Orijinalini görmek için tıklayınız : [ROOT] Samsung Galaxy Note Nasıl Rootlanır, Custom ROM veya Kernel Yüklenir?
Bilal Akgunduz
14-01-2012, 15:34
Bu rehber ile Samsung Galaxy Note cihazınızı Root'layabilir, ardından Custom ROM, Kernel ya da diğer orjinal olmayan yazılımları yükleyebilirsiniz. Yapacağınız işlemler akıllı telefonunuzu garanti dışına çıkaracaktır.
DİKKAT: Root yapma, Custom ROM veya Kernel yükleme gibi işlemlerin bazı riskleri vardır. Eğer yükleme olması gerektiği gibi gerçekleşmezse cihazınız bozulabilir, teknik servis ya da bir telefoncuda tamir ettirilmesi gerekebilir. Bu konuda tüm sorumluluk size aittir.
Root erişimini ChainFire'ın CF-Root Kernel'iyle gerçekleştireceğiz. Yükleme öncesi cihazınızı bilgisayara tanıtmanız gerekiyor. Bunun için Samsung Kies programını ya da BURADAKİ ([Only registered and activated users can see links] ip.html) Samsung USB sürücülerini kullanabilirsiniz.
SAMSUNG GALAXY NOTE ROOT DOSYALARI
Firmware: N7000XXLQ3 - CF-Root v5.6 ([Only registered and activated users can see links]) (ICS 4.0.3 sürümü içindir)
Firmware: N7000XXLQ2 - CF-Root v5.6 ([Only registered and activated users can see links]) (ICS 4.0.3 sürümü içindir)
Firmware: N7000XXLP9 - CF-Root v5.6 ([Only registered and activated users can see links]) (ICS 4.0.3 sürümü içindir)
Firmware: N7000XXLP8 - CF-Root v5.6 ([Only registered and activated users can see links]) (ICS 4.0.3 sürümü içindir)
Firmware: N7000XXLPY - CF-Root v5.6 ([Only registered and activated users can see links]) (ICS 4.0.3 sürümü içindir)
DİKKAT: Galaxy Note cihazınıza Ice Cream Sandwich sürümünü yüklediyseniz ve root işlemi gerçekleştirdiyseniz lütfen ikinci bir duyuruya kadar Recovery Mod üzerinden Wipe ya da yazılım yükleme işlemi gerçekleştirmeyiniz. Bu işlemler için Gingerbread sürümüne dönmeniz gerekiyor. Yeni Kernel yüzünden cihazınızda bu işlemleri uygulamanız halinde Brick olma ihtimali bulunmaktadır.
Firmware: N7000XXLC1 - CF-Root v5.3 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLB1 - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA6 - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA4 - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA3 - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXLA1 - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKL8 - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKL7 - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKKA - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKK9 - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJ4 - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware: N7000XXKJ1 - CF-Root v5.0 ([Only registered and activated users can see links])
Firmware versiyonunuza göre CF-Root dosyasını indirdikten sonra yükleme işlemlerine başlayabilirsiniz. Cihazınızda yüklü olan Firmware'den daha eski bir Firmware'e ait Cf-Root dosyasını kullanabilisiniz. Fakat güncel Root dosyasını eski yazılıma kuramazsınız.
YÜKLEME
1. BURADAN ([Only registered and activated users can see links]) yükleme programını indirin.
2. Cihazınızı kapatın. Ses Kısma + Home + Güç butonlarına basılı tutarak Odin Modunda açın ve bilgisayara USB kablosu ile bağlayın.
3. İlk adımda indirdiğiniz programı çalıştırın. Eğer programın sol üstündeki kısım sarı renkli olduysa cihazınız doğru şekilde bağlanmıştır.
Eğer program cihazınızı görmüyorsa Samsung Kies kapatın, Odin'i yönetici olarak başlatın. Cihazı doğru bağladığınızdan emin olun.
4. İndirdiğiniz CF-Root dosyasını bir kez çıkartın ve Odin programında PDA bölümüne ekleyin.
5. Başka bir ayarı kurcalamadan Start butonuna basıp yüklemeyi gerçekleştirin.
6. Yükleme bir dakika sürecektir. Yüklemeden sonra cihazınız yeniden başlayacaktır.
CUSTOM ROM, KERNEL ya da FIRMWARE YÜKLEMEK
CF-Root Kernel'i ile gelen CWM Manager uygulamasını açın.
Boot to ClockworkMOD Recovery: Bu seçenek ile Recovery moduna girebilirsiniz. Bu modda install zip from sdcard seçeneğiyle Custom ROM yükleyebilirsiniz. Yükleme öncesi Wipe data ve Wipe cache seçeneklerini uygulamayı unutmayın!
Boot to Download Mode: Bu seçenek ile Download yani Odin moduna girebilirsiniz. Firmware ya da Kernel yükleme işlemlerini buradan gerçekleştirebilirsiniz.
Backup Firmware: Mevcut yazılımınızın yedeğini almak için bu seçeneği kullanın.
Restore Backup: Aldığınız yedekleri yüklemek için kullanın.
Install APKs: İnternetten indirebileceğiniz uygulama ya da oyun apk dosyalarını bu seçenek ile cihazınıza kurabilirsiniz.
Flash kernels: Custom Kernel kurmak için bu seçeneği kullanabilirsiniz.
Flash complete firmwares: İndirdiğiniz Firmware'i kurmak için bu seçeneği kullanabilirsiniz. Bilgisayarsız güncelleme yapmak isteyenler kullanabilir.
Karşılaşacağınız sorunlar hakkında bizlere danışabilirsiniz. Lütfen cevap almak için sabırlı olun.
kaaneryurek
17-01-2012, 01:39
samsung 4.0 guncellemesini ne zaman cikartacak acaba bilginiz varmi?
Bu uygulamanın cihazı garanti dışı bırakacağınına dair bir bilgilendirme yada bir belge vs gibi bir durum var mıdır..?
Bilal Akgunduz
18-01-2012, 00:17
Bu uygulamanın cihazı garanti dışı bırakacağınına dair bir bilgilendirme yada bir belge vs gibi bir durum var mıdır..?
Belgeye gerek yok, adamlar Odin moddaki Custom Binary count kısmına bakıyorlar, 0 değilse gitti garanti.
Güncelleme zaten piyasada, resmi olarak cikmadi ama ben internetten bulup 4.0.3 ü yükledim, yani ice cream sandwich
samsung 4.0 guncellemesini ne zaman cikartacak acaba bilginiz varmi?
Güncelleme zaten piyasada, resmi olarak cikmadi ama ben internetten bulup 4.0.3 ü yükledim, yani ice cream sandwich
ugurozdemir2
18-01-2012, 02:35
nerden yükledin hocam?? türkçe mi?
bende yüklemek istiyorum 4.0 ı ama güvenilir yada çalışabilecek güncelleme bulamadım
merhaba . benim sürüm N7000XXLA4 . hangisiyle root atabilirm acep..
merhaba . benim sürüm N7000XXLA4 . hangisiyle root atabilirm acaba..
Bilal Akgunduz
21-01-2012, 15:54
merhaba . benim sürüm N7000XXLA4 . hangisiyle root atabilirm acaba..
LA1 olanla rootlayabilirsiniz. Yeni dosyalar eklenecek.
merhaba
4.0.3 yükledim fakat rengarenk animasyonda kalıyor hep o animasyon var ne yapabilirim.
Bilal Akgunduz
22-01-2012, 11:29
merhaba
4.0.3 yükledim fakat rengarenk animasyonda kalıyor hep o animasyon var ne yapabilirim.
Cihazı kapatın. Ses Yükseltme + home + Güç butonlarına basılı tutarak Recovery modunda açın. Wipe data ve wipe cache seçeneklerini uygulayıp tekrar yükleyin.
fatih356
26-01-2012, 09:32
N7000XXKK5 versionu bunlardan biriyle rootlayabilirmiyim acaba
Bilal Akgunduz
26-01-2012, 15:04
N7000XXKK5 versionu bunlardan biriyle rootlayabilirmiyim acaba
Evet KK9'un altındakilerle yapabilirsiniz.
sedat_0615
30-01-2012, 04:44
galaxy note için en son güncelleme nerde benimki 2.3.5 nasıl güncelleyebilirim telefonumu yurt dışından getirdiğim için kiese bağladığımda telefonu görüyor ama en son çıkan firmwareyi görmüyor bunu için ne yapabilirim 2.3.5'ten çok sıkıldım lütfen telefonumun kiesi görebilmesi için yardım edin dediğim gibi yurt dışından getirdiğim için kies görüyor ama Cihazınız, Kies aracılığı ile yazılım yükseltmesini desteklemiyor ...diyor bu sorunu nasıl düzeltebilirim acemiyim o yüzden odinden yükleme yapmaya korkuyorum lütfen detaylı bir açıklama yapınız lütfen yardım ediniz cevabınızı bekliyorum bilal bey size güveniyorum...
Arkadaşım kies programı zaman zaman sorun çıkarıyor ama sanırım sende zaten en son kiesle güncellenmiş rom olsaydı o şekilde uyarı vermezdi.Benbce hiç dert etme kies ile 1 saat bekliyeceğine odin ile 3-4 dakikada güncellersin.Hiç bir problem olmaz,hatta kies ile güncellerken elektrik kesilse telefonda problem olabilir ama ben odin ile enaz 50 defa güncelleme yapmışımdır.
İstersen türkiye için olan kk9 u istersen LA4 ü yükle almanya için sanırım ben onu yükledim,Hepsinde türkce seçeneği mevcuttur.
sedat_0615
30-01-2012, 12:44
teşekkür ederim kardeşim forumda galaxy note ile ilgili yazılara baktım ve bir şansımı deniyeyim dedim hakikatende odinle 2-3 dakikalıkmış açıkçası cihazım bozulacak diye çok korkuyordum ama sounda başardım oldu kk9 türkiye sürümünü yükledim yaw bişey daha soracam cihazın rootlu olup olmadığını nerden anlarız...bu arada kk9 türkiye sürümünü yüklediğim halde kies Cihazınız, Kies aracılığı ile yazılım yükseltmesini desteklemiyor .diyor herhalde buda kiesin saçmalığı olmalı artık kies yok odin var
Sadece root işlemi yapmak istersek nasıl yapabiliriz acaba?
Tşk
Ali
ismailcelik333
01-02-2012, 09:43
galaxy note u nasıl roorlarım yardımcı olurmusunuz
Bilal Akgunduz
01-02-2012, 18:21
galaxy note u nasıl roorlarım yardımcı olurmusunuz
Bu konuyla rootlayabilirsiniz.
Bilal Akgunduz
01-02-2012, 18:22
Sadece root işlemi yapmak istersek nasıl yapabiliriz acaba?
Tşk
Ali
Konuda zaten nasıl root yapacağınızı anlattık. Okursanız nasıl root yapıldığı yazıyor.
hocam güzel bir çalışma ama bu dosyaları odin ile nasıl yükleyecegiz odini açıyoruz dosyayı görmüyor uzantısı zip içerisinde klasörler var ve odin bunları görmüyor
Bilal Akgunduz
08-02-2012, 17:00
hocam güzel bir çalışma ama bu dosyaları odin ile nasıl yükleyecegiz odini açıyoruz dosyayı görmüyor uzantısı zip içerisinde klasörler var ve odin bunları görmüyor
Zip'teki dosyayı çıkaracaksınız. Dosya .tar uzantılı olmalı.
