PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : []ROM]Galaxy Note II için Yeni Bir Güncelleme [Türkiye Kies Sürümü][30/08/2013]



mustapha2105
30.Ağustos.2013, 13:37
Galaxy Note II için ülkemiz kullanıcılarına performans ve kararlılık güncellemesi yayınlandı.
ROM Bilgileri:
Model: GT-N7100
Country: Turkey
Version: Android 4.1.2
Changelist: 1071214
Build date: Fri, 21 Jun 2013 01:15:51 +0000
Product Code: TUR
PDA: N7100XXDMF3
CSC: N7100OJVDMH1
MODEM: N7100XXDMF1

İndirme Linki; [Only registered and activated users can see links]

Yükleyen Arkadaşlar güncelleme paketinde sunulan yenilikler hakkında bilgi aktarırsa seviniriz :)

afulutas
30.Ağustos.2013, 18:10
Arkadaşlar benim telefonda XXDMC3 sürümü yüklü. baktığımda bu sürüm polonya sürümü imiş ben telefonu aldığımda paketi açtım güncelleme geldi ve bunu güncelledi. imei numarasını biraz önce kontrol ettim kayıtlı diyor telefonun adını soyadını :) söylüyor.
şimdi sorun şurda bu son sürümü ota yoluyla güncellemek için girdim en son sürüm zaten yüklü dedi. kiesle yüklemek için girdim telefonunuz kies ile yüklemeyi desteklemiyor dedi. *#272*imei no# yaptığımda karşıma da tur seçeneği çıkmıyor. unknown application diyor.
ben bu güncellemeyi nasıl yüklerim. telefonumun hangi ülkede olduğunu nasıl görebilirim yardımcı olursanız sevinirim... csc de yükledim marketten o da çalışmadı..

saymin_25
30.Ağustos.2013, 19:20
telefonunuz rootlumu

saymin_25
30.Ağustos.2013, 19:58
Arkadaşlar benim telefonda XXDMC3 sürümü yüklü. baktığımda bu sürüm polonya sürümü imiş ben telefonu aldığımda paketi açtım güncelleme geldi ve bunu güncelledi. imei numarasını biraz önce kontrol ettim kayıtlı diyor telefonun adını soyadını :) söylüyor.
şimdi sorun şurda bu son sürümü ota yoluyla güncellemek için girdim en son sürüm zaten yüklü dedi. kiesle yüklemek için girdim telefonunuz kies ile yüklemeyi desteklemiyor dedi. *#272*imei no# yaptığımda karşıma da tur seçeneği çıkmıyor. unknown application diyor.
ben bu güncellemeyi nasıl yüklerim. telefonumun hangi ülkede olduğunu nasıl görebilirim yardımcı olursanız sevinirim... csc de yükledim marketten o da çalışmadı..

telefonunuz rootlumu arkadasım

Murad Ali
30.Ağustos.2013, 20:49
telefonunuz rootlumu

Hocam Rootlu olsa güncelleme alamıyormuyuz.?

check16
30.Ağustos.2013, 21:42
Odin ile kurulum yapamadım nedense. start dedıkten sonra all threads completed dıyor ve böyle kalıyor? nerede yanlıs yapmış olabılırım

saymin_25
30.Ağustos.2013, 23:29
Odin ile kurulum yapamadım nedense. start dedıkten sonra all threads completed dıyor ve böyle kalıyor? nerede yanlıs yapmış olabılırım

Hangi odini kullaniyorsunuz birde pit dosyasini kullanin

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

saymin_25
30.Ağustos.2013, 23:33
Hocam Rootlu olsa güncelleme alamıyormuyuz.?
Hayir alamazsiniz
Odinle guncelleme yaparsiniz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

check16
31.Ağustos.2013, 10:55
Hangi odini kullaniyorsunuz birde pit dosyasini kullanin

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

siteden indirdiğin odin 3.0.7 sürümü galiba, bu işlerden pek anlamıyorum.

saymin_25
31.Ağustos.2013, 11:23
siteden indirdiğin odin 3.0.7 sürümü galiba, bu işlerden pek anlamıyorum.

