PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HİÇ ÇALIŞMAYAN ZTE TELEFONLARIN ÇÖZÜMÜ



mistikkilic
24.Ağustos.2012, 08:57
Arkadaşlar, yabancıların briket oldu dediği tarzda arızası olan ZTE telefonlarınızı kurtarabilirsiniz. Yöntem internette zaten var ama ben toparlamak istedim.

Eğer telefonunuz açılmıyorsa, power tuşuna bastığınızda titreşip kırmızı ışık yanıyor ve sonra ara ara titreşim duyuyorsunuz ve telefonunuz buna rağmen açılmıyorsa yapacak sadece birşeyiniz var. O da aşağıda anlatılan yöntemdir.

Ama telefonunuz açılış logosunda veya animasyonda ya da recovery moda düşerek kalıyorsa orjinal romu image.bin metoduyla kurarsanız düzelecektir. Onun için de Zte firmasının Turkey bölümünden t11 orjinal romunu indirin.
[Only registered and activated users can see links]

Daha sonra dosyayı zipten çıkarım elinizde image.bin dosyası olacaktır. image.bin dosyasını hafıza kartına image isimli klasör açarak içine image.bin şeklinde kaydedin. Sonra da Telefon kapalı iken görüşmeyi sonlandırma tuşu "NO", Ses artırma tuşu ve power tuşlarına aynı anda basarak başlatın. Telefonda kırmızı ışık sürekli yanık kalacak ve 3-4 dakika içinde telefonunuz T11 orjinal romunda açılacaktır.

Bu aşağıda anlattığım yöntem ise sadece diğer yöntemlerle kurtarılamayan ZTE telefonlar için geçerlidir.

Öncelikle bu yöntemi enson çare olarak düşünmelisiniz. Çünkü bu işlem sonunda telefonunuzda imei numaranız kaybolacak. Daha sonra imei numaranızı tekrar program kullanarak kuracağız.

[Only registered and activated users can see links] (ZTE Firmware Flasher T11 için düzenlendi)

Öncelikle linkte verilen dosyayı indirin ve masaüstüne klasör olarak çıkarın.

Bu anlatım Turkcell T11 için birebir uygulanabilir. Ancak diğer ZTE modelleri için indirdiğiniz klasör içindeki "files" klasöründe bulunan dosyaları, yöntemi uygulamak istediğiniz telefonun firmware dosyaları ile değiştirmelisiniz. Yani mevcut dosyalar T11'in firmware dosyalarıdır.

Klasör içinde USDL_P726CV1.00.08.exe isimli programı çalıştırdığınızda ilk olarak küçük bir pencere gelecektir. Bu pencereda Administrator oturumu açmamız gereklidir. Bunun için pencerede üzerinde Ünlem "!" simgesi olan butona tıklıyoruz. Daha sonra da "Pass" bölümüne "ztesmt123" şifresini yazıyoruz. Bundan sonra karşımıza telefona kurulum yapacağımız pencere geliyor. Resim1

[Only registered and activated users can see links]

Şimdi Telefonumuzu bilgisayara COM sürücüsü olarak tanıtmamız gerekli. Bunun için telefonun kapalı olduğundan emin olmamız gerekli. Öncelikle telefonun bataryasını çıkarın birkaç saniye sonra takın ve kendiliğinden açılmadığından emin olun.

Bundan sonra telefon kapalı iken, ses açma ve ses kısma tuşlarına parmaklarımız basılı iken power tuşuna basıyoruz. Telefonun kırmızı ışığı bir kez yanıp sönecektir. Eğer ışığın bir kez yanıp söndüğünü gördüyseniz. Telefonu usb kablo ile bilgisayara bağlayın. Yeni bir donanım bulunduğunu göreceksiniz. Bilgisayarda aygıt yöneticisinden. Eğer donanım kurulmadı ise driverları tekrar kurun ve aygıt yöneticisinde comport sürücüsünün numarasını okuyun. Bu comport numarasını firmware flasher programında kullanacağız.