Bilal Akgunduz
13-02-2012, 16:23
emeğine sağlık hocam
Teşekkürler.
erman3435
14-02-2012, 20:48
hocam emeğine sağlık tşkrlr
erman3435
20-02-2012, 13:53
emeğinize sağlık teşekkürler
Bilal Akgunduz
20-02-2012, 23:37
emeğinize sağlık teşekkürler
Rica ederiz
Cuneyt Kılıc
22-02-2012, 18:36
merhaba su ıphoneden noteye gectım cıhazımı rootladım lakin custom rom yapamıyorum sizlerde bu işleri bildiginizden bilene anlatır gibi anlatıyorsunuz dolayısıyla beceremiyorum custom romu nasıl yaparım baska romları nereden indiririm lütfen bilgi istiyorum
samedsymn
22-02-2012, 21:28
merhaba su ıphoneden noteye gectım cıhazımı rootladım lakin custom rom yapamıyorum sizlerde bu işleri bildiginizden bilene anlatır gibi anlatıyorsunuz dolayısıyla beceremiyorum custom romu nasıl yaparım baska romları nereden indiririm lütfen bilgi istiyorum
galaxy note kullanmadığım için note için yapılmış custom romlardan da haberdar değilim ama xda da araştırın varsa orda vardır yükleme işlemine gelince gayet basit indirmiş olduğunuz custom rom u zip li bir şekilde telefon hafızısına kopyalıyorsunuz daha sonra telefonu bu konudaki ilk mesajda belirtildiği gibi ( ''Boot to ClockworkMOD Recovery: Bu seçenek ile Recovery moduna girebilirsiniz. Bu modda install zip from sdcard seçeneğiyle Custom ROM yükleyebilirsiniz. Yükleme öncesi ''Wipe data ve Wipe cache seçeneklerini uygulamayı unutmayın!'' burası önemli!!'') install zip from sdcard seçeneğinde telefonunuzun dahili hafızasını görürsünüz ve buraya önceden kopyalamış olduğunuz zip uzantılı custom rom dosyasını açın çıkan seçeneklerden yes deyip yükleme işlemini yapabilirsiniz yükleme bittikten sonra reboot system now seceğiyle yeniden başlatın.
kaannnnn
24-02-2012, 20:27
slm.yurtdışı kaynaklı bir galaky note aldım.çok acemiyim bu konuda.adnroid sürümü:2.3.6 ana bant sürümü:N7000DDLA2 KERNEL SÜRÜMÜ:2.6.35.3-N7000DDLA5-CL919506DPİ@DELL180 yapım numarası GINGERBREAD.DDLA5 cihazın özellikler bunlar.ben bugün kiesle güncelleme yaptım.ama ses komutlarında sorun var söylediğim herşeyi türkçe olarak anlamıyor ingilizce yazıyor mesaj yazmada falan.ben bunu türkçe anlayacak hale nasıl getiririm.hangi root ve rom dosyasını yapmalıyım.nasıl yapacağimi ve hangi programları kullanacağimı tarif ederseniz minnettar kalırım.herkese hayırlı forumlar... (Türkiye için olan yazılım şeklinde istiyorum)
Bilal Akgunduz
25-02-2012, 01:01
slm.yurtdışı kaynaklı bir galaky note aldım.çok acemiyim bu konuda.adnroid sürümü:2.3.6 ana bant sürümü:N7000DDLA2 KERNEL SÜRÜMÜ:2.6.35.3-N7000DDLA5-CL919506DPİ@DELL180 yapım numarası GINGERBREAD.DDLA5 cihazın özellikler bunlar.ben bugün kiesle güncelleme yaptım.ama ses komutlarında sorun var söylediğim herşeyi türkçe olarak anlamıyor ingilizce yazıyor mesaj yazmada falan.ben bunu türkçe anlayacak hale nasıl getiririm.hangi root ve rom dosyasını yapmalıyım.nasıl yapacağimi ve hangi programları kullanacağimı tarif ederseniz minnettar kalırım.herkese hayırlı forumlar... (Türkiye için olan yazılım şeklinde istiyorum)
Aşağıdaki konudan son yazılım yükleyip buradan rootlayabilirsiniz. Türkçe de dahil.
[Only registered and activated users can see links]
kaannnnn
25-02-2012, 12:16
Aşağıdaki konudan son yazılım yükleyip buradan rootlayabilirsiniz. Türkçe de dahil.
cevap için çok teşekkür ederim.sizce ice cream sandwich mi yoksa normal 2.3.6 android mi yükleyeyim.cihazım zaten garanti dışı.sizin tercihiniz ne olurdu.aradaki fark nedir bilmiyorum cahilliğimi mazur görün:).teşekkürler...( birde şimdi iki ayrı pc de denedim ama odin bende açılmıyor.tıklayınca geliyor gibi oluyor ama kayboluyor.xp ve win7 kurulu iki ayrı pc de denedim aynı.ilk anda odin3.ini diye bişi geliyor tıklayınca açar gibi olup kayboluyor.kies win7 de kurulu ve sorunsuz çalışıyor teli görüyor.)
Bilal Akgunduz
26-02-2012, 00:54
cevap için çok teşekkür ederim.sizce ice cream sandwich mi yoksa normal 2.3.6 android mi yükleyeyim.cihazım zaten garanti dışı.sizin tercihiniz ne olurdu.aradaki fark nedir bilmiyorum cahilliğimi mazur görün:).teşekkürler...( birde şimdi iki ayrı pc de denedim ama odin bende açılmıyor.tıklayınca geliyor gibi oluyor ama kayboluyor.xp ve win7 kurulu iki ayrı pc de denedim aynı.ilk anda odin3.ini diye bişi geliyor tıklayınca açar gibi olup kayboluyor.kies win7 de kurulu ve sorunsuz çalışıyor teli görüyor.)
Ice cream SandwicH'i şimdi yüklemeyin, daha alfa sürümü olduğu için sorunları var. Odin sorununa gelirsek konudan indirdiğiniz Odin'li zip dosyasını komple aynı dizine çıkartın.
ShaderCG
29-02-2012, 17:27
Anabant Sürümüm N7000DDLA2
Listede uygun Root dosyasını bulamadım.Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Teşekkürler.
Bilal Akgunduz
01-03-2012, 01:13
Anabant Sürümüm N7000DDLA2
Listede uygun Root dosyasını bulamadım.Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Teşekkürler.
LA1 ile biten dosyayı kullanabilirsiniz.
bulut703
05-03-2012, 10:53
Arkadaşlar bu romun cfrotunubilen arkadaşlar varmı şimdiden teşekkürler.
Bilal Akgunduz
05-03-2012, 20:14
Arkadaşlar bu romun cfrotunubilen arkadaşlar varmı şimdiden teşekkürler.
Linki tam olarak atabilir misiniz?
bulut703
05-03-2012, 21:04
Firmware: N7000XXLP1 - 25 Ocak 2012 - Android 4.0.3 - Ice Cream Sandwich
bulut703
05-03-2012, 21:05
Firmware: N7000XXLP1 - 25 Ocak 2012 - Android 4.0.3 - Ice Cream Sandwich linki bu
Bilal Akgunduz
05-03-2012, 23:45
Firmware: N7000XXLP1 - 25 Ocak 2012 - Android 4.0.3 - Ice Cream Sandwich linki bu
Şimdi ekleyeyim.
bulut703
05-03-2012, 23:49
Bekliyorum
bulut703
05-03-2012, 23:52
Bekliyorum soran arkadaşlar çok
Bilal Akgunduz
05-03-2012, 23:58
Bekliyorum soran arkadaşlar çok
N7000XXLP1 yazılımı için Cf-Root yok. Aslında mevcut bir root yöntemi de bulamadım. Forumdaki Unlock Root programnı deneyin. Olmazsa yapabilecek birşey yok, sonuçta yazılım custom ROM düzeyinde ve birçok sorunu var.
bulut703
06-03-2012, 00:02
Ben buromu sadece sayacı sıfırlamak için kullanıcam 2.3.6 rom da olmuyor
harley_tc
06-03-2012, 16:34
Kurulumu başlatmama rağmen hidden ekranında takılı kaldı.
Bilal Akgunduz
06-03-2012, 16:45
Kurulumu başlatmama rağmen hidden ekranında takılı kaldı.
Dosyayı tekrar indirin, telefonu yeniden başlatın. Odin'i yönetici olarak başaltın düzgün yüklenmesi lazım.
merhabalar rootlarsanız sayaç 1 olur garanti dışı olur demişsiniz iphonelarda restore ettiğimizde jbden eser kalmıyordu servislerde anlamıyordu androidte böyle bir seçeneğimiz yok mu?
hamilton
15-03-2012, 12:35
cihaz 1 kere root lanırsa geri döünüşü varmıdır?.
Bilal Akgunduz
15-03-2012, 14:13
cihaz 1 kere root lanırsa geri döünüşü varmıdır?.
Orjinal yazılım yüklersiniz gider. Fakat garantinin gitmemesi için Odni sayacının sıfırlanması lazım.
Orjinal yazılım yüklersiniz gider. Fakat garantinin gitmemesi için Odni sayacının sıfırlanması lazım.
Odin sayacı nasıl sıfırlanır?
Bilal Akgunduz
15-03-2012, 22:58
Odin sayacı nasıl sıfırlanır?
Triangle Away uygulamasını kullanabilirsiniz. Ice Cream Sandwich yüklü olması lazım cihazınızda.
mustafam33
19-03-2012, 15:41
ben rootladım ve dark room yükledim fakat nezaman ekran kapnsa geri açmak istediğimde ekran karıncalanıyor ve açılmıyor telefon açılıyor ama ekram böyle sim dökülmüş gibi oluyor nasıl düzeltebilirim
Bilal Akgunduz
19-03-2012, 23:04
ben rootladım ve dark room yükledim fakat nezaman ekran kapnsa geri açmak istediğimde ekran karıncalanıyor ve açılmıyor telefon açılıyor ama ekram böyle sim dökülmüş gibi oluyor nasıl düzeltebilirim
Yanlış dosyayla root yapmışsınızdır.
XLB2 sürümü için XLB1 uyarmı acaba arkadaslar ?
Bilal Akgunduz
22-03-2012, 23:41
XLB2 sürümü için XLB1 uyarmı acaba arkadaslar ?
Evet uyar kullanabilirsiniz.
harsem28
23-03-2012, 11:35
Hocam son sürüm rom ların root dosyaları yok mesela N7000XXLC1.Bunun yerine hangi root dosyasını yükleyelim....
Bir de ben şimdi rootlasam ics çıktığında sürüm yükseltebilir miyim ya da yükseltirsem root gider mi?
Bilal Akgunduz
24-03-2012, 00:51
XXLC1 hangisi acaba
Ekleyeceğim şimdi.
Ekleyeceğim şimdi.
yalnız benim kernel sürümü ve yapım numarasında XXLC1, ana bant sürümünde XXLB2 yazıyor. root işlemini hengisine göre yapabilirim biri yardımcı olabilir mi?
Ekleyeceğim şimdi.
yalnız benim kernel sürümü ve yapım numarasında XXLC1, ana bant sürümünde XXLB2 yazıyor. root işlemini hengisine göre yapabilirim biri yardımcı olabilir mi?
