir.
Onun için Odin ile yükleme yaparken (özellikle üç parçalı romları yüklerken) Phone Efs Clear seçeneğini kesinlikle seçmeyiniz. Aksi taktirde telefonunuz kulanılamaz hale gelebilir.
sorunu buldum aynen böyle oldu.. çözüm nasıl olacak????
Eğer IMEI silindiyse yapacak birşey yok. Aldığınız yere danışın.
hocam bide bu versiyonda rootlumu geliyor yada gelmiyorsa rootlamak için root dosyası varmı yada rotlamak için bir yol varmı?
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 23:36
hocam bide bu versiyonda rootlumu geliyor yada gelmiyorsa rootlamak için root dosyası varmı yada rotlamak için bir yol varmı?
Forumdaki konuya ekleyeceğim eğer bulursam
Eğer IMEI silindiyse yapacak birşey yok. Aldığınız yere danışın.
sizden aldım size danışıyorum işte...
Forumdaki konuya ekleyeceğim eğer bulursam
teşekkürler hocam takipte olacağım :) emeğiniz buyuk çok sağolun :)
Bilal Akgunduz
18-02-2012, 23:50
teşekkürler hocam takipte olacağım :) emeğiniz buyuk çok sağolun :)
Rica ederim. Şimdi araştırdım, ChainFire tatile çıkmış sanırım biraz bekleyeceksiniz ICS rom'u için Root dosyasını.
xxxcam arkadaşım yardımın için teşekkür ederim dediğin gibi oldu cihazım düzeldi.
Rica ederim kardesim duzeldigine sevindim
telefonun imei si nasıl değişir... yani imeisi değiştirilmiş sahte çakma telefonlar mı satıyosunuz??? öyle demiyordunuz ama... orjinal imei sine döndü telefon kabul etmiyor hattımı.. düzelteceğinize birde aldığınız yere danışın diyosunuz... herkesi uyarmak lazım o zaman sizin nasıl satıcı olduğunuz hakkında..???
ferhatgulce
19-02-2012, 00:22
Hocam Sd kart sorunu çözüldü ama bu defa da aradığım zaman karşı tarafın sesi gelmiyor benimde sesim karşı tarafa gitmiyor. Ne yapılabilir?
Hocam Sd kart sorunu çözüldü ama bu defa da aradığım zaman karşı tarafın sesi gelmiyor benimde sesim karşı tarafa gitmiyor. Ne yapılabilir?
bendede aynı sorun var karşıya sesim gidmiyor huşurtu veriyo karşıya bide özelikle internet tarayıcıdan internete girdiğimde herşey normal ama açık sayfaları görmek için sağ yukarı butona bastığımda telefon donuyor bazen veb tarayıcı sonlandırıldı cıkıyor bazen telefon yeniden başlatılıyor sanırım bu versiyon henüz kulanılmaya hazır değil
Bilal Akgunduz
19-02-2012, 14:58
telefonun imei si nasıl değişir... yani imeisi değiştirilmiş sahte çakma telefonlar mı satıyosunuz??? öyle demiyordunuz ama... orjinal imei sine döndü telefon kabul etmiyor hattımı.. düzelteceğinize birde aldığınız yere danışın diyosunuz... herkesi uyarmak lazım o zaman sizin nasıl satıcı olduğunuz hakkında..???
Birincisi ben telefon falan satmıyorum. Üslubunuza dikkat edin, yükleme işlemini Androidtelefonlari.com gerçekleştirmedi, siz yaptınız. Eğer aşamadığınız bir problem varsa onlara dnaışabilirsiniz dedik. İster Androidtelefonlari.com'dan alın isterseniz de gidip fabrikasından bu beni ilgilendirmez. Ben size burada adam gibi paylaşım yapmaya çalışıyorum karşılığı bu mu??? Haddinizi aşan mesajlar atmaya devam ederseniz gerekeni yaparım.
benim üslubumda bi bozukluk yok sen üslubuna dikkat et bence..
Bilal Akgunduz
19-02-2012, 23:45
benim üslubumda bi bozukluk yok sen üslubuna dikkat et bence..