Telefonunuz bilgisayarınıza ComPort olarak bağlandıysa 1.resimin sağ üst kısmında görüldüğü gibi ComPort sürücüsünü görmeniz gerekir.

[Only registered and activated users can see links] (ZTE Handset Usb Driver)

Herşey tamam bilgisayarınız telefonu ComPort olarak gördüyse şimdi kuruluma geçebiliriz.

Resim1 de görüldüğü gibi port config bölümünde Line1 deki değeri Bilgisayarımızdaki Comport değerine getiriyoruz. Ok diyip çıktığımızda. Ana pencerede 1. Bölümde Kendi ComPort numaramızı ve yanında da Phone Downloading Mode yazısını göreceğiz. Bu telefonumuzun yazılım yüklemeye hazır olduğunu göstermektedir.

İşleme başlamadan önce bazı ayarları yapmamız gerekiyor. Resmini verdiğim program bizimkinden biraz farklı ancak hemen hemen benzerdir. "SW Directory" butonuna basıp telefonu indirdiğimiz yere gidip programın bulunduğu klasör içindeki "files" klasörünü seçin.

[Only registered and activated users can see links]

Ayarlarınız resimde elips içinde göründüğü gibi olmalıdır.

Anlatıma daha sonra devam edeceğiz.

mistikkilic
24.Ağustos.2012, 10:53
Ayarları resimdeki gibi yaptıktan sonra Comport ayarını yaptığımız 1 numaralı bölümdeki ok işaretli butona basıyoruz ve program telefona firmware kurmaya başlıyor.

İşlem bittiğinde sarı renkli bir yazıyla işlemin bittiği ve ne kadar sürdüğü bilgisi yeralır.

Bundan sonra telefonu bilgisayardan ayırıyoruz. Şimdi de telefonu FTM moda (Ses kısma ve power tuşuna basılı tutuyoruz) almamız lazım.

Telefon FTM modunda açıldıktan sonra imei yükleme yapacağız.

Şuan telefonunuzda yazılım kuruldu ancak imei numarası olmadığı için sim kartı görmeyecektir.

[Only registered and activated users can see links]

Resimde elips içinde görüldüğü gibi programın ayarlarını değiştiriyoruz.

Programın bulunduğu klasöre gidiyoruz ve Channel1.nvm isimli dosyayı Hex Editor ile açıyoruz.

Daha sonra Hex Editorde açtığımız Channel1.nvm dosyasının içeriğinde resimde görülen satıra gidin.

[Only registered and activated users can see links]

Resimde dikdötgen içine alınmış bölümde "8a 76 09 05 00 09 60 70" şeklinde gördüğümüz kısım imei numaramızla ilgili. Şimdi dikkatke okuyun burası önemli.

Örnek olarak imei numaranız " 123456789012345 " olsun Hex editordeki kısma yazabilmemiz için şeklini değiştirmemiz gerekiyor. Biz onu " 1a 32 54 76 98 10 32 54 " şeklinde değiştiriyoruz. Siz de kendi imei numaranızı aynen bu formatta değiştirip hex editorde değiştireceğiniz numaraların üzerine gelerek düzenleyip çıkarken de kaydedin.

Bundan sonra yine 1. seçeneğin yanındaki ok işaretli butona basıyoruz ve imei değiştirme işlemi başlıyor. İşlem bittiğinde "Pass" yeşil renkte beliriyor. Ve bundan sonra telefonu bilgisayardan ayırıp bataryasını söküp takıyoruz ve açıyoruz. Eğer işlemler sorunsuz olarak tamamlandıysa telefonumuz orjinal T11 romuyla açılıyor ve kendi imei numaranız yüklenmiş olarak.

Konuda anlatılan işlemler son derece başarılı ve güvenli olsa da uygulamak sizin sorumluluğunuzdadır. Doğacak herhengi bir sorunda tarafım sorumlu değildir.