Bilal Akgunduz
27-03-2012, 23:09
anabant sürümünün root ile alakası yok. Yazıda belirttiğimiz gibi Firmware yani yapı numarasına ya da kernel'e bakmak lazım.
kivanc18
28-03-2012, 09:02
birisi bana kernel önerebilirmi hem sarj hem performanslı olan sanırım s2 deki sihay kernerlleri kulllanamıyoruz notede bildiğiniz kullandıgınız güzel kernel varmı arkadaslar.
kivanc18
29-03-2012, 12:38
cwm managerden kernel yükliyemiyorum image was found . diyo neden bulmuyor acaba .zip dosyası halinde olmasını ragmen ne eksik çözemedim
Bilal Akgunduz
29-03-2012, 20:45
cwm managerden kernel yükliyemiyorum image was found . diyo neden bulmuyor acaba .zip dosyası halinde olmasını ragmen ne eksik çözemedim
Kernel'in .tar olması lazım sanırım.
kivanc18
29-03-2012, 23:49
cwm maneger .zip olarak yükleniyor biliyordum acaba kendim .tar olarak değiştirip tekrar denesem sorun olurmu dosya uzantısını bir deniyeyim
Bilal Akgunduz
31-03-2012, 21:45
cwm maneger .zip olarak yükleniyor biliyordum acaba kendim .tar olarak değiştirip tekrar denesem sorun olurmu dosya uzantısını bir deniyeyim
.zip olarak da yükleniyor olabilir ama Kernel esasında .tar uzantılı olmalı. O şekilde yayınlanan bir dosya yüklemeniz lazım.
ycanbaldogan
28-04-2012, 23:55
ben 4.0.3 kullanıyorum .n7000xxlp1 ben nasıl rootlayabılırım?birde sorunum var cıhazımı yenı 4.0.3 yaptım telefomla konusamıyorum artık:) mıkrafonda ahızede calısmıyor nasıl duzeltebılırım acaba:( sımdıden tesekkurler:(
fatihcee
29-04-2012, 18:03
Ben Galaxy Note AT&T modeline ICS 4.0.3 kurdum. Bu rom üzerine bu cihaza türkiye custom rom kurabilirmiyim ? Ya da denemekte sıkıntı olur mu ?
Discovery_TR
16-05-2012, 03:04
Telefona ROOT yaptıktan sonra telefonu bu hali gönderirsek, telefon garanti kapsamı dışında değerlendiriliyor. Buraya kadar tamam.
Peki garantilik bir durum oluşursa telefonu eski haline getiremiyormuyuz. BAhsedilen count "0" yapılamıyor mu?
zulkarneyn37
16-05-2012, 03:09
Telefona ROOT yaptıktan sonra telefonu bu hali gönderirsek, telefon garanti kapsamı dışında değerlendiriliyor. Buraya kadar tamam.
Peki garantilik bir durum oluşursa telefonu eski haline getiremiyormuyuz. BAhsedilen count "0" yapılamıyor mu?
Tabiki eski haline getirmek ve garanti kapsamına girmesini sağlamak mümkün.
xborealis
17-05-2012, 23:09
bilal hocam merhabalar yardımına ihtiyacım var samsung note için sizin yayımladığınız son sürüm olan 4.0.3 firmware rar dosyasını indirdim içinden N7000XXLPY_N7000OXALPY_N7000XXLPT_HOME.tar.md5 ve SS_DL.dll bu ikisi çıktı doğrumudur. çünkü odin için bu 3 üçünden bahsetmişsiniz
PDA: CODE_N7000xxxxx_CL627135_REV02_user_low_ship.tar.m d5
PHONE: MODEM_N7000xxxxx_REV_05_CL1067428.tar.md5
CSC: GT-N7000-MULTI-CSC-Oxxxxx.tar.md5
bunlara nasıl sahip olucam
ve bu root yapma cf yi indiriyorum uzantı .tar. harf değişikliği yapıp rar yapıyorum zimage yazıyor ne yapmam gerekiyor.. teşekkürler ellerine sağlık
bilal hocam merhabalar yardımına ihtiyacım var samsung note için sizin yayımladığınız son sürüm olan 4.0.3 firmware rar dosyasını indirdim içinden N7000XXLPY_N7000OXALPY_N7000XXLPT_HOME.tar.md5 ve SS_DL.dll bu ikisi çıktı doğrumudur. çünkü odin için bu 3 üçünden bahsetmişsiniz
PDA: CODE_N7000xxxxx_CL627135_REV02_user_low_ship.tar.m d5
PHONE: MODEM_N7000xxxxx_REV_05_CL1067428.tar.md5
CSC: GT-N7000-MULTI-CSC-Oxxxxx.tar.md5
bunlara nasıl sahip olucam
ve bu root yapma cf yi indiriyorum uzantı .tar. harf değişikliği yapıp rar yapıyorum zimage yazıyor ne yapmam gerekiyor.. teşekkürler ellerine sağlık
md5 dosyasını PDA kısmına koyacaksın ve yükleme işlemini gerçekleştireceksin. Tek dosyalı firmware yüklemelerinde bahsettiğiniz phone , csc vs. o dosyada bulunur. ss.dll 'nin önemi yoktur.
Neden uzantıyı değiştiriyorsunuz anlayamadım. Bir kere dosyayı çıakrtacaksınız daha sonra Tar halinde odine koyarak yükleme yapacaksınız.
xxlb2 için root dosyası var mı ya da başkası olur mu?
xxlb2 için root dosyası var mı ya da başkası olur mu?
Telefonun arama tuşlarıyla *#1234# yazıp , PDA kısmında ne yazdığını belirtir misin ?
Olmadı LB1 dosyasıyla root ederiz.
Slm Galaxynote uma yükledim room menüye iki tane icon geldi şimdi telefon üzerinden nasıl crack li uygulama yüklicem tşk
Slm Galaxynote uma yükledim room menüye iki tane icon geldi şimdi telefon üzerinden nasıl crack li uygulama yüklicem tşk
cackli uygulama derken
yani paralı uygulamaları telefon üzerinden nasıl kurucam pc olmadan
cackli uygulama derken
tamam da satın mı alıcaksın :) yoksa ınternetten kırılmıs uygulamarımı kı buyuk ıhtımalle kırılmıs uygulamalar ayarlar - geliştirici secenekleri - sahte konumlara ızın ver dıceksın ondan sonra telefonuna apk dosyasını atıp normal kurucaksın
Ewet kırılmış uygulamardan bahsediyorum ama bunları telefon üzerinden yükliyebilecegim bi program yokmu iphone da insallous var mesela bunun gibi tşk ederim.
tamam da satın mı alıcaksın :) yoksa ınternetten kırılmıs uygulamarımı kı buyuk ıhtımalle kırılmıs uygulamalar ayarlar - geliştirici secenekleri - sahte konumlara ızın ver dıceksın ondan sonra telefonuna apk dosyasını atıp normal kurucaksın
Ewet kırılmış uygulamardan bahsediyorum ama bunları telefon üzerinden yükliyebilecegim bi program yokmu iphone da insallous var mesela bunun gibi tşk ederim.
hayır :) bıldıgım kadarıyla yok ama facebook grubumuzda
[Only registered and activated users can see links] baya bı uygulama var ve guncellenıyor sureklı oradan ındırıp telefonuna kurabılırsın
Tşkler yardımlarınız için :)
hayır :) bıldıgım kadarıyla yok ama facebook grubumuzda
[Only registered and activated users can see links] baya bı uygulama var ve guncellenıyor sureklı oradan ındırıp telefonuna kurabılırsın
Tşkler yardımlarınız için :)
bonjur :D noteiyi yenı aldım bende bırlıkde gelıstırırz artık
Dostlar beni yanlış anlamayın lütfen ama forumumuz'da illegal paylaşım yasaktır (Crack)
Dostlar beni yanlış anlamayın lütfen ama forumumuz'da illegal paylaşım yasaktır (Crack)
yok estafurllah gozumun nuru :D forumda bısı paylasmadık
Eyvallah o konuda senden bir şüphem yok ama bilmeyenler olabilir diye bir hatırlatayım dedim :D
yok estafurllah gozumun nuru :D forumda bısı paylasmadık
:) Aynen geliştirmeliyiz böyle kalmamalı telefon :D
bonjur :D noteiyi yenı aldım bende bırlıkde gelıstırırz artık
:) Aynen geliştirmeliyiz böyle kalmamalı telefon :D
:D gelıstıroz canım ıcs kurduk root yaptık s3 arayuz de tamam
S3 ne benim haberim yok hemen yardımcı ol bana :D
:D gelıstıroz canım ıcs kurduk root yaptık s3 arayuz de tamam
S3 ne benim haberim yok hemen yardımcı ol bana :D
[Only registered and activated users can see links] buradakı :) arayuz samsung galaxsy s3
Deniyelim bakalım nasıl olucak :)
[Only registered and activated users can see links] buradakı :) arayuz samsung galaxsy s3
veyselatabay
02-06-2012, 08:54
hocam ben 4.0.3 n7000xxlpt sürümü var. hangisini seçmem gerekiyor yukardakilerden.
hocam ben 4.0.3 n7000xxlpt sürümü var. hangisini seçmem gerekiyor yukardakilerden.
Arama tuşları ile *#1234# yazıp PDA kısmında yazanı belirtirseniz yardımcı olabilirim.
veyselatabay
02-06-2012, 09:08
n7000xxlpy yazıyor pda kisminda hocam
veyselatabay
02-06-2012, 09:17
kies den güncelleme yapmıstım odin ile değil. o yuzden root bulamadım ben n7000xxlpy e göre.
n7000xxlpy yazıyor pda kisminda hocam
kies den güncelleme yapmıstım odin ile değil. o yuzden root bulamadım ben n7000xxlpy e göre.
Root buldum ancak biraz kafanızı karıştıracak durumlar var.
XXLPY için 5.5 ve 5.6 sürümü var ancak 5.6 'yı yüklemeden önce uyarı vermiş. Buradaki mesajı okuyun demiş. Okumak için TIKLAYIN ([Only registered and activated users can see links])
Bunlarla hiç uğraşmam 5.5 i yüklerim diyorsanız da kendi tercihiniz.
Cf-Root 5.5 XXLPY ([Only registered and activated users can see links])
Cf-Root 5.6 XXLPY ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links] buyrun işinizi görür kies le yapmıs olsanızda son surum lpy dır degısıklık olmaz yanı bızde ne varsa sızdede o vardır
[Only registered and activated users can see links] buyrun işinizi görür kies le yapmıs olsanızda son surum lpy dır degısıklık olmaz yanı bızde ne varsa sızdede o vardır
5.6'sı çıkmış ancak önemli not diye başlık düşmüş. İsterseniz okuyup bir deneyin.