Ben gayet dikkatliyim. Bilip bilmeden konuşup buna tahammül etmemi beklemeyin. Ben ne telefon satarım ne başka birşey. Androidtelefonlari.com ile sorununuz varsa onlarla görüşün, forumlarındaki moderatörün yaptığı paylaşımı kötülemeyin!
aliuzun1
20-02-2012, 17:32
dün N7000XXLA6 kurdum yanlız gprsten bi türlü internete bağlanamadım apn ayarlarını yapmaya çalıştığimda kaydetmiyor. zaman zaman da donma sorunları yasadım. tekrar android 2.3.6 ya dönmek zorunda kaldım
Bilal Akgunduz
20-02-2012, 23:50
dün N7000XXLA6 kurdum yanlız gprsten bi türlü internete bağlanamadım apn ayarlarını yapmaya çalıştığimda kaydetmiyor. zaman zaman da donma sorunları yasadım. tekrar android 2.3.6 ya dönmek zorunda kaldım
Cihazı kapatın. Ses yükseltme + Home + güç butonlarıyla cihazı açın. Wipe data ve wipe cache seçeneklerini uygulayın. Tekrar yazılım yükleyin sorunlarınız gider. İnternet ayarları için APN Turkey kullanın.
ferhatgulce
21-02-2012, 01:04
ferhatgulce
21-02-2012, 03:07
Saatlerdir upraşıyorum ama ses sorunu halloldu bu defa hangi sürümü yüklersem yükleyeyim bir tusa bastığımda "null" yazıyor. Yardım edebilir misiniz?
tayfunhakan
21-02-2012, 08:43
Bilal hocam öncelikle emeğinize sağlık. Verdiğiniz linkten çıkan (aşağıdaki) dosyaları Odin'de gerekli yerlere koyarak işlemi başlattım. Sorunsuz şekilde yüklendi ve telefon açıldı. Ses haricinde bütün fonksiyonları sorunsuz çalışıyor telefonun. Aramalarda sesim karşı tarafa gitmiyor, karşı tarafın sesi de gelmiyor. Wipe işlemlerini yapıp tekrar yükledim ama ses sorunu devam ediyor. Bu sorunla ilgili tavsiyeniz olabilir mi?
Linkten çıkan dosyalar: GT-N7000-MULTI-CSC-OXALP1.tar.md5, MODEM_N7000XXLP1_REV_05_CL1098475.tar.md5, N7000_CODE_N7000XXLP1_CL88317_REV02_user_mid_noshi p.tar.md5, Q1_20110914_16GB.pit
403 kurmaya değer mi değmez mi ? yani gunluk kullanımı etkileyecek önemli eksiklikler var mı ?
ferhatgulce
21-02-2012, 15:07
Bilal BEy şu "Null" sorunu hakkında bilgi verebilir misiniz?
tayfunhakan
21-02-2012, 15:09
Bilal hocam öncelikle emeğinize sağlık. Verdiğiniz linkten çıkan (aşağıdaki) dosyaları Odin'de gerekli yerlere koyarak işlemi başlattım. Sorunsuz şekilde yüklendi ve telefon açıldı. Ses haricinde bütün fonksiyonları sorunsuz çalışıyor telefonun. Aramalarda sesim karşı tarafa gitmiyor, karşı tarafın sesi de gelmiyor. Wipe işlemlerini yapıp tekrar yükledim ama ses sorunu devam ediyor. Bu sorunla ilgili tavsiyeniz olabilir mi?
Linkten çıkan dosyalar: GT-N7000-MULTI-CSC-OXALP1.tar.md5, MODEM_N7000XXLP1_REV_05_CL1098475.tar.md5, N7000_CODE_N7000XXLP1_CL88317_REV02_user_mid_noshi p.tar.md5, Q1_20110914_16GB.pit
tayfunhakan
21-02-2012, 15:15
Saatlerdir upraşıyorum ama ses sorunu halloldu bu defa hangi sürümü yüklersem yükleyeyim bir tusa bastığımda "null" yazıyor. Yardım edebilir misiniz?
ferhatgulce kardeşim ses sorununu nasıl hallettiniz acaba? bende de aynı sorun var da?
mehmetmgs
21-02-2012, 15:56
Elinize sağlık arkadaşlar ama ben ıce cream sandwich yükledim fakat konuşma esnasında ses gidip gelmiyor sebebi ne olabilir?
tayfunhakan
21-02-2012, 22:48
FIRMWARE LİSTESİ
Firmware: N7000XXLP1 - 25 Ocak 2012 - Android 4.0.3 - Ice Cream Sandwich ([Only registered and activated users can see links])
Yukarıdaki dosyayı Firmware'i yüklemek için BURADAKİ ([Only registered and activated users can see links]) Pit dosyasını kullanın!
NOT: Yukarıdaki yazılım Custom olarak nitelendirildiğinden Samsung'un resmi Firmware'i olsa da Odin sayacını etkileyecektir. Yani garantiniz iptal olabilir. Bunu bilerek yükleme gerçekleştirin.