O kullandiginiz odin genelde hata veriyor 1.87 odini veya 1.85 odin kullanin pc kies varsa kapatin bunlarla deneyin sikinti olmaz eger problem cikarsa yazin yardimci olurum kolay gelsin iyi forumlar

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ergün Güler
31.Ağustos.2013, 16:19
O kullandiginiz odin genelde hata veriyor 1.87 odini veya 1.85 odin kullanin pc kies varsa kapatin bunlarla deneyin sikinti olmaz eger problem cikarsa yazin yardimci olurum kolay gelsin iyi forumlar

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
ilk defa rom yükleyeceğim. Ancak Odin 1.85 versiyonda Autoreboot: seçili , F.Reset Time: pasif geliyor ve bunlar değiştirilemiyor.
Bir sakıncası olur mu?

Ergün Güler
31.Ağustos.2013, 17:32
Selam,
Arkadaşlar,
-Odin 1.85 ile ROM'u başarıyla yükledim. şu an Telefonu kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yok.
-Gördüğüm değişiklikler var. daha sonra arkadaşları ile paylaşacağım.
-OTA'dan güncelleme yaptığımda yazılım güncel diyor.
-Kies' bağladığımda ise, "Cihazınız, Kies aracılığla yazılım yükseltmesini desteklemiyor" diyor. artık yasal güncelleme yapamayacak mıyım?
-Kies'teki geçerli sürüm: PDA:MF3 / PHONE:MF1 / CSC:MH1 (EUR) yazıyor. Buradaki EUR neden TUR olmadı. EUR greece yani yunanistan'ınmış ne alakası var?
Bu rom'u yüklemeden önce, EUR'a güncelleme gelseyi yapabilir miydim?
-Andorid 4.3 ve Android 5 gelirse, haricen (odin ile) orijinal rom yükleyebilecek miyim?
-aşağıdaki detaylı açıklamaları göz önünde bulundurarak yukarıdaki sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim.

Telefonum orijinal ve Türkiye'den aldım. 3 kere yasal güncelleme aldım. bu zamana kadar hiç rom yüklemedim. yaklaşık 15-20 gün önce sadece root yaptım.
Sonra bu siteden dün (30.08.2013) güncelleme olduğunu duyunca root'u kaldırdım. ancak yine "cihaz modifiye edildi" dediği için "triangle away" programı ile sayacı sıfırladım. bu sefer cihaz durumunda "değiştirildi" yazınca, telefonu recovery modunda iken wipe cache ve wipe factory reset yaparak, cihaz durumu normal hale getirdim.
hem OTA(yani cihazdan) hem de Kies'ten güncelleme kontrolü yapılabilir hale getirdim. Fakat bu sefer CSR :EUR göründüğünden Türkiye2ye(TUR) gelen güncellemeyi alamadım. Bu yüzden sizin verdiğiniz rom'u yüklemek zorunda kaldım. Tahmin ediyorum ki; triangle away programı yüzünden CSR durumu EUR oldu.

saymin_25
31.Ağustos.2013, 17:36
ilk defa rom yükleyeceğim. Ancak Odin 1.85 versiyonda Autoreboot: seçili , F.Reset Time: pasif geliyor ve bunlar değiştirilemiyor.
Bir sakıncası olur mu?

Sikinti olmaz arkadasim siz guncelleyin

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

saymin_25
31.Ağustos.2013, 17:43
ilk defa rom yükleyeceğim. Ancak Odin 1.85 versiyonda Autoreboot: seçili , F.Reset Time: pasif geliyor ve bunlar değiştirilemiyor.
Bir sakıncası olur mu?

Telefonunuzu rootlayin kerneli degistirin google playden csc indirip ordan tur secenegini secin telefonunuz kendini resetleyip ilk kurulumda turkce olacaktir kurun telinizi daha sonra triangle awayla sayaci sifirlayin telefon acikken ses kisma power menu tuslariyla dowland moda alin sayaciniz artmadiysa tekrar odinle turkiye romunu tekrar yukleyin sikinti olmaz kolay gelsin iyi forumlar

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ergün Güler
31.Ağustos.2013, 18:03
google Play'de csc arattım. hangisini yükleyeceğim.

saymin_25
31.Ağustos.2013, 18:08
google Play'de csc arattım. hangisini yükleyeceğim.