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 15:08
merhaba son verdiğin flasher ile ayarlarını yaptıktan sonra yükleme yaptım ama malesef en baştaki duruma döndü FTM modu dahi açılmıyor o flasher ile ilk verdiğiniz ile firmware yükledikten sonra telefon açılabiliyor tabi sim görmüyor wifi ve bt gibi şeyleri de kullanamıyoruz FTM modu na rahat rahat alabiliyoruz sanırım imei ve kilitleri kaldırabileceğimiz bir flasher uydurabilirsek bu illetten kurtulmuş olucam sabrınız için teşekkür ederim tekrar gerçekten çok yardımcı oluyorsun.

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 15:15
dostum ben aynı flasher larla sürekli yükleme yapıyorum. şimdi eski flasher ile baştan aynı işlemleri tekrar yap bu kez hata vermeyecektir.

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 15:19
aynı işlemi aynı sana gönderdiğim dosyalarla şuan ben de kendi telefonumda yapacağım. bakalım bende sorun çıkacakmı.

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 15:39
arkadaşım dediğin gibi bende de aynı sorun oldu. imei değiştiremedim. ama iki programla da birkaç kez denedikten sonra ilk gönderdiğim flasher imei yüklemeyi başardı. sen de önce yeni flasher ile sonra da eski flasher ile yükle birkaç kez enson da eski flasherle dene değiştiğini göreceksin. her denedikten sonra da telefonu bilgisayardan söküp aç bakalım imei değişmiş mi daha iyi görürsün.

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 15:46
yeni gönderdiğim flasher ile sadece imei yüklemesini yapacaksınız, sanırım siz aynı işlemi baştan yapmışsınız. ilk gönderdiğim flasher ile romu yükleyin sonra imei yükleyin baktınız imei değişmedi, sonra da son gönderdiğim flasher ile imei yükleyin. rom yükleme işini sadece eski flasher ile yapın.

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 15:46
şimdi şöyle birşey oluyor ilk verdiğiniz flasher ile firmware atabiliyorum ama channel1.nvm dosyası ile imei atamıyorum 2. flasher ile de bunu yapabiliyorum ilk program ile firmware attım 2. ile de imei attım restore NV success yazıyor telefonu açıyorum ama imei ve diğerleri hala çalışmıyor malesef.

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 15:46
şuan telefonla uğraşıyorsanız arada bir ne durumda olduğunu yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 15:53
durum halen aynı ilk program ile rom yükledim 2. si ile imei attım açtım telefonu ama imei numarası da yok diğer servisler de çalışmıyor malesef

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 15:56
tamam birkaç kez daha bir eski bir yeni dene iki flasherde de files adresini eski klasörden ver.

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 15:59
tamam iki programın file klasörlerinide eski flasherin files klasörünü gösterip tekrar deniyorum

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 16:06
her denemenden sonra da telefonu tekrar açmayı unutma, tüm bağlantılara bakmana gerek yok. telefonda sürekli kırmızı ışık yanıp sönüyorsa hattı bulamamış demektir.

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 16:26
şimdi birkaç denemeden sonra yükleye aça imei numarası hallolmuş durumda yalnız wifi bt gibi diğer servisleri kullanamıyorum malesef :(

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 16:27
tamam onu image.bin romunu kurarak halledebilirsin şimdi

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 16:28
[Only registered and activated users can see links]

bu adresten indir

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 16:31
indiriyorum hemen image isimli klasör açıp sd kart a vol + birde power tuşuna basılı mı tutucaktım öyle birşey okumuştum sanırım.

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 16:34
görüşmeyi sonlandırma tuşu, ses artı ve power tuşlarına beraber bas kırmızı ışık yanık kalacak ve 3-4 dak içinde telefon açılacak

hafıza kartı / image / image.bin

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 16:42
dediklerini uyguladım kurulumu yapıp telefonu açtı ancak halen wifi kullanım dışı mac adresi alınamıyor sanırım.

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 16:44
orjinal romda olmaz öyle şey yavvv. ayarlarda kablosuz ayarlarına gidip ordan açmaya çalış wifi'yi hatayı orada görürsün bakalım neden kaynaklanıyor

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 16:47
your phone doesn't write mac address please comfirm diye bir uyarı veriyor kablosuz bağlantıyı açtığımda durumdan baktığımda kablosuz MAC adresi kısmında 11:22:33:44:55:66 gibi bir numara var

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 16:49
[Only registered and activated users can see links]

bu adreste daha önce paylaştığım rom var onu bir dene bakalım.

etc klasöründe sorun olmalı.