Firmware: N7000XXLA6 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 - En Güncel Firmware ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA4 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA3 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA1 - Ocak 2012 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKL8 - Aralık 2011 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKL7 - Aralık 2011 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKKA - Kasım 2011 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKK9 - Kasım - 2011 - Android 2.3.6 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJA - Ekim 2011 - Android 2.3.5 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJ4 - Ekim 2011 - Android 2.3.5 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJ1 - Android 2.3.5 - Ekim 2011 - Yayınlanan İlk Firmware ([Only registered and activated users can see links])
NOT: Rar Şifresi: samfirmware.com
YÜKLEME
2. İlk adımda çıkardığınız dosyalardan Odin yükleme programını çalıştırın. Eğer Odin çıkmadıysa BURADAN ([Only registered and activated users can see links]) indirebilirsiniz.
6. Çıkardığınız Firmware dosyaların Q1_20110914_16GB.pit'i Odin programı üzerinde PIT bölümüne yerleştirin ve programın sol orta kısmında yer alan Re-partition, Auto Reboot, F.Reset Time seçeneklerini işaretleyin.
Bilal Akgunduz
21-02-2012, 22:59
Elinize sağlık arkadaşlar ama ben ıce cream sandwich yükledim fakat konuşma esnasında ses gidip gelmiyor sebebi ne olabilir?
Yazıdaki wipe işlemlerini uygulayıp tekraryazılım yükleyin düzelmesi lazım.
Bilal Akgunduz
21-02-2012, 23:01
Şimdi yüklediğiniz yazılım deneme sürümü olduğu için böyle sorunlarla karşılaşılması gayet normal. Sammobile'deki yöneticiye göre aramada problem yoktu ama bilemeyeceğim. Mecbur önümüzdeki günlerde yayınlanacak yeni deneme sürümlerini beklemek lazım.
ferhatgulce
22-02-2012, 00:36
Yahu Allah aşkına belki 5 defa yazdım. Lütfen şu "Null" sorunu hakkında bir yardım edin bana.
selam . paylaşım için sağolun.
note ya ics i yüklüyorum herşey normaldi odin de hidden de kaldı bitirmiyor. ne yapmalıyım sizce
ıcs i kurdum bendede aynı sorun oldu ses gidip gelmiyor. felaket bir hışırtı var. tekrar yüklemeyi deniyorum. fakat oda odin hidden bölümündeyken öyle kaldı.. naapsak acaba.
ilave
16 lık pitle kurdum . çalıştı. fakat ses sorunu devam ediyor. 2.3.6 ya döneceğim.
arkadaşlara yüklemelerini tavsiye etmem.
EVET 2.3.6 YA DÖNDÜM..
telefon konuşurken ses gidip gelmede sorun yokmu . ben de oldu. forum da bir çok arkadaştada olmuş. bir baksan..
Bilal Akgunduz
22-02-2012, 13:02
Yahu Allah aşkına belki 5 defa yazdım. Lütfen şu "Null" sorunu hakkında bir yardım edin bana.
Konuda da belirttiğimiz gibi yüklediğiniz yazılım Samsung'un alfa sürümü gibi birşey. Doğal olarak sorun yaşanmakta, benim bu konuda yapabileceğim birşey yok ki.
usta 4.0.3 yükledim cihaz açılırken içinde ünleö işareti olan üçgen çıkıyo ama cihaz açılıyo tek sorun aramalarda karşıdan ses gelmiyo hopörlerden geliyo ahizeden gelmiyo
Bilal Akgunduz
23-02-2012, 02:42
usta 4.0.3 yükledim cihaz açılırken içinde ünleö işareti olan üçgen çıkıyo ama cihaz açılıyo tek sorun aramalarda karşıdan ses gelmiyo hopörlerden geliyo ahizeden gelmiyo
Yazıda belirttiğimiz gibi 4.0.3 versiyonlu yazılım deneme sürümü olduğu için ve orjinal paketleme yapılmadığı için Download sayacını harekete geçirir. Bu yüzden sarı üçgen çıkar.
Merhabalar ve müjdeler arkadaşlar.Allataki linkte G.Note için Samsung tan sızdırılmış yeni 4.0.3 Rom var. Burada arkadaşımızın servisini yaptığı son 4.0.3 custom rom 539 mb ike bu alttaki linte bulunan 4.0.3 rom ise 871 mb. arada oldukça dosya boyutu var.Şuan indirmekle meşgulüm ve merakla beklemekteyim.
İndirme linki : [Only registered and activated users can see links]
İlgili site linki: [Only registered and activated users can see links]
Merhabalar ve müjdeler arkadaþlar.Allataki linkte G.Note için Samsung tan sýzdýrýlmýþ yeni 4.0.3 Rom var. Burada arkadaþýmýzýn servisini yaptýðý son 4.0.3 custom rom 539 mb ike bu alttaki linte bulunan 4.0.3 rom ise 871 mb. arada oldukça dosya boyutu var.Þuan indirmekle meþgulüm ve merakla beklemekteyim.