5.6'sı çıkmış ancak önemli not diye başlık düşmüş. İsterseniz okuyup bir deneyin.
baktım :) yiyorsa samsungun orjinal kerneli ile deneyiniz diyor elinizde kalma riski var hard birck ? onun yerıne edit yanı kullanıcıların hazırladıgı kernelle kullanmayı onerıyor
veyselatabay
02-06-2012, 09:28
kafam karıştı ustam ben 5,5 i yuklesem işimi görmez mi 4.0.3 versiyon da
kafam karıştı ustam ben 5,5 i yuklesem işimi görmez mi 4.0.3 versiyon da
görür ben 5.5 kullanıyorum ama yuklemeden sonra recovery modu kullanma ihtiyacın da olmaz zaten
veyselatabay
02-06-2012, 09:34
ben sadece pil az gidiyor diye sırf kalibrasyon yapmak için root yapacağım. bir sorun olmaz dimi 5,5 i mi yoksa tr için çıkan tek ics root mu?*
ben sadece pil az gidiyor diye sırf kalibrasyon yapmak için root yapacağım. bir sorun olmaz dimi 5,5 i mi yoksa tr için çıkan tek ics root mu?*
sorun cıkmaz kalibrasyonu uygulama ıle yapacaksın degıl mı ?
veyselatabay
02-06-2012, 09:55
ewet ama recovery mod da yapsam olmaz mı
veyselatabay
02-06-2012, 10:03
root yapmadan batarya kalibrasyon olsa ne güzel olcak. full sarz 5 saat gidiyor. ama kies güncelli neden böyle anlamadım
veyselatabay
02-06-2012, 10:07
CF-Root-SGN_XX_OXA_LPY-v5.5-CWM5.tar mı yoksa CF-Root-SGN_XX_OXA_LPY-v5.5-CWM5.tar mı sevim yapamadım. tr kies 4.0.3 güncelli ama N700xxLPY olması kararsız bıraktı.
veyselatabay
02-06-2012, 10:14
2 side aynı imiş)) yaptım oldu odin ile 0.8 saniyede
merhabalar yeni android kullanıcısıyım 4.03 e kiesle geçmiştim dediklerinizle root yaptım teseekur ederim ikici bir duyuruya kadar wipe ve yazılım yuklemeyın denmekte bu uyarıyı ne zaman alırız nerden anlarız birrde sarj ve ramden kazanmak için orjinalde gelen kullanmadığım uygulamalrı silmek istiyorum bunu yapabilirmiyim uyarıdan önce nerden nasıl ve hangi uygulamaları kaldırmam rahatlatır bılıyorum cok soru sordum ama sarj yuzunden degiştirme derecesine geldim aleti son care sizden bi yardım dilerim. saygılar
zulkarneyn37
02-06-2012, 18:15
merhabalar yeni android kullanıcısıyım 4.03 e kiesle geçmiştim dediklerinizle root yaptım teseekur ederim ikici bir duyuruya kadar wipe ve yazılım yuklemeyın denmekte bu uyarıyı ne zaman alırız nerden anlarız birrde sarj ve ramden kazanmak için orjinalde gelen kullanmadığım uygulamalrı silmek istiyorum bunu yapabilirmiyim uyarıdan önce nerden nasıl ve hangi uygulamaları kaldırmam rahatlatır bılıyorum cok soru sordum ama sarj yuzunden degiştirme derecesine geldim aleti son care sizden bi yardım dilerim. saygılar
Bahsettiğiniz duyuru nedir anlamadım. Böyle bir duyuru yok.
Kullanmadığınız uygulamaları silmek için Root Uninstaller ([Only registered and activated users can see links]) kullanabilirsiniz. Uygulamaları kaldırırken dikkatli olmak gerekir. Hata vermesine yol açabilir. Eğer bir sorun olursa odin ile tekrar fw atarak sorunu düzeltebilrisiniz.
Konunun basinda ikinci bir duyuruya kadar wipe vs vs yapmayin yaziyorya onu diyor arkadas
Gt®N7000© Anti Aypon Cihazimdan Yaziyom Uleynnn:)
ewet ama recovery mod da yapsam olmaz mı
root yapmadan batarya kalibrasyon olsa ne güzel olcak. full sarz 5 saat gidiyor. ama kies güncelli neden böyle anlamadım
CF-Root-SGN_XX_OXA_LPY-v5.5-CWM5.tar mı yoksa CF-Root-SGN_XX_OXA_LPY-v5.5-CWM5.tar mı sevim yapamadım. tr kies 4.0.3 güncelli ama N700xxLPY olması kararsız bıraktı.
2 side aynı imiş)) yaptım oldu odin ile 0.8 saniyede
Lütfen Forum Kurallarını okuyun.
MADDE
10. Ard arda 3'den fazla mesaj atmak yasaktır. Yazacaklarınız tek bir
mesaj'da düzenli bir şekilde olmalıdır.
cumhur.demirkol
05-06-2012, 19:21
Sayın Bilal Akgündüz;
Vakit ayırıp birikiminiz ve tecrübeleriniz olan veriyi bizlerle paylaşdığınız için size müteşekkirim.
Paylaşım için teşekkür ederim.
Anlatıma uygun olarak işlemleri yaptım.
Sanırım en önemli sorunum şarz ile ilgili. 4.0.3 den önce iki gün kadar kullanabiliyor iken şu anda bir gün bile kullanamıyorum. Umarım şimdi yaptığım root işlemi ile bu süreyi arttırabilirim.
Sanırım en önemli sorunum şarz ile ilgili. 4.0.3 den önce iki gün kadar kullanabiliyor iken şu anda bir gün bile kullanamıyorum. Umarım şimdi yaptığım root işlemi ile bu süreyi arttırabilirim.
Root bu konuda size direk yardımcı olmaz. Yani root ettikten sonra , root gerektiren uygulamalarla da şarj uzatılabilir. Ayrıca bu konuyu bir inceleyin ;
Root ile şarj süresinin bir ilgisi yok, Root cihaz üzerinde tam yetki sahibi olmanızı sağlar. Isterseniz Galaxy Note programlama bölümünden yeniden Firmware yüklemeyi deneyin. Ancak Root yetkisi kaybolur.
erdemaslan89
10-06-2012, 22:45
hocam benim galaxy note note umda firmware versiyonu nerde yazıyor bulamadım ama kernel versiyonu 3.0.15 N7000XXLPY olarak görünüyor ve anabant sürümü N7000XXLPT olarak görünüyor.bu durumda hangi root yazılımını yüklemem gerekiyor?Android 4.0.3 ICS kullanıyorum.Konunun başında verilen Android 4.0.3 ICS için yazan sürümü yükleyebilirmiyim?
hocam benim galaxy note note umda firmware versiyonu nerde yazıyor bulamadım ama kernel versiyonu 3.0.15 N7000XXLPY olarak görünüyor ve anabant sürümü N7000XXLPT olarak görünüyor.bu durumda hangi root yazılımını yüklemem gerekiyor?Android 4.0.3 ICS kullanıyorum.Konunun başında verilen Android 4.0.3 ICS için yazan sürümü yükleyebilirmiyim?
Emin olmak için şöyle yapalım ;
Normalde Yapım Numarasında yazar. Başka bir yolu da: Arama Tuşları *#1234# yazın ve orada yazanları belirtin.
Firmware versiyonu anabant sürümüdür. Eğer cihaz ICS sürümünd sahipse ki öyle yazmışsınız, konunun başında verilen dosya ile Root yapabilirsiniz. Sadece iyi okuyup anladıktan sonra işlemlere başlayınız.
erdemaslan89
10-06-2012, 22:57
Emin olmak için şöyle yapalım ;
Normalde Yapım Numarasında yazar. Başka bir yolu da: Arama Tuşları *#1234# yazın ve orada yazanları belirtin.
PDA:N7000XXLPY
PHONE:N7000XXLPT
CSC:N7000XALPY
Build info:Fri May 4 04:23:15 KST 2012
PDA:N7000XXLPY
PHONE:N7000XXLPT
CSC:N7000XALPY
Build info:Fri May 4 04:23:15 KST 2012
Konunun ilk sayfasında verilen XXLPY için olan dosyayı kullanacaksınız.
erdemaslan89
10-06-2012, 23:16
rootlamayı yaptım sorunsuz görünüyo teşekkürler :) bu işlemden sonra neler yapmamı tavsiye edersiniz adım adım?
rootlamayı yaptım sorunsuz görünüyo teşekkürler :) bu işlemden sonra neler yapmamı tavsiye edersiniz adım adım?
Bir şey yapmakta zorunlu değilsiniz ancak root boşuna yapılmıyor elbette. Root gerektiren uygulamaları kullanmayı başlayın. Titanium Backup olur, Root Explorer olur , Link 2 sd olur , Juice Defender olur. Biraz daha araştırırsanız faydalı ve root gerektiren uygulamalara ulaşabilirsiniz.
" DİKKAT: Galaxy Note cihazınıza Ice Cream Sandwich sürümünü yüklediyseniz ve root işlemi gerçekleştirdiyseniz lütfen ikinci bir duyuruya kadar Recovery Mod üzerinden Wipe ya da yazılım yükleme işlemi gerçekleştirmeyiniz. Bu işlemler için Gingerbread sürümüne dönmeniz gerekiyor. Yeni Kernel yüzünden cihazınızda bu işlemleri uygulamanız halinde Brick olma ihtimali bulunmaktadır."
Ustalar yukarıda ki yazıyı konunu en başında yazmışsınız.Acemi bi kardeşiniz olarak şunları sorayım.
Ben root işlemi yaptım android 4.0.3 e yani icecreem sandwitch e
şimdi ben artık yeni rom atamazmıyım. yani makina dolsa bende icecreem i yeniden kurmak istesem olmazmı?
kısacası ben wipe yapıp yeni rom kuramazmıyım. Bi açıklık getiriseniz çok mutlu olurum.
" DİKKAT: Galaxy Note cihazınıza Ice Cream Sandwich sürümünü yüklediyseniz ve root işlemi gerçekleştirdiyseniz lütfen ikinci bir duyuruya kadar Recovery Mod üzerinden Wipe ya da yazılım yükleme işlemi gerçekleştirmeyiniz. Bu işlemler için Gingerbread sürümüne dönmeniz gerekiyor. Yeni Kernel yüzünden cihazınızda bu işlemleri uygulamanız halinde Brick olma ihtimali bulunmaktadır."
Ustalar yukarıda ki yazıyı konunu en başında yazmışsınız.Acemi bi kardeşiniz olarak şunları sorayım.
Ben root işlemi yaptım android 4.0.3 e yani icecreem sandwitch e
şimdi ben artık yeni rom atamazmıyım. yani makina dolsa bende icecreem i yeniden kurmak istesem olmazmı?
kısacası ben wipe yapıp yeni rom kuramazmıyım. Bi açıklık getiriseniz çok mutlu olurum.
ısı garantiye almak ıstersenız once romu degısın ? yanı odin le ice creamı tekrar kurun root gıtmıs olacak ardından wipe ıslemlerını yapın ve [Only registered and activated users can see links] dakı root ıslemını uyglayın tabı kısmen yıne bı rısk var ama brick bug fix dıyor
ısı garantiye almak ıstersenız once romu degısın ? yanı odin le ice creamı tekrar kurun root gıtmıs olacak ardından wipe ıslemlerını yapın ve [Only registered and activated users can see links] dakı root ıslemını uyglayın tabı kısmen yıne bı rısk var ama brick bug fix dıyor
Düzeltme.