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 17:05
tamam indirdim bunu nasıl yüklemem gerekiyor peki

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 17:08
[Only registered and activated users can see links]

burda anlatımı var

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 17:19
hele şükür yahu :) sonunda oldu bu rom ile wifi çalışıyor çok teşekkür ederim yalnız birşey daha sormak istiyorum şimdi ilk halindeyken t11 orjinal rom ile yani facebook uygulaması açık olmasa dahi oradan bana msj geldiğinde sistem barında ileti geliyordu msj yollandığına dair bu rom ile bu gelmiyordu kullandığımda şu haliyle üstüne tekrar orjinal rom u yüklemeyi denesem turkcell rom ile çalışırmı acaba wifi artık ne dersin yardımların için çok sağol saatlerdir uğraşıyorsun benim ne kadar teşekkür etsem azdır.

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 17:28
[Only registered and activated users can see links]

ya da direkt link [Only registered and activated users can see links]

bu türkcell sadeleştirilmiş rom wifi falan gibi sorunları düzeltmiştim bunda. eğer türkcellin programlarına ihtiyacın yoksa recovery modda bunu kurabilirsin.

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 18:11
sadeleştirilmiş rom u kurdum gayet iyi bir şekilde çalışıyor çok teşekkür ederim telefonla ilgili birşey öğrenmek istiyordum bu facebook tan msj geldiğinde sistem barında msj olarak bildirim geliyordu normalde bunun için nasıl bir ayar yapılıyor telefonda biliyormusun bunu google ve facebook hesaplarını senkronize ettim telefona ancak hala facebook tan mesaj atıldığında bildirim gelmiyor telefona facebook programı kapalıyken.

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 18:17
istersen image.bin dosyasını kur dene bakalım

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 19:03
dostum sana verdiğim sadeleştirilmiş romun içinde zaten facebook falan yokmuş ki, belki o yüzden çalışmıyordur.

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 22:25
yok yükledikten sonrada çalışmadı birde sesli komutlarda çalışmıyor google dan sesli arama yada sesli msj yazma gibi dışarı çıkmıştım bakamadım o yüzden image dan tekrar orjinal rom kurmayı deniyim belki çalışır eğer bir sorun çıkmazsa daha sonra root yaparak turkcell programlarını kaldırmayı deniyeceğim.

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 22:35
malesef orjinal rom u yükleyince mac adresi sorunu çıkıyor wifi erişimi sağlayamıyor cihaz bu biraz saçma bir durum değilmi ama kendi rom u ile kullanamadığın servisi orjinal olmayan rom ile kullanmak bunu düzeltme şansı yokmudur acaba.

mistikkilic
25.Ağustos.2012, 23:01
valla ilk kez sende gördüm dostum orjinal romu kurduğunda sorun çıkmaması lazım.

özgür kaya
25.Ağustos.2012, 23:13
sitenin birisinde okuduğum kadarıyla system/etc/ klasörü içerisinde /system/etc/nv_4319.txt yol bu yani böyle bir txt dosyasında düzenleniyormuş mac adresi droid explorer isimli bir program ile bağlandım cihaz a ama söylendiği yerde bende böyle bir dosya yok malesef [Only registered and activated users can see links] bende olanlar bunlar 2 adet txt dosyası var onlarında ismi aynı değil eğer sorun bu şekilde hallolur dersen senin verdiğin romlardan birisini kurup droid explorer ile bağlanıp yedeğini alsam daha sonra orjinal rom u atsam tekrar bağlanıp aldığım bu yedeği oraya atsam hallolurmu acaba ne illet bi cihaz çıktı bu yahu :)