Ýndirme linki : [Only registered and activated users can see links]
Ýlgili site linki: [Only registered and activated users can see links]
Naptin dostum yukledin mi nasil stabil mi
kaaneryurek
24-02-2012, 01:12
Bende stabil bir surum beklemekteyim.
Naptin dostum yukledin mi nasil stabil mi az önce yükledim bu romda diğeri gibi ses problemi var aramada sesim gitmiyor.
az önce yükledim bu romda diðeri gibi ses problemi var aramada sesim gitmiyor.
Tamam dostum beklemedeyim
Tamam dostum beklemedeyim arkadaşım 2.3.6 nın yenisi çıkmış: Samsung Galaxy Note Gt-N7000-XXLB1 bunu az önce kurdum gayet seri çalışıyor. 4.0.3 sağlam bir rom bulana kadar bununla yola devam. indirme adresi denemek istersen: [Only registered and activated users can see links] bu da root için :
arkadaşım 2.3.6 nın yenisi çıkmış: Samsung Galaxy Note Gt-N7000-XXLB1 bunu az önce kurdum gayet seri çalışıyor. 4.0.3 sağlam bir rom bulana kadar bununla yola devam. indirme adresi denemek istersen: [Only registered and activated users can see links] bu da root için :
tamam kardeşim yükledim fakat root dosyasını indiremiyorum linki atarken eksik kopyalamışsın
tamam kardeşim yükledim fakat root dosyasını indiremiyorum linki atarken eksik kopyalamışsın
tamam şimdi indirebilirsin düzelttim.root yaptıktan sonra ben bunuda kurdum telefonumu tanıyamıyorum artık 1700mhz de stabil çalıştırabiliyorum ayrıca bir sürü ince detay ayarlar falan filan...romun ismi: [YENİ-ROM-N7000]CriskeloRomNOTE-V7BaseRom-XXLB1-CallRec -Jkay Mod13.5.1-BLN-TH bir bak istersen linkini veririm.
[QUOTE=hakan44;52109]tamam şimdi indirebilirsin düzelttim.root yaptıktan sonra ben bunuda kurdum telefonumu tanıyamıyorum artık 1700mhz de stabil çalıştırabiliyorum ayrıca bir sürü ince detay ayarlar falan filan...romun ismi: [YENİ-ROM-N7000]CriskeloRomNOTE-V7BaseRom-XXLB1-CallRec -Jkay Mod13.5.1-BLN-TH bir bak istersen linkini veririm
tamam dostum indirdim ama içinde zImage diye bir dosya çıktı bunu nasıl yüklücez
[QUOTE=xxxcam;52116][QUOTE=hakan44;52109]tamam şimdi indirebilirsin düzelttim.root yaptıktan sonra ben bunuda kurdum telefonumu tanıyamıyorum artık 1700mhz de stabil çalıştırabiliyorum ayrıca bir sürü ince detay ayarlar falan filan...romun ismi: [YENİ-ROM-N7000]CriskeloRomNOTE-V7BaseRom-XXLB1-CallRec -Jkay Mod13.5.1-BLN-TH bir bak istersen linkini veririm
tamam dostum indirdim ama içinde zImage diye bir dosya çıktı bunu nasıl yüklücez[/QUOTE
tamam dostum kurdum şimdi süperuser diye bişey çıktı ne yapmam gerekiyor
tamam dostum kurdum şimdi süperuser diye bişey çıktı ne yapmam gerekiyor tamam artık root lu bundan sonra setcpu...tegrak overclock ve buna benzer root isteyen uygulamaları kurabilirsin.
bu türkiyede yasak olan ve diğer ülkelerde kullanılabilen programları markette görebilmek için ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor
bu türkiyede yasak olan ve diğer ülkelerde kullanılabilen programları markette görebilmek için ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor marketunlocker diye bir prg.
tamam dostum marketaccess diye bir pro buldum şu an çalıştırıyor
sarı üçgeni nasıl kaldıracağız
Cuneyt Kılıc
24-02-2012, 22:55
merhaba odin sonuna kadar yesil renk oluyor bir iki milim kala hıdden deyip donuyor acil yardım beklıyorum
Bilal Akgunduz
25-02-2012, 01:17
sarı üçgeni nasıl kaldıracağız
Galaxy Note'ta yapılamıyor ama ICe Cream Sandwich'e geçilince Triangleaway uygulaması yardımıyla yapılacak
Bilal Akgunduz
25-02-2012, 01:17
merhaba odin sonuna kadar yesil renk oluyor bir iki milim kala hıdden deyip donuyor acil yardım beklıyorum
Cihazın bağlantısının kesilmediğine emin misiniz?
mavi.seytan
26-02-2012, 14:36
bilal bey telefon elimizde kaldı ... :) odin de enson hidden ımg de kalıyor... ne yapmamız lazım ondan sonrada açılmıyor hiç...