Samsung yazani

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

astrox
31.Ağustos.2013, 18:12
Hangi odini kullaniyorsunuz birde pit dosyasini kullanin

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

hocam pit dosyasını paylaşabilirmisiniz? yada nerden bulabilirim

saymin_25
31.Ağustos.2013, 18:35
hocam pit dosyasını paylaşabilirmisiniz? yada nerden bulabilirim

Disardayim google n7100 pit aratin indirip kurulum yaparken kullanin

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ergün Güler
31.Ağustos.2013, 19:55
Telefonunuzu rootlayin kerneli degistirin google playden csc indirip ordan tur secenegini secin telefonunuz kendini resetleyip ilk kurulumda turkce olacaktir kurun telinizi daha sonra triangle awayla sayaci sifirlayin telefon acikken ses kisma power menu tuslariyla dowland moda alin sayaciniz artmadiysa tekrar odinle turkiye romunu tekrar yukleyin sikinti olmaz kolay gelsin iyi forumlar
Sayın saymin_25 Hocam,
Çok teşekkür ederim açıklamalarınız için.
1.adımı tamanladım.
-CF root dosyası bularak odin 1.85 ile rootladım.
-Google Play'den ilk çıkan Samsung csc programını yükledim.
-csc programında ilk başta "EUR" yazıyordu. "TUR"u seçtim ve Install dedim. yükleyip telefon kapanıp açıldı.
-Telefonum default olarak türkçe açıldı.
-recovery moddan CSC durumunu kontrol ettim TUR yazıyor. Yani işlem başarılı.
-Download moddan sayacı kontrol ettim 1 olmuş.
-ancak buna rağmen Kies'e taktım. CSC artık TUR görünüyor. yani işlem başarılı.
-Kies artık hata vermiyor. geçerli ve son sürüm aynı görünüyor.
-Telefonun durumumda "Normal" yazıyor.
-OTA ile güncelleme kontrolü yapılabiliyor ve "en son sürüm yüklü" diyor.

Benim anlayamadığım şu; Rootu kaldırmadım, triangle away ile sayaç sıfırlamadım. ama şu an herşey normal görünüyor. bir güncelleme gelse, alabilecek miyim?
OTA ve Kies, root ve sayacı görmüyorlar mı?
Çünkü daha önceden OTA "cihaz modifiye edilmiş diyordu?
Zannediyorum daha önceden triangle away ile sayaç sıfırlarken TUR iken EUR oldu. çünkü başka arkadaşlara da olmuş. Bu programdan şüpheleniyorum.
Bana göre herşey normal görünüyor, eğer size göre de normal ve ilerideki güncellemeleri alabilecek isem. 2 adıma geçmeyeyim diyorum.

saymin_25
31.Ağustos.2013, 20:09
google Play'de csc arattım. hangisini yükleyeceğim.

Telefonunuz garantilimi arkadasim

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ergün Güler
31.Ağustos.2013, 20:14
Telefonunuz garantilimi arkadasim

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Evet.
Son soruma da bakabilir misiniz?

saymin_25
31.Ağustos.2013, 20:19
Evet.
Son soruma da bakabilir misiniz?

Simdi triangle awayla sayaci sifirlamayi denermisiniz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

oraclehunter
31.Ağustos.2013, 20:51
ben sımdı bu romu temız kurulum yapmak ıstıorum ne yapmam gerekıo romu yukledıkten sonra dort dortluk olsun..

saymin_25
31.Ağustos.2013, 21:05
ben sımdı bu romu temız kurulum yapmak ıstıorum ne yapmam gerekıo romu yukledıkten sonra dort dortluk olsun..

Telefonda root varmi veya daha once ne gibi islemler yaptiniz yazin ona gore yardimcu olayim

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

oraclehunter
31.Ağustos.2013, 21:17
telefona hıc root yapmadım sadece stok romu yukledım o kadar baska hıc bırsey yapmadım tel türkiye garantili

saymin_25
31.Ağustos.2013, 21:38
telefona hıc root yapmadım sadece stok romu yukledım o kadar baska hıc bırsey yapmadım tel türkiye garantili

Wipeleri yapip odinle direk yukleyin sonra tekrar wipeleri yapiniz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

oraclehunter
31.Ağustos.2013, 21:43
wipe her ıkısınıde yapıp odınle yukleyım sonra tel acılırken tekrar wıpe yapacam roota gerek varmı pekı bı de rehber ve msj gıder mı wıpe yapınca?

saymin_25
31.Ağustos.2013, 21:58
wipe her ıkısınıde yapıp odınle yukleyım sonra tel acılırken tekrar wıpe yapacam roota gerek varmı pekı bı de rehber ve msj gıder mı wıpe yapınca?