özgür kaya
26.Ağustos.2012, 00:02
bu sorunu da ben kendim hallettim çok şükür bunuda anlatayım belki benim gibi bi t11 zede daha çıkarsa faydası olsun :) önce cihazı root yaptım daha sonra es file explorer diye bir program kurdum cihaza bu program ile /system/etc/ içindeki nv_4330b2.txt isimli dosyayı açtım dosya içerisinde 2 adet satır var macaddr diye başlayan alt alta aşağıdaki macaddr=11:22:33:44:55:66 bu şekilde oluyor üst satırda yazan adresi aşağıdaki ile değiştirip çıkıyorsun çıkarken zaten kaydetmek için soruyor onuda onaylıyorsun ayarları kaydetmiş oluyorsun yani telefonu kapatıp açtığında mac adresi sorunu da böylece bitmiş oluyor yalnız es file explorer programında bazı ayarları yapman gerekiyor önce programın ayarlarından root izni veriyorsun ardından system dosyalarına yazma izni veriyorsun daha sonra gidip o satırı değiştirdiğinde problem çözülmüş oluyor çok teşekkür ederim yardımlarınız için nihayet tamamen düzeltebildim :)

mistikkilic
26.Ağustos.2012, 00:45
evet aynen öyle zaten bizim romlarda yaptığımız da aynı işlem. ben de sadeleştirilmiş romda aynı işlemi ve bin uzantılı dosyaların içeriğinde mac adresi değişiklikleri de dahil yaptığım buydu zaten. android'in güzelliği de bu zaten müdehale imkanı vermesi.

mistikkilic
26.Ağustos.2012, 00:46
bu konuda sen ilksin orjinal romu kurup bir takım sorunlar yaşayan.

özgür kaya
26.Ağustos.2012, 01:45
evet ilk olduğumdan kesinlikle eminim :D ama senin gibi sabırlı ve yardım sever birinin olması gerçekten güzel bizler gibi cihazların inciğini cinciğini kurcalamayı sevenler için bulunmaz bir forum oldu eminim daha çok insan buradaki anlatımlardan yapılan uygulamalar ve sonuçlarından oldukça faydalanacaktır benim gibi daha çok insan da teşekkür edecektir sana herşey için teşekkürler yeni sürüm rom olduğunda da müjdeyi bekliyoruz senden kolay gelsin.

eso123456
01.Eylül.2012, 16:58
Öncelikle S.A ARKADAŞLAR ben birşey danismk istiyorum size .benim zte f101 androidsiz telfnum var ve bu telefonun kendi hafzasinin muzik klasorunun icine 24mb bi doysa attm atmaz olaydm .s ve i ben o dosyasi silemiyorum sil yazmiyo telefonun kndi pc studio var ordanda sil yazmiyor. i ne yapmalym o dosyasi silmek için bi cozumu varmi abi ? o dosyanin yuzundn telefona program yukleyemiyorum! forumda aradım bulamadım .s yardımcı olursanız cok sevinirim iyi gunler dileğimle . ..

BU TELEFON ANDROİD GİBİ TEL KAPALI İKEN İŞLEM YAILMIYORMU ROOT OLMUYORMU FLN FİLAN İŞDE YARDIMCI OLUN ??

9037

zteilesorunyasayan
01.Eylül.2013, 17:53
Merhaba arkadailar... Kız kardeşime birkaç ay önce Avea inTouch 2(zte blade 3) android telefon aldım... Kardeşim hafiza kartını sim kart yuvasına takmış yanlışlıkla. Şimdi telefon açılmıyor. Garantiye gönderdim fakat kullanıcı hatası deyip geri gönderdiler. Telefonun Power tuşuna bastığımda titriyor ve alttaki dokunmatik panelin ışıkları ile ekran ışığı açılıyor fakat görüntü yok... Üst kısımda yeşil ve kırmızı ışık yanıp sönüyor fakat açılmıyor telefon. Yardımcı olabilir misiniz? Format atmayı denedim yine çalışmadı. Bilgisayara taktığımda Unknown device diye bir hata veriyor. Usb driver'ini de indirip kurdum fakat bilgisayar görmedi. Ne yapmam gerekli?

Yardımlarınız için teşekkür ederim...

mistikkilic
22.Ekim.2013, 22:26
sorunu çözdünüz mü acaba?