Gilardinho
26-02-2012, 15:34
Cwm Recovery'de odin mod diye bir seçenek bulunmuyor?
Gilardinho
26-02-2012, 15:58
hidden.imgde tıkandı benimki?
mavi.seytan
26-02-2012, 16:07
2.3.6 yı yükledim fakat telefon hafızası ve hafıza kartını görmüyor ? yardım edermisiniz...
kaannnnn
26-02-2012, 20:40
enson yazılımı indiridğimde zipli dosyayı açamıyorum.winrar hatalı dosya diyor.başka pc lerdede denedim aynı.aynı hatayı alan başka arkadaşlar varmı?
hiozpolat
26-02-2012, 22:25
enson yazılımı indiridğimde zipli dosyayı açamıyorum.winrar hatalı dosya diyor.başka pc lerdede denedim aynı.aynı hatayı alan başka arkadaşlar varmı?
7-zip programını kullan inşaallah
içim karardı nasıl güncelleyeceğim ben şimdi bu telefonu :))))))
06-Ayhan
27-02-2012, 00:09
içim karardı nasıl güncelleyeceğim ben şimdi bu telefonu :))))))
eger ilk olarak bu islemi yapacaksaniz içinizin kararmasi gayet normal
fakat ilk mesajdaki anlatimlari harfiyen yerine getirirseniz bir sorun olmaz
Ayhan bey aslında konu açtım, sanırım bu link'e yönlendirileceğim.
Ama çok karmaşık geldi bana, daha evvel Bada kullanıyordum. Google Earth programını bile yükleyemiyorum.
2.5.3 kullanıyorum Galaxy Note, Orjinal türkiye sürümü varmış. Ama fwlerden odinden root rom dan bahsediliyor.. Hiçbir fikrim yok. :(
06-Ayhan
27-02-2012, 00:37
Ayhan bey aslında konu açtım, sanırım bu link'e yönlendirileceğim.
Ama çok karmaşık geldi bana, daha evvel Bada kullanıyordum. Google Earth programını bile yükleyemiyorum.
2.5.3 kullanıyorum Galaxy Note, Orjinal türkiye sürümü varmış. Ama fwlerden odinden root rom dan bahsediliyor.. Hiçbir fikrim yok. :(
Himmm aslinda biraz tereddut var içinizde yani
tereddütten olması gayet normal, sizde takdir ettiniz...
Keşke bu konuda detaylı bilgilendirebilecek bir arkadaş olabilseydi.. :)
06-Ayhan
27-02-2012, 00:43
size yardimci olabilirim isterseniz vaktiniz var ise
yanliz biraz yavas olabilirim bir uyemize daha yardimci oluyorum :)
Çok memnun oldurum, siz arkadaş ile ilgilenin ben dilerseniz bekleyebilirim sizi. :)
06-Ayhan
27-02-2012, 01:03
Çok memnun oldurum, siz arkadaş ile ilgilenin ben dilerseniz bekleyebilirim sizi. :)
Anlayisiniz için tesekkur ederim
Yardımlarınızdan dolayı Forum adına ben size teşekkür ederim.
Sizi bekliyorum. :) bu zaman içerisinde indireceğim herhangi bir döküman varsa dilerseniz yazın indireyim.
06-Ayhan
27-02-2012, 01:17
Tamamdir siz buradan [Only registered and activated users can see links] indirmeniz gerekenleri indirin
ben geliyorum
size vermis oldugum linkden bazi yazilari ornek olarak yaziyorum
Root'lu bir cihaza sahipseniz buradaki yazisini tiklayarak indirin
cihaziniz orjinal durumda ise FIRMWARE LİSTESİ altindan istedginizi indirebilirsiniz
oncelikle cihazinizin
ayarlar+telefon hakkinda kismina girin hangi surum oldugunu ogrenin
06-Ayhan
27-02-2012, 01:21
cihaziniz rootlu degildi sanirim
orjinal sekli ile duruyor yanlismiyim ?
06-Ayhan
27-02-2012, 01:32
NOT: Yukarıdaki yazılım Custom olarak nitelendirildiğinden Samsung'un resmi Firmware'i olsa da Odin sayacını etkileyecektir. Yani garantiniz iptal olabilir. Bunu bilerek yükleme gerçekleştirin.
yazisini dikkatli okuyun
Ayhan bey zaten Dubai'den geldi cihazım. Türkçe imei yüklenip kaydı yapıldı... sadece samsung kies üzerinden güncelleştirme yapamıyorum...