Peki ustad uyarıda Recovery Mod üzerinden Wipe ya da yazılım yükleme işlemi gerçekleştirmeyiniz. diyor. bu durumda makinaya yeni rom yazmak sakat değil mi.Bir yardımcı olursanız sevinirim.Acil cevap bekliyorum.
sahinkilic
13-06-2012, 05:03
Arkadaşlar buradaki gibi root işlemini yaptım ICS 4.0.3 var ilk açılışta boot ekranında sarı üçgen içinde ünlem işareti çıkmaya başladı ve bir takım sorunlar yaşamaya başladım telefon tıkanıyor programları açmıyor filan eski haline getirmek istiyorum şimdi ama açıkçası korkuyorum elimde patlatacak diye ne yapmalıyım ??
Sent from my GT-N7000
Arkadaşlar buradaki gibi root işlemini yaptım ICS 4.0.3 var ilk açılışta boot ekranında sarı üçgen içinde ünlem işareti çıkmaya başladı ve bir takım sorunlar yaşamaya başladım telefon tıkanıyor programları açmıyor filan eski haline getirmek istiyorum şimdi ama açıkçası korkuyorum elimde patlatacak diye ne yapmalıyım ??
Sent from my GT-N7000
Yeni bir firmware yükleyin. Root kalkacaktır. Yüklemeden önce Wipe seçeneklerini yapmayı unutmayın. Wipe seçeneklerini yaptıktan sonra telefonu direk download moda alın, telefon açılmasın. (recovery modda iken power off seçip telefonu kapatabilirsiniz daha sonra download mod tuş kombinasyonlarına uzun bir şekilde basarak download moda alıp yüklemeyi başlatabilirsiniz. Daha sonra uygun root dosyasıyla tekrar root edersiniz.
Sent from my GT-I9100
Yeni bir firmware yükleyin. Root kalkacaktır. Yüklemeden önce Wipe seçeneklerini yapmayı unutmayın. Wipe seçeneklerini yaptıktan sonra telefonu direk download moda alın, telefon açılmasın. (recovery modda iken power off seçip telefonu kapatabilirsiniz daha sonra download mod tuş kombinasyonlarına uzun bir şekilde basarak download moda alıp yüklemeyi başlatabilirsiniz. Daha sonra uygun root dosyasıyla tekrar root edersiniz.
Sent from my GT-I9100
:) rootluyken wipe risk li brick yapıyor cihazı once yazılımı kuracak sonra wipe yapacak tekrar yazılımı kuracak :D
erdemaslan89
15-06-2012, 01:09
:) rootluyken wipe risk li brick yapıyor cihazı once yazılımı kuracak sonra wipe yapacak tekrar yazılımı kuracak :D
yani özet olarak şöyle mi oluyor?rootlu cihaza ilk önce firmware kurucaz ardından wipe yapıcaz ardından firmware i tekrar kurup sonra en son root işlemini yapıcaz doğru mu?
erdemaslan89
15-06-2012, 01:15
yani özet olarak şöyle mi oluyor?rootlu cihaza ilk önce firmware kurucaz ardından wipe yapıcaz ardından firmware i tekrar kurup sonra en son root işlemini yapıcaz doğru mu?
ama böyle de olmaz ki firmware kurduğumuzda zaten root kalkmış olacak o zaman da wipe seçeneklerini yapamayız. kafam karıştı iyice :) mantıken şöyle mi olacak:önce firmware yüklenecek ardından root yapılacak ardından da wipe seçenekleri uygulanacak doğru mudur?
zulkarneyn37
15-06-2012, 01:22
ama böyle de olmaz ki firmware kurduğumuzda zaten root kalkmış olacak o zaman da wipe seçeneklerini yapamayız. kafam karıştı iyice :) mantıken şöyle mi olacak:önce firmware yüklenecek ardından root yapılacak ardından da wipe seçenekleri uygulanacak doğru mudur?
Wipe yapmak için cihazın rootlu olması gerekmez. Yeni firmware atıp ardından wipe seçeneklerini uygulayabilirsin.
sahinkilic
15-06-2012, 01:41
Firmware yüklemeden telefonu reset le sek yani fabrika ayarlarında getirsek
GT-N7000 cihazımdan gönderildi
erdemaslan89
15-06-2012, 01:50
Wipe yapmak için cihazın rootlu olması gerekmez. Yeni firmware atıp ardından wipe seçeneklerini uygulayabilirsin.
az önce en yeni ICS versiyonunu yükledim ve ses kısma+power+home tuşuyla tekrar download moduna geldim ama wipe seçenekleri çıkmadı.nasıl wipe yapıcam şu durumda?(firmware yeni yüklediğim için root da kalktı tabii ki)
sahinkilic
15-06-2012, 02:22
az önce en yeni ICS versiyonunu yükledim ve ses kısma+power+home tuşuyla tekrar download moduna geldim ama wipe seçenekleri çıkmadı.nasıl wipe yapıcam şu durumda?(firmware yeni yüklediğim için root da kalktı tabii ki)
Ses kısma değil ses açma + home + power tuşlarına basmalısınız
GT-N7000 cihazımdan gönderildi
hzrcelik
17-06-2012, 12:46
Ben mobil odin pro yukledim onun uzerinden yazilim guncelleme yapsam yeni rom yuklese bu brick olma riski yine yuksekmi. Bi kac kere normal odinden yukledim ayni frimwareyi bikackere yukledim bisi olmadi bilgi verirseniz sevinirim
Ben mobil odin pro yukledim onun uzerinden yazilim guncelleme yapsam yeni rom yuklese bu brick olma riski yine yuksekmi. Bi kac kere normal odinden yukledim ayni frimwareyi bikackere yukledim bisi olmadi bilgi verirseniz sevinirim
Mobile Odini zaten daha kolay olsun diye çıkarttılar. Normal odindeki riskten daha azdır. Yüklemeden önce adımları dikkatli okursanız bir sıkıntı olmaz.
hzrcelik
17-06-2012, 13:07
Peki ozmn ben son frimwareyi indirip bi deneyeceyim ever root var zaten bakalim ne olacak tesekkurler
hzrcelik
17-06-2012, 13:08
Bu forumda en sevdigim sey herseye bir cevap verwn var tesekkurler android turkiye diyorum:)
Peki ozmn ben son frimwareyi indirip bi deneyeceyim ever root var zaten bakalim ne olacak tesekkurler
Rica ederim , root'un da normal odinden yüklenmiş gibi kalkacağını düşünüyorum. Yine de hatırlayamadım , mobile odini sadece bir kez kullanmıştım :)
hzrcelik
17-06-2012, 13:14
Ever root seceneyi var onu kapali mi tutayim acaba cunku mobile odin proda surekli rootlu tutuyo istege bagli olarak recovery de kilitli tutuyo sadece wipe ve update secenekleri var
Ever root seceneyi var onu kapali mi tutayim acaba cunku mobile odin proda surekli rootlu tutuyo istege bagli olarak recovery de kilitli tutuyo sadece wipe ve update secenekleri var
Siz bilirsiniz , bence root dosyasını sonradan da atabilirsiniz. O seçeneği seçenlerde sıkıntılar oluştuğunu hatırlıyorum. Riske atmaya gerek yok.
hzrcelik
17-06-2012, 13:20
Mobil odin proda ever root secenegi var cihaz surekli rootlukaliyo custom recovery i kapali tuyo. Ever rootu iptal ediyimmi yuklerken rootsuzmu yuklemesi gerekiyor
Mobil odin proda ever root secenegi var cihaz surekli rootlukaliyo custom recovery i kapali tuyo. Ever rootu iptal ediyimmi yuklerken rootsuzmu yuklemesi gerekiyor
İşaretleyin ben yüklemeyi ever root'u seçerek yapmıştım. Sıkıntı olacağını sanmıyorum.
erdemaslan89
18-06-2012, 22:54
N7000XXLQ3 için root elinizde varmı acaba?ben telefonumu bu sürüme yükselttim ama bu sürümün root dosyası bu başlıkta yok.bende xda forumda chainfire ın kendi verdiği LQ3 rootunu yaptım ama bişeyler yanlış gitti galiba çünkü CWM manager yüklenmedi ve Super SU uygulaması yüklü fakat çalışmıyor...ama buna rağmen root yetkileri var çünkü root gerektiren uygulamaları yükleyebiliyorum.şu anda tek sorun CWM manager ın olmaması ve Super SU uygulamasının çalışmaması.
sumisali3
21-06-2012, 14:58
SELAM
telefonum artık forumdaki bilgiler sayesinde 4.0.3 çok tşkler :)
şimdi ise root yapmak istiyorum fakat telefonumda "ANA BANT SÜRÜMÜ:N7000XXLPT" olarak gözüküyor. Hangi dosyayı kullanmalıyım acaba yardımcı olabilirmisiniz?
Tşkler.
Merhabalar
N7000WELP7 için root yöntemi yok mu acaba ?
Merhabalar
N7000WELP7 için root yöntemi yok mu acaba ?
Arama tuşlarıyla *#1234# yazın ve PDA kısmında yazan sürümü belirtin.
Sent from my GT-I9100
arkadaslar root dosyasinin icinden zImage diye birsey cikiyor, daha onceden telefonu rootlamistim sorun oldu tekrar ics 4.0.3 yukledim, simdi tekrar rotlamak icin ayni dosyayi indirdigimde dosyanin icinden zImage diye birsey cikiyor sorun nedir anlamadim gitti yardimci olurmusunuz? galaxy note.
beyazatlipirens
26-06-2012, 17:41
söylediğiniz tüm işlemleri yaptım fakat root olmuyor cwm kuruluyor su kuruluyor fakat hiç bir işlem yapamıyorum gereksiz proğramları kaldıramıyorum
arkadaslar root dosyasinin icinden zImage diye birsey cikiyor, daha onceden telefonu rootlamistim sorun oldu tekrar ics 4.0.3 yukledim, simdi tekrar rotlamak icin ayni dosyayi indirdigimde dosyanin icinden zImage diye birsey cikiyor sorun nedir anlamadim gitti yardimci olurmusunuz? galaxy note.
Dosyayı çıkartmayacaksınız. Tar halinde odine yerleştirip root edeceksiniz.
söylediğiniz tüm işlemleri yaptım fakat root olmuyor cwm kuruluyor su kuruluyor fakat hiç bir işlem yapamıyorum gereksiz proğramları kaldıramıyorum
Hangi uygulamalayla gereksiz programları kaldırmaya çalışıyorsunuz ?