Telefondaki butun uygulamalar mesajlar resimler muzikler gider hafiza kartinda sim kartta olanlara birsey olmaz Samsung hesabin var ise mesajlar arama kaydi vede ana menu tema resim geri gelir

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

tsgtsg
31.Ağustos.2013, 22:19
Yaa kardeşim daha güncellemeyi yükleyemeden amma karmakarışık şeylere girilmiş yaa, bi tane de orjinal tele resmi kiesle yükleyen varsa Allah rızası için nedir ne değildir bi anlatsın ayrıntılı, nasıl bir güncelleme iyi mi kötü mü, v.s.??

saymin_25
31.Ağustos.2013, 22:26
Yaa kardeşim daha güncellemeyi yükleyemeden amma karmakarışık şeylere girilmiş yaa, bi tane de orjinal tele resmi kiesle yükleyen varsa Allah rızası için nedir ne değildir bi anlatsın ayrıntılı, nasıl bir güncelleme iyi mi kötü mü, v.s.??
Kiesle kimse beklemez forumda cogu kullanicilar tellerinde root bulundugu icin orjinal yazilimi odinle yukleme yaparlar arkadasim dikkat ediyorsaniz

Ergün Güler
31.Ağustos.2013, 22:36
Simdi triangle awayla sayaci sifirlamayi denermisiniz
Selam,
-triangle away 2.99 'ı yükledim. çalıştırdım.
-Önce hata verip durduruldu. (3.01 versiyonda da olmuştu). Sonra cihazın dilini ingilizce (united states) yaptıktan sonra çalıştırdım.
-cihaz kapanıp açıldıktan sonra, cihaz durumunda "değiştirildi" yazdı. OTA güncellenmesi de "kontrol ediliyor" da kaldı.
-recovery modda wipe cache ve wipe factory reset işlemlerini sırasıyla yaptım. cihaz durumu ve güncelleme kontrolü düzeldi.
Son durum aşağıdaki gibidir: Şu an bir sorun yok gibi:

Telefon ilk açıldığında Türkçe açıldı
Root durumu: Rootlu
Sayaç : 0 (download modunda CUSTOM BINARY DOWNLOAD: NO olduğu görüldü).
CUSTOM BINARY: Samsung Official
SYSTEM STATUS: Official

CSC: TUR (recovery ve Kies'te görüldü).
Kies: "bu üreticinin son yazılımıdır" gibi bir not yazıyor hemen altında.
geçerli üretici yazılım sürümü: PDA:MF3 / PHONE:MF1 / CSC:MH1 (TUR)
son üretici yazılım sürümü: PDA:MF3 / PHONE:MF1 / CSC:MH1 (TUR)
OTA: güncelleme kontrol edilebiliyor. ("En yeni güncellemeler zaten güncellendi" diye yazıyor.)
Cihaz durumu: Normal

Herşey için çok teşekkür ederim.

Ergün Güler
31.Ağustos.2013, 22:59
Yaa kardeşim daha güncellemeyi yükleyemeden amma karmakarışık şeylere girilmiş yaa, bi tane de orjinal tele resmi kiesle yükleyen varsa Allah rızası için nedir ne değildir bi anlatsın ayrıntılı, nasıl bir güncelleme iyi mi kötü mü, v.s.??
Selam,
Karmakarışık şeylere girmiyoruz. Aksine karmakarışıklığı çözmeye çalışıyoruz.
30.08.2013 tarihinde yine bu siteden 30.08.2013 tarihli gücelleme geldiğini gördüm. Kiesten yüklemek içn rootu kadır, sayaç sıfırla v.s. yaptım. ama cihazım TUR iken EUR olmuş. ben de burada belirtilen ROM'u indirip, ilk defa ROM yükledim. Yüklemede ve cihazda sıkıntı olmadı. sadece cihazım EUR (greece=yunanistan) kayıtlı görünüyordu. bunu halletmeye çalıştık. Yüklendikten sonra neler değişti ilerleyen zamanlarda tespit edersem bu foruma yazarım. ama ilk tespit ettiklerimi birazdan yazacağım.