06-Ayhan
27-02-2012, 01:37
Ayhan bey zaten Dubai'den geldi cihazım. Türkçe imei yüklenip kaydı yapıldı... sadece samsung kies üzerinden güncelleştirme yapamıyorum...
Tamamdir ;)
Cihazınız kies aracılığı ile yazılım yükseltmeyi desteklemiyor diyor yani anlayacağınız. :)
06-Ayhan
27-02-2012, 01:57
aynen peki baktinizmi cihaziniza hangi fw yukliyeceksiniz?
Hocam orjinal rom hangisi ise onu yüklemek istiyorum. :)))
06-Ayhan
27-02-2012, 02:20
Hocam orjinal rom hangisi ise onu yüklemek istiyorum. :)))
size verdigim linkdeki roomlar orjina faka en ustdeki 4.0.3 olani yukleyebilirsiniz
Peki onu yüklersem daha sonra kies üzerinden güncelleme yapabilecek miyim ?
06-Ayhan
27-02-2012, 02:30
Peki onu yüklersem daha sonra kies üzerinden güncelleme yapabilecek miyim ?
kies disi guncelleme istemiyormusunuz
ben sahsen sgs2 kullaniyorum ama kies'i asla
kies bilgisayarima yuklu çunku bilgisayarin cihazi tanimasi için buradan yapacaginiz guncellemeler
kiesden çok daha erken geliyor ama illaki kies olsun derseniz o konuda size note hakkinda daha çok bilgili
olan biri yardim edebilir . Ben sadece sizin yeni guncelleme yukleyeceginizi dusunerek yardim etmek istedim
yine ederim fakat biraz arastirmam gerekli bunun için bana biraz zaman vermeniz gerekir
06-Ayhan
27-02-2012, 02:50
tesekkur ederim...
Rica ederim
neolaneo
27-02-2012, 12:34
Arkadaslar acil yardim dün aksam ice cream yükledim herşey gayet güzeldi ama telefon görüşmesi yapamiyorum arama yapabiliyorum ama ses gelmiyor.
gembruce
27-02-2012, 13:06
Ben de aynı problemi yaşadım. Çözümünü bulamadım. Galaxy Note'un Çin için üretilen versiyonu (i9220) için olan için rom'u yükledim. Bu versiyonda sorun yok ama içindeki gereksiz yazılımları silmek bayağı uğraştırdı. En son ROMOW ICS romu yükledim. Bu rom i9220'nin temizlenmiş hali. Şu an için en iyisi bu gibi görünüyor. Sadece iki küçük sorunum var: 44 ile başlayan numara tuşlarsam rehber restart ediyor. Diğeri de otomatik software update için sözleşmeyi onaylayamıyorum. Uygulamaları tek tek update etmem gerekiyor.
neolaneo
27-02-2012, 13:15
Mutlaka bi yolu olmali birazdaha araştırma yapip olmassa eskisini yüklicem
neolaneo
27-02-2012, 13:17
Oysaki ice cream gayet stabil internet kullanımı kusursuz
gembruce
27-02-2012, 13:30
LP1 romu samsung'a ait resmi bir rom fakat henüz alfa seviyesinde, test edilebilecek duruma bile değil. Nette bayağı aradım ama çözüm bulamadım. Çin için hazırlanan rom kullanıma hazır o nedenle sorun çıkmıyor. Tavsiye ederim. Kodu: I9220ZCLP1.
neolaneo
27-02-2012, 13:52
Peki teşekkür ederim
nitrozen
27-02-2012, 21:54
galaxy note için güncelleme yaptım sonuç telefon geldiğinde ses çalışıyor sonrasında karşı tarafın sesi gelmiyor hiç bir ses yok yüklemek isteyenlerin bilgisine.....
kaaneryurek
29-02-2012, 03:18
Arkadaslar ya duzgun bir surum cikmadimi hala 10 gun falan diyordunuz ?
Bilal Akgunduz
01-03-2012, 00:45
Arkadaslar ya duzgun bir surum cikmadimi hala 10 gun falan diyordunuz ?
Henüz bir sızıntı yok, herkes Mobil Dünya Kongresi 2012'ye kilitlendi. Önümüzdeki hafta gelebilir.
üstad alakalı değil ama bir şey sormak istiyorum. bende micro sd 16 lık vardı. dolunca 32 lik aldım ve mac pc de 16 lıktaki herşeyi 32 liğe aktardım fakat şimdi yeni planlı plansız back upları yapmıyor. sd karta yüklenemdi diyor. sizce ne yapmalıyım.
