PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Android ten wi-fi engeli mi var?

mehtah
13-02-2012, 00:59
Android işletim sistemi anlaşılmamış bir tavırla kullanıcılarına sorunmu çıkarmak istiyor.

İki gündür (11 Şubat 2012) den beri android Market dahil tüm web bağlatılarında download (indirme -güncelleştirme) işlemini Wİ-Fİ (Wireless - kablosuz bağlantı) üzerinden izin vermiyor. Fakat 3G den(mobil bant) denediğinizde çatır çatır indirmekte istediklerinizi. Bu durum elimdeki 3 android işletim sistemli cihazda da(Motorola Xoom, S.Galaxy Note ve HTC Incredible S) aynıdır.

Bilmiyorum diğer kullanıcılarda da aynı sorun var mı?
Yok sa bu sorunun çözümü ne olabilir?
Ya da Android (google) Türkiye deki GSM şirketleri ile anlaşmaya mı gitti.Eğer ki bu ise durum çok kötü.

KONU İLE ALAKALI FİKRİ OLANLAR PAYLAŞIRLARSA SEVİNİRİZ.

mcm
13-02-2012, 01:41
Şu anda marketten wi-fi ile Real Football 2012'yi indiriyorum.

Bir arkadaşımda sadece ve sadece evdeki kendi modemi ile marketten program indiremediğini, fakat internette rahat rahat gezdiğini söyledi. Eve başka modem takınca ya da 3G ile marketi kullanabiliyormuş. Modem ayarlarınızda bir değişiklik yaptınız mı? Modemi değiştirerek deneme şansınız var ise deneyin bence.

berkyyy
13-02-2012, 01:52
bende de aynı sorun var. internette surf te sorun yok. veri transferi veya download yapılamıyor. 5 gün içinde modemimin hiçbir ayarı ile oynamadım 3 aydır aynı. neden şimdi bu sorun...

mcm
13-02-2012, 01:55
bende de aynı sorun var. internette surf te sorun yok. veri transferi veya download yapılamıyor. 5 gün içinde modemimin hiçbir ayarı ile oynamadım 3 aydır aynı. neden şimdi bu sorun...
Aslında tamamen saçma bir şey. O arkadaşımda da HTC EVO 3D var. Aynı şekilde sadece marketten indirme yapamıyor, netle ilgili geri kalan herşey normal. Modemi değiştirerek denemeniz gerekecek, ya da başka bir yerde wifi ile marketten indirme yapmayı deneyin.

whitedragon
14-02-2012, 02:18
Htc telefonum ve Asus TF101 tabletim ile wifi download yapmıyor nete sitelere giriyor basit hava durumu güncellemesi yapıyor okadar..telin 3g yi açıyorum sorunsuz download yapıyor tabletin 3g si yok bu nasıl iş anlamadım her iki cihazda rootlu ve 8888-8844 dns kullanıyorum yani 4-5 gün içinde hiçbir ayarımı değiştirmedim modem filan herşey aynı pc download yapıyor ilginç bir olay google yine birşeyler yapıyor anlamadım olayı..

mrdmrc
14-02-2012, 03:16
bende de aynı problem var telim galaxy s 2 hiç bir sorunum yoktu 5-6 gündür marketten wifi ile download yapmıyor youtube dan vidyo izletmiyor 3G ile hepsini yapıyor galaxy s 2 sayfasındada sorunumuza çözüm bulunmad yabancı siteleri araştırıyorum biri bi kernel modeli vermiş bitek onda olumlu bişeymiş gibi ama yazı 2010 ve htc konusu olunca sallamadm turkcell sorunun onlarla alakalı olmadığını söylüyor operaör hatası değil bi kaç kişi google operatörlerle anlaşmış falan yazmıştı bununla alakal değil yarın samsung teknik destekle görüşücem bide onlardan bilgi alayım umarım çözülür bu iş çözüldüğünde burda da paylaşırım şimdilik hiç bir siteden yada uzmandan forumlarda cvp yok burdada olmaması normal sorun farklı berkyyy de araştıryor soruna bi virüs sebeb olmuş olabilir dedi ben bir sürü virüs programı ile taradım telden ve pcden ama yine elde var 0 ama virüs olayı kafama yattı biraz belki yeni bi çeşittir neyse yarın ola hayrola diyelim artık forumlara bakmaktan gözüm ağırdı bu problemin çözümü yok şimdilik :/

whitedragon
14-02-2012, 14:53
Virüs telde zannetmiyorum sd kartı ve teli formatlayıp sıfırdan yeni rom kurdum yine aynı şekilde markete giriyor indirme işlemi ilerlemeyip taklıyor ve indirme hatası veriyor..