CWM ve Superuser sorunsuz çalışıyor mu ?
beyazatlipirens
26-06-2012, 18:25
daha önce sizin talimatlarınızla 2.3 versiyonunda root yaptım ve sorunsuz çalıştı fakat son güncel ics de çalışmada tüm güncel yani XLLQ3 VERSİYONU YİNE XLLQ3 root proğramını yükledim fakat cwm ve super user çalışmıyor cwm ye tıklaığımda this version cwm maneger should be used whith cf-root v5.0 or newer. it appears you are running a different kernel. various features have been disabled. uyarısı alıyorum. 2.3 yüklü iken absoult system proğramı ile her türlü gereksis proğramı kaldırıyordum google navigasyon dahil
daha önce sizin talimatlarınızla 2.3 versiyonunda root yaptım ve sorunsuz çalıştı fakat son güncel ics de çalışmada tüm güncel yani XLLQ3 VERSİYONU YİNE XLLQ3 root proğramını yükledim fakat cwm ve super user çalışmıyor cwm ye tıklaığımda this version cwm maneger should be used whith cf-root v5.0 or newer. it appears you are running a different kernel. various features have been disabled. uyarısı alıyorum. 2.3 yüklü iken absoult system proğramı ile her türlü gereksis proğramı kaldırıyordum google navigasyon dahil
CWM versiyonu düşük diyor. Zaten uygulamaları kaldırmak için CWM'ye gerek yok. Şuan root gerektiren bir uygulama indirdiğinizde yetki vererek çalıştıramıyor musunuz ?
beyazatlipirens
26-06-2012, 18:36
hayır root unintaller kurdum çalışmadı
beyazatlipirens
26-06-2012, 18:37
durduruldu şeklinde uyarı alıyorum
durduruldu şeklinde uyarı alıyorum
Arama tuşlarıyla *#1234# yazın ve PDA kısmında yazanı belirtin.
beyazatlipirens
26-06-2012, 18:48
N7000xxlq3
beyazatlipirens
26-06-2012, 19:04
N7000xxlq3
N7000xxlq3
Root dosyasında sıkıntı yok , telefonu tekrar root etmeyi deneyin. Ayrıca root dosyasını tekrar indirin.
erdemaslan89
27-06-2012, 02:22
N7000XXLQ3 sürümüne yükselttikten sonra bu sayfadan XXLQ3 için olan root dosyasını indirip odin ile kurdum fakat CWM ve Super SU uygulamaları gözükmüyor yukarıdaki arkadaşların da belirttiği gibi bir sıkıntı var.hatta burada yayınlanmadan önce de ben xda da chainfire ın bizzat verdiği root dosyasını kurdum o zaman da sadece Super SU uygulaması yüklendi fakat hata verip açılmadı.
N7000XXLQ3 sürümüne yükselttikten sonra bu sayfadan XXLQ3 için olan root dosyasını indirip odin ile kurdum fakat CWM ve Super SU uygulamaları gözükmüyor yukarıdaki arkadaşların da belirttiği gibi bir sıkıntı var.hatta burada yayınlanmadan önce de ben xda da chainfire ın bizzat verdiği root dosyasını kurdum o zaman da sadece Super SU uygulaması yüklendi fakat hata verip açılmadı.
Arama tuşlarıyla *#1234# yazınca PDA kısmında ne yazıyor ?
Belki de genel olarak yaşanan bir sıkıntı olabilir , araştırmak lazım.
erdemaslan89
27-06-2012, 17:53
arama tuşlarıyla *#1234# yazınca pda kısmında ne yazıyor ?
Belki de genel olarak yaşanan bir sıkıntı olabilir , araştırmak lazım.
n7000xxlq3
Arkadaşlar bayadır note kullanıyorum ama hala root olmadım şuanda 4.0.3 sürümünü kullanıyorum Allahını seven yardımcı olsun nasıl root olucam ben yoksa bu telefonu kırıcam artık =(
yada bu cihazı en verimli şekilde nasıl kullanabilirim bi yardımcı olun kurban olayım...
moderatör biraz sabırsız gibi görünebilirim ama root olmayı başardım... custom room yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım kısmında wipe data ve wipw cache yapın demişsiniz bunlar nedir bilgi verirseniz sevinirim...
moderatör biraz sabırsız gibi görünebilirim ama root olmayı başardım... custom room yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım kısmında wipe data ve wipw cache yapın demişsiniz bunlar nedir bilgi verirseniz sevinirim...
Wipe data ve wipe cache recovery mod seçenekleridir. Boş bir vaktinizde şu konuya bir bakın isterseniz. [Only registered and activated users can see links]
m.cakmak
29-06-2012, 11:22
Merhaba öncelikle paylaşım ve anlatım için teşekkürler, bu root işleminin üstüne buradaki "[Only registered and activated users can see links]" custom romu recowery modunda yükleyebilir miyiz bir sorun teşkil eder mi acaba? Yardımcı olursanız sevinirim :)
slm sayin adminim benim sorum olacak lutfen bana yardim edin konuyu nreye acacagimi bilmedigim icin buraya yazdim yurt disi galaxy note aldim pasaport kayitli vodafon hattimi taktim hic bir sorun yoktu yaklasik 1 hafta kullandim ve simdi hattimi kabul etmiyor ve hic bir hatti kabul etmiyor 2 gun once yazilim bildirimi geldi bana 100 mb lik bisey yukledim ondan olmus olabilrmi yada simfree unlock ile ilgili bisey ALLAH rizasi icin bana yardim edin ne yapmam gerek tskler
Yardim edecwk biri yokmu yaw
Merhaba öncelikle paylaşım ve anlatım için teşekkürler, bu root işleminin üstüne buradaki "[Only registered and activated users can see links]" custom romu recowery modunda yükleyebilir miyiz bir sorun teşkil eder mi acaba? Yardımcı olursanız sevinirim :)
Root ederseniz custom romları da yüklersiniz.
Yardim edecwk biri yokmu yaw
Soruyu yanlış yerde soruyorsunuz. Kullandığınız operatörle iletişime geçin.
slm sayin adminim benim sorum olacak lutfen bana yardim edin konuyu nreye acacagimi bilmedigim icin buraya yazdim yurt disi galaxy note aldim pasaport kayitli vodafon hattimi taktim hic bir sorun yoktu yaklasik 1 hafta kullandim ve simdi hattimi kabul etmiyor ve hic bir hatti kabul etmiyor 2 gun once yazilim bildirimi geldi bana 100 mb lik bisey yukledim ondan olmus olabilrmi yada simfree unlock ile ilgili bisey ALLAH rizasi icin bana yardim edin ne yapmam gerek tskler
şu anda hangi sürümü kullandığını bildirirsen yardımcı olmaya çalışırız...
akanizan
06-07-2012, 14:13
Acil yardım lütfen...
gösterdiğiniz adımları aynen uyguladım fakat son aşamada takıldı kaldı.
yüklemek için seçtiğim dosya "CF-Root-SGN_XX_OXA_LPY-v5.6-CWM5.tar" (telefonumun versiyonu ile uyumlu olan dosya sitenizdeki linkten indirdim).
android 4.0.3 yüklü cihazımda
15 dk. geçti sanırım artık bir müdahele etmem gerekiyor beklemenin bir faydası olmadı.
nasıl bir müdahele etmemi önerirsiniz.
kablo bağlantısını mı keseyim yoksa telefonun kapatma tuşuna uzun basarak telefonu mu kapatayım.
Umarım pert olmaz cihazım.
Yardımlarnız için şimdiden tşkler...
2343
Acil yardım lütfen...
gösterdiğiniz adımları aynen uyguladım fakat son aşamada takıldı kaldı.
yüklemek için seçtiğim dosya "CF-Root-SGN_XX_OXA_LPY-v5.6-CWM5.tar" (telefonumun versiyonu ile uyumlu olan dosya sitenizdeki linkten indirdim).
android 4.0.3 yüklü cihazımda
15 dk. geçti sanırım artık bir müdahele etmem gerekiyor beklemenin bir faydası olmadı.
nasıl bir müdahele etmemi önerirsiniz.
kablo bağlantısını mı keseyim yoksa telefonun kapatma tuşuna uzun basarak telefonu mu kapatayım.
Umarım pert olmaz cihazım.
Yardımlarnız için şimdiden tşkler...
2343
su an root yapmaya calsııyorsunzu degıl mı
akanizan
06-07-2012, 15:46
su an root yapmaya calsııyorsunzu degıl mı
Evet root yapmaya çalışıyorum
Evet root yapmaya çalışıyorum
anladım root maxsımum 5 sanıye suren bı ıslemdır buyuk ıhtımal bı takılma oldu ? ekran dakı yukleme cubugu sabıt duruyor mu odin deki gibi
akanizan
06-07-2012, 16:05
tam işlemi keseceğim sırada "işlem tamamlandı" mesajı geldi. nasıl mutlu oldum anlatamam :)
telefonu kurtardım diye düşünürken şimdi açılış ekranında takıldı kaldı (Şu sarı ünlem işaretinin olduğu ilk görüntü).
benim cihazda işler biraz yavaş mı yürüyor nedir anlayamadım.
ama cihaz açılana kadar bekleyeceğim , belki bu işlem de çok çok yavaş ilerliyor bilemiyorum.
denizi geçtik derede boğulmam umarım...
tam işlemi keseceğim sırada "işlem tamamlandı" mesajı geldi. nasıl mutlu oldum anlatamam :)
telefonu kurtardım diye düşünürken şimdi açılış ekranında takıldı kaldı (Şu sarı ünlem işaretinin olduğu ilk görüntü).
benim cihazda işler biraz yavaş mı yürüyor nedir anlayamadım.
ama cihaz açılana kadar bekleyeceğim , belki bu işlem de çok çok yavaş ilerliyor bilemiyorum.
denizi geçtik derede boğulmam umarım...
bıraz bekle sorun cıkarsa tekrar rom at ama wipe seceneklerını uygulayarak ındırdıgın 5.6 dır umarım dıyerlerınde mmc den kaynaklanan bı brıck rıskı var
akanizan
06-07-2012, 16:24
bıraz bekle sorun cıkarsa tekrar rom at ama wipe seceneklerını uygulayarak ındırdıgın 5.6 dır umarım dıyerlerınde mmc den kaynaklanan bı brıck rıskı var
evet 5.6 olan sürümü yükledim.
dediğiniz gibi tekrar rom atacağım ama "wipe seçeneği uygulamak" ne demek anlayamadım
(forumda da "wipe" aratınca neredeyse tüm forumlar listeleniyor)
yardımınız için çok teşekkür ederim.
evet 5.6 olan sürümü yükledim.
dediğiniz gibi tekrar rom atacağım ama "wipe seçeneği uygulamak" ne demek anlayamadım
(forumda da "wipe" aratınca neredeyse tüm forumlar listeleniyor)
yardımınız için çok teşekkür ederim.
recovery moda girdiğiniz de temiz bir kurulum olması ıcın oncekı rom kalıntılarını sılmek gerekır bunun ıcınde ses acma menu tusu ve power tusuna basarız karsımıza factory reset all wipe vs cıkar oradan yes all data deriz tüm telefon temizlerin ardından odin ile temiz bi kurulum yapılır cihaz rootlanır :) ve hepsı bu
akanizan
06-07-2012, 16:49
her türlü tuş kombinasyonunu demememe rağmen recovery menüsünü bir türlü getirtemedim.
o aşamayı atlayarak dediğiniz gibi yüklemeyi tekrar yaptım.
çok hızlı yükledi ve hemen açıldı alet.
hard reset atmama da gerek kalmadı :)
root da olmuş CWM ve supersu programlarını görebiliyorum.
inanılmaz sevindim anlatamam , root yapayım derken az daha telden oluyordum.
"Alucard" yardımların için çok çok teşekkür ederim...
her türlü tuş kombinasyonunu demememe rağmen recovery menüsünü bir türlü getirtemedim.
o aşamayı atlayarak dediğiniz gibi yüklemeyi tekrar yaptım.
çok hızlı yükledi ve hemen açıldı alet.
hard reset atmama da gerek kalmadı :)
root da olmuş CWM ve supersu programlarını görebiliyorum.
inanılmaz sevindim anlatamam , root yapayım derken az daha telden oluyordum.