Bilal Akgunduz
02-03-2012, 20:23
üstad alakalı değil ama bir şey sormak istiyorum. bende micro sd 16 lık vardı. dolunca 32 lik aldım ve mac pc de 16 lıktaki herşeyi 32 liğe aktardım fakat şimdi yeni planlı plansız back upları yapmıyor. sd karta yüklenemdi diyor. sizce ne yapmalıyım.
Planlı plansız backup'lar kısmını anlamadım, neyi yüklemiyor?
charismafb
04-03-2012, 12:54
arkadaşlar galaxy noteuma 4.0.3 - Ice Cream Sandwich kurdum ses gelmiyor gitmiyor. Şimdi eski 2.3.4 e dönmüyor cihazı nasıl orjinala döndürücez kaldım öyle.
bulut703
04-03-2012, 17:21
Arkadaşlar bu romu cfrotunubilen arkadaşlar varmı şimdiden teşekkürler.
bulut703
05-03-2012, 10:51
Arkadaşlar bu romu cfrotunubilen arkadaşlar varmı şimdiden teşekkürler.
bulut703
05-03-2012, 13:32
Firmware: N7000XXLA4 - Şubat 2012 - Android 2.3.6 - En Güncel Türkiye Yazılımı
arkadaşlar ben bu romu telde kurdum hiç probleyok kullanmaile alakalı teksıkıntım kies yazılım sürümünü desteklemiyor diyo neyapmalıyım
yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler.
faruktml
05-03-2012, 16:08
Peki bunu yaptığımızda aynı zamanda root etmiş oluyormuyuz ?
bulut703
05-03-2012, 16:18
Hayır saten tek dosya olarak kurulum yapılıyor
slm arkadaslar bu Android 4.0.3 - Ice Cream Sandwich surumu sorunlu.
ben yukledim telefonda ses gitmiyor ses alamıyorum ayrıca internet explorerda sorunlu
neyse yeniAndroid 4.0.3 - Ice Cream Sandwich surumu nezaman gelecek
gelince yayınlarmısınız tesekkurler
Gilardinho
16-03-2012, 22:30
N7000XXLC1 root ne zaman eklenecek
Gilardinho
16-03-2012, 22:34
slm arkadaslar bu Android 4.0.3 - Ice Cream Sandwich surumu sorunlu.
ben yukledim telefonda ses gitmiyor ses alamıyorum ayrıca internet explorerda sorunlu
neyse yeniAndroid 4.0.3 - Ice Cream Sandwich surumu nezaman gelecek
gelince yayınlarmısınız tesekkurler
bahsettiğin şeyler zaten biliniyor kore güncellemelerini kullan
ben lc1 kullanıyorum root ve superuser olmadığı halde süper sistemi var 0 hata
demiralper46
16-03-2012, 23:59
bşy sorcam arkadaslar lutfen yardım galaxy note aldım yurt dısından turkce menu yok bu romu yuklersem turkce dıl gelmıs olurumu???
Gilardinho
17-03-2012, 01:01
yeni firmware kurarsan türkçe olur
demiralper46
17-03-2012, 19:39
bilal bey yurt dısından aldım galaxy note n 7000 turkce menu yok bu yukardakı romlar yuklersem turkce menu gelır mı ayrıca garantı dısına cıkarmı ?
demiralper46
17-03-2012, 19:41
yeni firmware kurarsan türkçe olur
tesekkurler pekı hangı fırmware dosyasını kurayım ocak 2012 yazanı mı ayrıca kurunca cıhazım garantı dısına cıkarmı root lamazsak cıkmaz deılmı?
sedatkcdr
17-03-2012, 22:28
arkadaslar benim indirdigim firmware de pit dosyasi cikmadi ne yapmam lazim.. biraz acemiyim samsung konusunda lutfen yardim edin bir yanlislik yapmak istemiyorum
Mersosayhan
17-03-2012, 23:09
arkadaslar benim indirdigim firmware de pit dosyasi cikmadi ne yapmam lazim.. biraz acemiyim samsung konusunda lutfen yardim edin bir yanlislik yapmak istemiyorum
1'ıncı sayfada bu yazıyor
dosyanın ıcınden tekmı cıktı
sedatkcdr
18-03-2012, 15:08
hayir 3 adet tar dosyasi cikti. ama pit yok
sedatkcdr
18-03-2012, 16:49
arkadaslar sizden cok ozur diliyorum. konuyu dikkatli okumadigim icin pit dosyasi olan bolumu atlamisim..
roman_79
21-03-2012, 08:15
Arkadaşlar ben galaxy note cihazıma 1. Sayfada verilen ics firmware i anlatılan adımları takip ederek yükledim ancak odin modda kurulum sırasında depolama birimlerinde hata verdi bende reboot yaptım 2.3.6 sürümüne geri döndü ancak şimdi sd kart ve usb belleği görmüyor.ne yaparsam düzelir yardımcı olursanız çok sevinirim.acaba en son orjinal firmware i indirip yüklesem düzelir mi?