Thegokko
14-02-2012, 15:27
bende ipod 4. nesil var ondada evde ki wireless e bağlanma sorunu var arada yapıyor geri giriyor.. s2'imde aynı şekilde arada yapıyor ama indirme yada surf u istediğim gibi yapıyorum öyle bi 15 dk fln baplanmıyor kutuyu kapatıp açıyorum yada kablolara elimi vuruyorum düzeliyor.. hiç olmazsa gelip yakınına oturuyorum oda çözüm oluyor

Titan®
14-02-2012, 15:28
arkadaşlar internetiniz ttnet ise bendede aynı sorun var bilgisayar'dan youtube videolarını bir türlü oynatamıyorum. Geçende bu konu ile ilgili okuduğum yazılarda sorun'un ttnet'ten kaynaklandığı söyleniyordu. Sizinle paylaşmak istedim.

whitedragon
14-02-2012, 16:05
arkadaşlar internetiniz ttnet ise bendede aynı sorun var bilgisayar'dan youtube videolarını bir türlü oynatamıyorum. Geçende bu konu ile ilgili okuduğum yazılarda sorun'un ttnet'ten kaynaklandığı söyleniyordu. Sizinle paylaşmak istedim.

Bende ttnet kullanıyorum sabit pc ile download sorunsuz youtube filan hatta win7 li küçük netbook ilede wifi bağlanıp youtube filan seyredip kullandım bu olay Android-google ile ilgili sanırım..

Titan®
14-02-2012, 16:25
Bende ttnet kullanıyorum sabit pc ile download sorunsuz youtube filan hatta win7 li küçük netbook ilede wifi bağlanıp youtube filan seyredip kullandım bu olay Android-google ile ilgili sanırım..

Bilmiyorum senin dediğin gibide olabilir?

berkyyy
17-02-2012, 01:15
bu sorun ile ilgili ayrıca bir sayfada sorun bildirmiştim orda yazdıklarımı burda da yazayım belki faydası olur. mrdmrc arkadaşımızın tavsiyesi üzerine samsungu aradım, başka modemde denediniz mi dedi, denedim bağlanmıo dedim başından savmasın diye attım. o zaman fab ayarlarına dönüp yazılım yükleyin olmadı servise gönderin dedi. o gün çıkıp bi kafede denedim tamamen sorunsuz indirme youtube falan hepsi çalışıo. eve gelip lanet olası huawei (ismini bile her seferinde google dan bakıp yazıorum o kadar adi yani) modem servisini aradım anlattım durumu. modemin ve telefonun herrr ayarıyla oynadık konuştuk yok yok yok. tel ip ağ maskesi vs ne varsa denedik. modemdeki ayarları belki 5 kez değiştirdik olmadı. ya gidip modemi çöpe atıcam o olacak. yada evde kablosuzum olduğu halde bi sürü para verip sınırsız int alıcam tele de ayrı. sıkıntı çeken sayısı az. o yüzden çözüm arayan da az.

mk.ersoy
17-02-2012, 23:21
arkadaşlar ben sorunu çözdüm zyxel marka modemim var ve modemin reset tuşuna basılı tutup reset attıktan sonra kurulumu yeniden yaptım ve şuan normal bir şekilde indirme yapabiliyorum

berkyyy
18-02-2012, 00:28
Bende yarin deneyeyim. Bi o kaldi zaten denemedigim. Tesekkur ederiz dostum...

06-Ayhan
18-02-2012, 00:42
bende en başta olmuştu hatta 5 -10 tane program indirdim ama şuan durduk yere tekrar aynı sorunu yaşamaya başladım bir türlü düzelmedi s*tiğimin aleti
lutfen argo kelimeleri veya ifade eden yazilari kullanmayalim
tesekkurler

mk.ersoy
18-02-2012, 09:47
lutfen argo kelimeleri veya ifade eden yazilari kullanmayalim
tesekkurler

kusura bakmayın modeme felan da reset attım ancak tam sorun düzeldi derken tekrar aynı sorun ortaya çıkınca çok sinirlendim

berkyyy
18-02-2012, 09:55
sayın moderatör arkadaşlar, burda yazılan yanlış yazılar gibi bizim makinelerinde yanlışlarına bir el atsak. çözüm sizde anlaşılan. yoksa olabilecek arkadaşlardan yardım isteseniz de bizde sizlere duacı olsak nasıl olur.

Bilal Akgunduz
18-02-2012, 12:11
sayın moderatör arkadaşlar, burda yazılan yanlış yazılar gibi bizim makinelerinde yanlışlarına bir el atsak. çözüm sizde anlaşılan. yoksa olabilecek arkadaşlardan yardım isteseniz de bizde sizlere duacı olsak nasıl olur.

Ben konunun tamamını okuyamadım size birkaç çözüm söyleyeyim.

Wi-Fi Manager uygulamasını deneyin.

Ayarlar/Kablosuz ve ağ/Wi-Fi ayarları/ menü butonuna basıp gelişmişi seçin. Statik IP seçip kendiniz cihazınıza IP atayın. şöyle olacak

192.168.x.xxx --> x: Modem IP'sine göre. -- xxx: Kafanıza göre sallayın.