"Alucard" yardımların için çok çok teşekkür ederim...
eyvallah kategoride daha cok gelıstırme var :)
akanizan
06-07-2012, 17:00
eyvallah kategoride daha cok gelıstırme var :)
yok almayayım , bu kadar stres bugünlük yetti :)
el.maestro
06-07-2012, 20:54
arkadaşlar en son 4.03 için root dosyası ındırıyorum rar'ın ıcınden zImage die bişi cıkıyor?
el.maestro
06-07-2012, 21:08
tşkrler oldu :)
rock3366
08-07-2012, 01:00
ya ben bişi anlamadım arkadaşlar 4.0.3 kullanıyorum uyarıda bunu yükleyip root yaptıysanız yeni uyarıya kadar uygulama yüklemeyin diyor ama root dosyaları veriliyor kusura bakmayın androidde yeniyim madem sorunlu ve uygulama yükleyemeyeceğiz neden herkes root atma çabası içerisinde beni aydınlatırsanız sevinirim ben de rootlamak istiyorum telefonu ama şu uyarı kafamı çeliyor !!!!!!!!!
ogretmen6791
08-07-2012, 11:55
ben son sürümü yükledim telefonuma ama şarj süresi bariz bir şekilde azaldı akşama sürekli açık olarak akşama kadar giden şarj şimdi arada bir açmama rağmen öğleye kadar bitiyor nerdeyse ne yapacam eski sürüme gerimi dönecegim bir yol gösterecek varmı bana bu konuda.
rock3366
08-07-2012, 12:09
ya ben bişi anlamadım arkadaşlar 4.0.3 kullanıyorum uyarıda bunu yükleyip root yaptıysanız yeni uyarıya kadar uygulama yüklemeyin diyor ama root dosyaları veriliyor kusura bakmayın androidde yeniyim madem sorunlu ve uygulama yükleyemeyeceğiz neden herkes root atma çabası içerisinde beni aydınlatırsanız sevinirim ben de rootlamak istiyorum telefonu ama şu uyarı kafamı çeliyor !!!!!!!!!
yok mu soruma cevap verebilecek olan ?
rock3366
08-07-2012, 14:57
sanırım forum da tatile girmiş !!!!
yok mu soruma cevap verebilecek olan ?
Lütfen bu şekilde mesajlar yazmayınız, bilen zaten yazacaktır. Uyarı cihazınızı bozmamanız için veriliyor sadece. Yoksa işi iyi bilen birisi için herşey yolunda.
rock3366
08-07-2012, 18:03
hocam işte burada kafa karışıyor işi iyi bilen biri için herşey yolunda diyorsunuz ama risk var deniyor uygulama yüklemeyin deniyor... telefon kişiyi işi bilen birisi olduğunu algılıyormu acaba ya da işi iyi bilen birisi extradan ne yapıyor da uygulama yükleyebiliyor uyarıyı veren kişi bunun cevabını da yapsaydı çok sevinirdik forumda birkaç kişi bunun cevabını bekliyor aydınlanırsak seviniriz
rock3366
08-07-2012, 20:39
titan hocam 4.0.3 ten vazgeçtim eğer konu hakkında bilginiz varsa bana 2.3.6 sürümü ve uygun root dosyası seçmemde yardımcı olurmusunuz root dosyası seçiminde acemiyim birbirine uygun frimware ve root dosyası bulabilirmiyiz cihazım galaxy note n7000
Cihazınızı kullanmadığım için kesin birşey diyemem ancak forum'un birçok yerinde bir önceki sürüme dönmek nasıl olur anlatılmış. Root dosyası içinse cihazınızın Yapım Numarasındaki sürüme göre Cf-Root dosyası seçeceksiniz. Kolay gelsin :)
rock3366
08-07-2012, 22:32
peki root dosyası seçimini biraz açıklayabilirmisiniz root dosyasını seçerken yapım numarasında neye bakacağım uyum sağladığını anlamak için ikiside aynı sürüm falan mı olacak
peki root dosyası seçimini biraz açıklayabilirmisiniz root dosyasını seçerken yapım numarasında neye bakacağım uyum sağladığını anlamak için ikiside aynı sürüm falan mı olacak
Yapım numarasında N7000ZXCVB gibi bir şey yazar. Sizin root dosyasınızın adı da CVB olabilir. Bundan sonra da Root dosyasının adını görünce sizinkine uyum sağlar mı anlarsınız zaten.
rock3366
09-07-2012, 00:00
Yapım numarasında N7000ZXCVB gibi bir şey yazar. Sizin root dosyasınızın adı da CVB olabilir. Bundan sonra da Root dosyasının adını görünce sizinkine uyum sağlar mı anlarsınız zaten.
hah matt hocam hoşgeldiniz bir kere galaksy s için bana yarımcı olmuştunuz minnettarım şimdi galaxy note a değiştirdim teli hatırlarsanız brick yapmıştım şimdi kendi başıma yaparsam ya da seçersem brick olur diye korktum açıkçası :)
hah matt hocam hoşgeldiniz bir kere galaksy s için bana yarımcı olmuştunuz minnettarım şimdi galaxy note a değiştirdim teli hatırlarsanız brick yapmıştım şimdi kendi başıma yaparsam ya da seçersem brick olur diye korktum açıkçası :)
Merhabalar , hayırlı olsun :)
Daha önceden sıkıntı yaşadıysanız elbette danışarak seçmeniz normaldir. Ki doğrusu da budur. Sanıyorum root dosyasını buldunuz bulamadıysanız da bulalım hemen. Yapım numarasında yazanı veya arama tuşlarıyla *#1234# yazıp PDA kısmında yazanı belirtirseniz kolayca bulabiliriz.
rock3366
09-07-2012, 00:08
saolun hocam yalnız benim sürüm şu anda 4.0.3 ice cream ben memnun kalmadım ve sizinle birlikte o zaman döndüğümüz 2.3.6 versiyonlarından birine dönmek istiyorum o yüzden hem frimware hem de uygun root dosyası seçmem lazım aslında 4.0.3 için de root dosyaları mevcut ama baktınızmı bilmiyorum uyarıda diyor ki ics ye yükesltip root atanlar yeni bir uyarıya kadar vipe seçeneini kullanmasınlar veya uygulama yüklemesinler brick olma riski var diyor o yüzden şimdiki rom uma root atamadım siz daha iyi bilirsiniz gerçi sorun nedir
saolun hocam yalnız benim sürüm şu anda 4.0.3 ice cream ben memnun kalmadım ve sizinle birlikte o zaman döndüğümüz 2.3.6 versiyonlarından birine dönmek istiyorum o yüzden hem frimware hem de uygun root dosyası seçmem lazım aslında 4.0.3 için de root dosyaları mevcut ama baktınızmı bilmiyorum uyarıda diyor ki ics ye yükesltip root atanlar yeni bir uyarıya kadar vipe seçeneini kullanmasınlar veya uygulama yüklemesinler brick olma riski var diyor o yüzden şimdiki rom uma root atamadım siz daha iyi bilirsiniz gerçi sorun nedir
Böyle bir uyarıyı ilk defa gördüm. Yani Note için ilk çıkan ICS sürümlerinde herkes root edip , custom romlar vs denemişlerdi. Bu risk son sürümlere doğru gelmiş olabilir. Hiç riske atmam diyorsanız 2.3.6'ya dönün ve root edin. Ya da SpeedMod Kernel ile ICS'yi root edin.
rock3366
09-07-2012, 00:14
bu speed mood olayı nedir ilk defa szden duyuyorum eğer mantıklı bişeyse o da olabilir :)
bu speed mood olayı nedir ilk defa szden duyuyorum eğer mantıklı bişeyse o da olabilir :)
SpeedMod kernel benim için Galaxy S 2 üzerinde en başarılı kernellerden biridir. Yapımcısı aynı , yani aynı etkiyi Galaxy Note üzerinde de alabilirsiniz. Gerçekten çok başarılıdır , stabildir ve şarj konusunda çok iyidir. Kullanırsanız şarjın daha da iyi gittiğini gözlemleyebilirsiniz. Bence vazgeçemeyeceğiniz bir kernel.
rock3366
09-07-2012, 00:20
peki note için de uygunmudur acaba ve benim asıl derdim de şarjın yanında bu ics nin aşırı derecede ram kullanması boştayken 600-650 mb ram kullanıyor note nin donanım özellikleri çok iyi diye aldım fakat bir baktım 800 mb ram in 600 ünü zaten ics yiyor galaksy s i değiştirdiğimden bişi anlamadım :) wista bile bu kadar ram kullanmıyor :D derdim oydu aslında dolayısıyla şarja da etki ediyor eğer siz beğeniyorsanız ve de galaksy note ye uyar diyorsanız size güveniyorum biliyorsunuz ;)
Kernel zaten Galaxy Note için de özel olarak yapılıyor.
Galaxy S ile Note ne olursa olsun yine de kıyaslanamaz. Note çok güçlü bir telefon.
Şu kernelin orijinal sayfasını bulayım linkleri vereceğim hemen , ICS kullanıyorsunuz değil mi ?
rock3366
09-07-2012, 00:25
evet hocam yanlış sölemiyeyim yine isterseniz yapım numarasını falan vereyim :D
model umarası: gt-n7000
android sürümü: 4.0.3
anabant sürümü: N7000XXLPT
evet hocam yanlış sölemiyeyim yine isterseniz yapım numarasını falan vereyim :D
model umarası: gt-n7000
android sürümü: 4.0.3
anabant sürümü: N7000XXLPT
Fakat risk bunda da varmış. Hatta Entropy gibi bir üstad paylaşmış.
rock3366
09-07-2012, 00:39
ya hocam gel boşverelim riskleri biz yine 2.3.6 ya da 2.3.5 serilerinden birine geçelim kafamız rahat etsin :D zaten ics nin bir artısını göremedim fazla görsellik güzel olmuş tamam ama sırf görsellik içinde rootsuz tel kullanılmaz ki :D
ya hocam gel boşverelim riskleri biz yine 2.3.6 ya da 2.3.5 serilerinden birine geçelim kafamız rahat etsin :D zaten ics nin bir artısını göremedim fazla görsellik güzel olmuş tamam ama sırf görsellik içinde rootsuz tel kullanılmaz ki :D
Doğru söylüyorsun , tercih senindir. Gingerbread için de SpeedMod Kernel bulunuyor :)
rock3366
09-07-2012, 00:44
tamam hocam yalnız siz 4.0.3 kullanıpta rootlu mu kullanıyorsunuz onu merak ettim eğer öyleyse neden sizde risk yok :D
tamam hocam yalnız siz 4.0.3 kullanıpta rootlu mu kullanıyorsunuz onu merak ettim eğer öyleyse neden sizde risk yok :D
Yok yahu ben Galaxy S II kullanıyorum :D Note kullananlara yardımcı olacaksak da bunun gibi bilgileri okumamız gerekiyor.
rock3366
09-07-2012, 00:47
ha anladım risk sadece note ler için ve bu da geldi bizi buldu şansa bak ;) ama dediğim gibi beni eğer sizin için yorucu olmazsa yönlendirirseniz telefon sizinmiş gibi dönelim şu 2.3.6 ya ondan sonra spped mod mu olur speedsiz mod mu olur neyi isterseniz yükleyelim :)
ha anladım risk sadece note ler için ve bu da geldi bizi buldu şansa bak ;) ama dediğim gibi beni eğer sizin için yorucu olmazsa yönlendirirseniz telefon sizinmiş gibi dönelim şu 2.3.6 ya ondan sonra spped mod mu olur speedsiz mod mu olur neyi isterseniz yükleyelim :)
2.3.6'ya dönme işi hakkında tecrübeniz vardır , hatırlamıyorsanız eğer yardımcı olurum. Aslında Galaxy S 'ten farklılık da göstermiyor. İstediğiniz bir 2.3.6 firmware'yi indirin. Yükleme adımlarında takılırsanız firmware konusu altından sorarsınız. Daha sonra SpeedMod Kernel yüklenmesini anlatırım. Forumda konusu vardı ancak o ICS için.