roman_79
21-03-2012, 08:17
Bilal bey ben galaxy note cihazıma 1. Sayfada verilen ics firmware i anlatılan adımları takip ederek yükledim ancak odin modda kurulum sırasında depolama birimlerinde hata verdi bende reboot yaptım 2.3.6 sürümüne geri döndü ancak şimdi sd kart ve usb belleği görmüyor.ne yaparsam düzelir yardımcı olursanız çok sevinirim.acaba en son orjinal firmware i indirip yüklesem düzelir mi?
Bilal Akgunduz
21-03-2012, 23:36
Bilal bey ben galaxy note cihazıma 1. Sayfada verilen ics firmware i anlatılan adımları takip ederek yükledim ancak odin modda kurulum sırasında depolama birimlerinde hata verdi bende reboot yaptım 2.3.6 sürümüne geri döndü ancak şimdi sd kart ve usb belleği görmüyor.ne yaparsam düzelir yardımcı olursanız çok sevinirim.acaba en son orjinal firmware i indirip yüklesem düzelir mi?
4.0.3 yazılımının altında ufak bir açıklama var ona göre yükleme yapınız.
kaan12345
23-03-2012, 22:38
s.a ben rom atmaya çalışırken pass yazzısı gelmedi. %99 u doluyor son işlemde (hidden.img bölümünde kalıyor) . yardımcı olabilrmisiniz.
kaan12345
23-03-2012, 22:47
s.a ben rom atmaya çalışırken pass yazzısı gelmedi. %99 u doluyor son işlemde (hidden.img bölümünde kalıyor) . yardımcı olabilrmisiniz.
Acilllllllll
kaan12345
23-03-2012, 23:53
arkadaslar hidden.img sorununu an itibari ile çözmüş bulunuyorum . 32 gb pit dosyası yerine 16gblik pit dosyasını indirmeniz ve aynı işlemleri yapmanız uygularsanız sonuca ulasırsınız.
download linki : [Only registered and activated users can see links]
Bilal Akgunduz
24-03-2012, 01:01
arkadaslar hidden.img sorununu an itibari ile çözmüş bulunuyorum . 32 gb pit dosyası yerine 16gblik pit dosyasını indirmeniz ve aynı işlemleri yapmanız uygularsanız sonuca ulasırsınız.
download linki : [Only registered and activated users can see links]
Hangi yazılımdan 32GB pit dosyası çıktı?
kaan12345
24-03-2012, 12:16
ics 4.0.3 den 32gb pit cıktı
Hangi yazılımdan 32GB pit dosyası çıktı?
kurba009
26-03-2012, 14:03
Bilal Bey verdiğiniz dosyalar ve anlatımlarınız için teşekkür ederim. Sayenizde yurtdışından getirttiğim telefonumu son mart güncellemesini yaptım ve root başlığındaki talimatlarla telefonumu rootladım. Allah razı olsun. Çalışmalarınız daim olsun. Artık yakın takipçinizim...
Bilal Akgunduz
26-03-2012, 23:53
Bilal Bey verdiğiniz dosyalar ve anlatımlarınız için teşekkür ederim. Sayenizde yurtdışından getirttiğim telefonumu son mart güncellemesini yaptım ve root başlığındaki talimatlarla telefonumu rootladım. Allah razı olsun. Çalışmalarınız daim olsun. Artık yakın takipçinizim...
Rica ederiz, hayırlı günler.
siyah_beyaz
29-03-2012, 15:39
Az önce N7000 note için yükleme yaptık , bilgiler çok güncel ve çok dogru . teşekkür ederiz. türkçeleştirildi.
emegi geçenlere teşekkür ederiz.
fblielyesa
29-03-2012, 18:56
selam öncelikle emeginiz saglık sorum şu şekilde olacak acaba romu yüklemeden mi önce wipe data işlemi yapalım yoksa direk download moduna alıp ta mı yükelemey başlayalım saygılar
selam öncelikle emeginiz saglık sorum şu şekilde olacak acaba romu yüklemeden mi önce wipe data işlemi yapalım yoksa direk download moduna alıp ta mı yükelemey başlayalım saygılar
Temiz ve sorunsuz kurulum için yüklemeden önce wipe yapmanızı öneriyoruz
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
kivanc18
30-03-2012, 17:21
klavyede null null yazıyo nereye basarsam sebebini bilen varmı acaba :) wipe işlemlerini yaptım
vBulletin v4.1.9, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.