Dikkatimi çeken şu;
Cihaz CSC'si EUR iken NAVIGIN GARMIN navigasyon programı + opera mini + video merkezi + Google Earh + (bir iki tane daha olabilir)
CSC'yi TUR'a çevirince hiçbirisi kalmamış.
TUR'da Tek dikkatimi çeken yenilik Samsung Sinema uygulaması gelmiş.Tüm Ayarlara baktım herhangi bir yenilik göremedim.
Cihazda biraz hızkanma var ama o da fabrika ayarlarına geri döndürdüğümdendir diye düşünüyorum.

enes93
11.Eylül.2013, 19:05
arkadaşlar bu rom un modemsiz versiyonunu yapabilecek biri var mıdır? benm de ımeı gitmişti biraz aceleci davranmamın verdiği sonuç ile artık rom yüklemelerimde şebeke gidiyo. yardımcı oalbilecek biri var mıdır?

saymin_25
11.Eylül.2013, 23:58
arkadaşlar bu rom un modemsiz versiyonunu yapabilecek biri var mıdır? benm de ımeı gitmişti biraz aceleci davranmamın verdiği sonuç ile artık rom yüklemelerimde şebeke gidiyo. yardımcı oalbilecek biri var mıdır?

klon imei degilse burada bulunan linkteki romu indirip direk odinle yukleyin bir sıkıntı olmaz

enes93
12.Eylül.2013, 19:01
Kiesle kimse beklemez forumda cogu kullanicilar tellerinde root bulundugu icin orjinal yazilimi odinle yukleme yaparlar arkadasim dikkat ediyorsaniz

daha öncede yazmıştım ama bide size yazıyım.

Arabistandan note 2 almıştı babam. pasaporta işlettik kaydını yaptırdık sorunsuz kullanıyorduk.romlar felan yükleyip root felan sayısızca kez yaptım hiç bir sorun olmadı.s4 kilit ekran efekti yüklemiştim ancak pek beğenmedim stock rom kuruyım dedim hem telefon formatlanır hemde o efekten kurtuluru.. rom u kurdum telefon açıldı ve arama yapamadım. ag da kayıtlı değil uyarısı verdi. sonra birden aklıma ımeı ye bakmak geldi. ımeı ye bakınca 0049.... la başlayan bi numara olduğunu gördüm. nette biraz aaraştırdım bişeyler denedim ama bi türlü düzelmedi efs yedeğimde yoktu bi sorun olmuyo diye almıyordum yedek. bazıları yedeği geri yükleyince düzeldiğini yazmışlar. neyse uazatmıyım düzeltemeyince telefoncuya getirdm anlattım durumu hallederiz dediler. ve de halletiler 35 tl karşılığında telefon çalışrı duruma geldi. ımeı eski ımıe. (ama bi arakdaşla konuşurken aynı ımeı yı klonlamış oalbilir dedi. ondan biraz şüphelendim) telefonu aldım telde root vardı dedim tekrar stock rom kurıyımhem temiz olsun hemde rootdan kurtulayım. rom yukeleme sonucunda ımeı değişmedi ama şebeke gitti gene agda kayıtlı değil uyarısı verdi. kernel değiştim efs yedeğimi geri yükledim ama sonuç başarısız düzelmedi bi türlü. modemsız rom yükleseydim belki sorun olamaycaktı ama sonradan akpıma geldi. sabah tekrar getrdm ve yapılan işlemi tekrar yaptılar. ve telefona yazılım yüklememem gerektiğini söylediler her hangi bişeyde geittririrsn biz yükleriz dediler. benmde başıma üst üste 2 kez böyle bişey gelince daha kurcamamaya karar verdim. ama daha öncesinde note 1 de de defalarca bunalrı yaptım böyle bişey olamdı bundada olmamıştı ama patlak verdi.
durum bundan ibaret

oraclehunter
14.Eylül.2013, 12:48
hocam baslarda cok ıyıydı fakat sımdı benım msj kayboluo telefonu acıp kapatınca tekrar gelıo ama her defasında aynı sorunu yasıyorm bunun bır cozumu varmıdır?