rock3366
09-07-2012, 01:01
tamam hocam hatırlıyorum onları yalnız hangi 2.3.6 yı indireyim o zaman söylemiştiniz mesela türkiye versiyonu için indirmiştim ama onun root dosyası olmadığı için başkasını indirmiştim herhangi birini indirsem root dosyası sorunu yaşamazmıyız ? mesela türkiye versiyonunu yüklesem olurmu
rock3366
09-07-2012, 01:02
Firmware: N7000XXLA4 - Şubat 2012 - Android 2.3.6 - Türkiye
bu uygunmudur ?
tamam hocam hatırlıyorum onları yalnız hangi 2.3.6 yı indireyim o zaman söylemiştiniz mesela türkiye versiyonu için indirmiştim ama onun root dosyası olmadığı için başkasını indirmiştim herhangi birini indirsem root dosyası sorunu yaşamazmıyız ? mesela türkiye versiyonunu yüklesem olurmu
SpeedMod Kernel yüklemek için sürüme dikkat etmenize gerek yok. Bütün GB firmware'lere oluyor. Root konusunda sıkıntı çekmeyeceksiniz.
rock3366
09-07-2012, 01:04
hımm tamam o zaman hocam teşekkürler hadi bismillah ben başlıyorum :D
hımm tamam o zaman hocam teşekkürler hadi bismillah ben başlıyorum :D
Başlayın bakalım :)
Çıkmadan halledelim şu işi :)
rock3366
09-07-2012, 01:07
tamam hocam heralde 4.0.3 ten alt versiyona geçmek için ayrıca bişi yapmaya gerek yoktur .. sizide tuttum kusura bakmayın eğer uykunuz falan varsa sorun değil yarın da speed modu atabiliriz benim için bekliyorsanız eğer :(
tamam hocam heralde 4.0.3 ten alt versiyona geçmek için ayrıca bişi yapmaya gerek yoktur .. sizide tuttum kusura bakmayın eğer uykunuz falan varsa sorun değil yarın da speed modu atabiliriz benim için bekliyorsanız eğer :(
Yok , full wipe yapıp adımlara dikkat ederek 2.3.x firmware yükleyeceksiniz. Yok , uykudan değil. Senin iş olmasa da zaten bilgisayarda birkaç işim var onları halledeceğim :) Devam :cool:
rock3366
09-07-2012, 01:12
tamam saolun hocam ylnız frimware indirmesi yarım saat sürüyo o zaman kadar burada olursanız başınızı ağrıtırım yine teşekkürler size de kolay gelsin ;)
tamam saolun hocam ylnız frimware indirmesi yarım saat sürüyo o zaman kadar burada olursanız başınızı ağrıtırım yine teşekkürler size de kolay gelsin ;)
Biraz daha buralardayım. Yükleme bitince yazarsınız :)
rock3366
09-07-2012, 01:54
hocam yine tek dosya çıktı pda ya yerleştircem yalnız odin yoktu indirdiğim odinin içinden Q1_20110914_16GB.pit bu dosya da çıktı kurulum anlatımında diyor ki frimware dosyasının içinden çıkan pit dosyasını pit bölümüne yerleştirin yazıyo eğer tek dosya çıktıysa pda tar dosyasını yerleştirin diyor şimdi bu 16gb.pit dosyası normalde indirdiğim frimware nin içinde yokru bunu yerleştireyimmi yerleştirmeyeyimi
hocam yine tek dosya çıktı pda ya yerleştircem yalnız odin yoktu indirdiğim odinin içinden Q1_20110914_16GB.pit bu dosya da çıktı kurulum anlatımında diyor ki frimware dosyasının içinden çıkan pit dosyasını pit bölümüne yerleştirin yazıyo eğer tek dosya çıktıysa pda tar dosyasını yerleştirin diyor şimdi bu 16gb.pit dosyası normalde indirdiğim frimware nin içinde yokru bunu yerleştireyimmi yerleştirmeyeyimi
Tek dosyalı ise yerleştirmeyin.
rock3366
09-07-2012, 01:56
tamam hocam deniyorum hemen
tamam hocam deniyorum hemen
Sonucu bekliyorum.
rock3366
09-07-2012, 02:00
haydaaaa download modda kaldım cihaz tanınmadı diyor normalde tanıyordu !!! nasıl çıkacağım bu moddan :S
haydaaaa download modda kaldım cihaz tanınmadı diyor normalde tanıyordu !!! nasıl çıkacağım bu moddan :S
Power tuşuna uzun basarak çıkabilirsiniz. Yani telefonu kapatarak. Kiesi kaldırıp tekrar kurun.
rock3366
09-07-2012, 02:15
pc kiesi kaldırmamakta ısrar ediyor yalnız usb hata ayıklama modunu hatırlıyorudm bende şu anda tikli onu kaldırmammı lazımdı öyle hatırlıyorum sanırım
pc kiesi kaldırmamakta ısrar ediyor yalnız usb hata ayıklama modunu hatırlıyorudm bende şu anda tikli onu kaldırmammı lazımdı öyle hatırlıyorum sanırım
Gerek yok , sorun sürücülerle alakalı gibi görünüyor. Kiesi kaldırıp tekrar kurun.
Ek olarak SpeedMod konusu budur ;
rock3366
09-07-2012, 02:18
hocam ingilizcem malesef yok eğer yatacaksanız yatın fazla tuttum sizi olmazsa yarın speed mod olayını beraber yaparız yine
rock3366
09-07-2012, 03:03
kiesi de kaldırıp tekrar kurdum cihaz açıkken görüyor teli fakat kapalıyken nereye takarsam takayım usb aygıtlarından biri çalışmadığı için aygıtınız tanınmadı şekilnde uyarı geliyor :S
kiesi de kaldırıp tekrar kurdum cihaz açıkken görüyor teli fakat kapalıyken nereye takarsam takayım usb aygıtlarından biri çalışmadığı için aygıtınız tanınmadı şekilnde uyarı geliyor :S
Farklı orijinal bir usb kablosu ile farklı bir usb portuna takarak deneyin. Ayrıca bilgisayara bağlı başka bir araç olmasın.
Sent from my GT-I9100
rock3366
09-07-2012, 10:37
diğer portlarda cihaz kapalıyken tanımıyor yalnız kablosuz mause kullanıyorum ondan mı acaba dicem bir deneyeyim
rock3366
09-07-2012, 10:41
yok hocam olmuyor cihaz kapalıyken ne yaparsam yapayım usb aygıtı tanınmadı diyor 4 portta :S yanımda başka usb kablosu da yok akşama bir kablo temin edeyim o zaman bir daha deneyeyim
yok hocam olmuyor cihaz kapalıyken ne yaparsam yapayım usb aygıtı tanınmadı diyor 4 portta :S yanımda başka usb kablosu da yok akşama bir kablo temin edeyim o zaman bir daha deneyeyim
cihazın guncel driverlarını kurdunuz mu ? bu arada tanımama olayı download moddayken mı yoksa normal de mı
rock3366
09-07-2012, 11:44
hocam pc ye bağladığımda otomatik olarak kurdu normal modda portlar cihazı tanıyor kies te tanıyor fakat download moduna aldığım zaman hiçbir port tanımıyor aygıtlardan birisi çalışmadığı için usb tanınamadı seçenekler için tıkllayın diyor tıklıyorum sürücü güncelleştir kısmına geliyorum ama orda da cihazınız için güncel sürücü zaten yüklü diyor anlamadım valla
rock3366
09-07-2012, 11:53
var hocam özelden atıyorum gerekli şifreleri yalnız beni yönlendirmeniz gerekecek anlık olarak onu nasıl yapacağız teamdan mı mesaj atacaksınız ?
merhaba arkdaşlar . ben 4.0.3 den 2.3.6 ya döndüm . aşırı ısınmadan ve fazla şarj gitmesinden dolayı . pek verimli gelmedi bana . root hakkında bilgim yok . root layınca ne oluyo ?
rock3366
10-07-2012, 01:47
haberci galaksy note de 2.3.6 versiyonu ne kadar ram harcaması yapıyor bir bakarmısın 4.0.3 teki gibi 500-600 larda mı geziyor yine ?
rock3366
10-07-2012, 15:05
root attıktan sonra google play de güncelleme bulduğu zaman veya uygulama yükleyeceğim zaman tamamen uygulama iniyor fakat 100 de 100 de kalıyor diğerine geçmiyor ve cihazı kapatıp açıncaya kadar uygulama güncellenmiyor yani 10 tane güncelleme olduğunu düşünün her biri tek tek dolup 10 defa cihazı kapatıp açmam lazım ki uygulamalar güncellensin bunun bir ayarı falan mı var bir yardımcı olursanız sevinirim
:d benım kı 650 700 arası fix
rock3366
10-07-2012, 15:56
heheheheheheheh profil resmi süper hocam allah iyiliğinizi versin :D:D:D:D:D
haberci galaksy note de 2.3.6 versiyonu ne kadar ram harcaması yapıyor bir bakarmısın 4.0.3 teki gibi 500-600 larda mı geziyor yine ?
450-500 cıvarı .
rock3366
11-07-2012, 00:11
tamam ben de döndüm 2.3.6 ya dünya varmış telefon rahatladı menüler hızlandı ram boşaldı :) bu iş windows wista nın çıkıp rağbet göremeyip windows 7 çıkarılması gibi oldu :D
TurkXtreme
11-07-2012, 14:52
arkadaşlar bende 4.0.3 var ama root yapmaım henüz.
bunun üzerine custom rom yükleyebilir miyim? ilk sayfada ics üzerine rom yüklemeyin demişsiniz de o yüzden sormak istedim.
arkadaşlar bende 4.0.3 var ama root yapmaım henüz.
bunun üzerine custom rom yükleyebilir miyim? ilk sayfada ics üzerine rom yüklemeyin demişsiniz de o yüzden sormak istedim.
Root yapmadan Custom Rom kuramazsınız.
kenan4012
12-07-2012, 14:58
Merhaba...
Kernel sürümü : 3.0.15-N7000XXLPY olarak görünüyor
bu cihaz root yapılmış mı, yoksa root için Firmware: N7000XXLPY - CF-Root v5.6 (ICS 4.0.3 sürümü içindir) dosyasını mı indirmeliyim?
Lütfen acemiliğimi bağışlayın, bir hata yapmak istemiyorum.
Sevgilerimle...
sonnefes
14-07-2012, 15:32
arkadaşlar benim kernel sürümü n7000xxlc1 4.0.3 için hangisini indirmem gerekiyor
sonnefes
14-07-2012, 15:52
arkadaşlar benim kernel sürümü n7000xxlc1 4.0.3 için hangisini indirmem gerekiyor
kimse cevap vermicekmi :S
kimse cevap vermicekmi :S
Yapım numaranız nedir ?
sonnefes
14-07-2012, 16:18
gigerbread xxlc1
vBulletin v4.1.9, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.