255.255.255.0

192.168.x.x ---> Modem IP'si

8.8.8.8

8.8.4.4

Böyle yapın girmeyi deneyin. Ben de Türk telekomun dağıttığı Huawei modemlerden birine bağlanmakta sorun yaşadım böyle yaptım düzelmişti yaklaşık 6 ay önce. Bu da işe yaramazsa modemden tüm kabloları çekin elinize alın ve pencereden aşağı atın diyeceğim artık :)

berkyyy
18-02-2012, 15:59
bilal bey öncelikle ilgilendiğiniz için başta çook teşekkür eder, sonra nezaketi bi kenara bırakarak allah razı olsun diyorum. dediğin ayarları bende huawei adi markasının müşteri hizmetlerini aradım. kafası çalışan biri ile modemin ve daha sonra telefonun tüm ayarlarını 7,8 kez değiştirdik. düzelme olmadı. şimdi sizin yazdıklarınıza göre tekrar ayarladım. hatta çeşit çeşit denedim yok. olmuyor. atayım modemi hiiç sorun değil. düzeleceğini bilsem benzin döküp sokakta yakıcam. sonra gidip yenisini alıcam. bir arkadaşımız yazmı. diğer telimden bağlanıo s2 idi sanırım ondan bağlanmıo diye. yinede konu ile ilgili bişi duyarsanız takip ediyor olacağım. teşekkür ederim...

whitedragon
18-02-2012, 16:54
Çok ilginç bir olay sorun bendede aynen devam ediyor htc tel ve asus tablet ayrıca kardeşimin samsung galaxy de aynı,

-kardeşim samsung galaxy teli çalıştığı yerde wifi ile download yaptı çalışıyor,
-bu arıza sırasında evde sanırım tesadüf bende wifi ile marketden download yaptım ama daha sonra kapatıp tekrar kullanmak isteyince yukarıdaki arkadaş gibi yine indirmiyor,
-benim şaşırdığım teli 2 yıl tableti 7-8 aydır sorunsuz kullanıyorum hiç böyle birşey olmamıştı,
-hadi modem bozuk diyelim peki bozuk vifi netde dolaşmaya izin veriyor fakat marketden indirmeye ve youtube video izlemeye izin vermiyor böyle bir arıza olabilirmi buarada çekim kuvveti filanda full gözüküyor..
-sıfırdan gmail hesabı bile aldım yine yemedi.

berkyyy
18-02-2012, 17:15
az evvel samsung ile 2.ye görüştüm. sorun modemde gibi gözüküyor ama teli bir hard format atın deneyin dio. çıldırmamak elde değil yaaa.

Bilal Akgunduz
18-02-2012, 17:26
bilal bey öncelikle ilgilendiğiniz için başta çook teşekkür eder, sonra nezaketi bi kenara bırakarak allah razı olsun diyorum. dediğin ayarları bende huawei adi markasının müşteri hizmetlerini aradım. kafası çalışan biri ile modemin ve daha sonra telefonun tüm ayarlarını 7,8 kez değiştirdik. düzelme olmadı. şimdi sizin yazdıklarınıza göre tekrar ayarladım. hatta çeşit çeşit denedim yok. olmuyor. atayım modemi hiiç sorun değil. düzeleceğini bilsem benzin döküp sokakta yakıcam. sonra gidip yenisini alıcam. bir arkadaşımız yazmı. diğer telimden bağlanıo s2 idi sanırım ondan bağlanmıo diye. yinede konu ile ilgili bişi duyarsanız takip ediyor olacağım. teşekkür ederim...

Rica ederim, alternatif yöntemlere bakacağım bir internetren.

thesrht
18-02-2012, 23:13
aynı sorun bende de oldu nerden çıktıysa şimdi bu

berkyyy
19-02-2012, 20:39
bilal hocam bakabildiniz mi alternatif linklere sorun ile ilgili. ben dün s2 ye hard format attım yine değişen bişi yok. sizde bir gelişme varmı. hep birlikte maduruz burda valla. bu çözümü bulursanız nette ilk olacak...

berkyyy
19-02-2012, 21:04
bilal hocam bakabildiniz mi alternatif linklere sorun ile ilgili. ben dün s2 ye hard format attım yine değişen bişi yok. sizde bir gelişme varmı. hep birlikte maduruz burda valla. bu çözümü bulursanız nette ilk olacak...

bu arada ilginç bir durum belki bu durumu çözmemize yardımcı olur. market ve youtube den wifi ile indirme olmuyor diyorduk ya hep. biz kolay olanı deniyorduk hep youtube. denemek için dailymotion a girdim wifi den video izleniyor. konu belli site veya adres ile alakalı sanırım.

thesrht
19-02-2012, 22:00
sorun zaten market ve youtube dan ibaret diğer sitelere normal giriş yapılıyo benim bildiğim. anlamadığım şey market ve youtube a girişte problem varsa mobil şebekeyle nasıl giriyo çok sinirimi bozdu bu durum yeni gmail hesabıyla giriş yaptım internet ayarlarını değiştirdim falan hiç çözüm bulamadm

adta
19-02-2012, 22:07
Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyordum aşağıdaki konuda bir çok deneme yaptık ve herhangi bir sonuca varamadık. En son çalıştığım firmaya VPN bağlantısı yaptım (Mecidiyeköy Gayrettepe Santralinden ADSL hizmeti alıyoruz) ve Android market üzerinden uygulama indirmeye başladı. Sorunun TTNET'ten kaynaklandığını düşünüyorum.

Şu anda VPN bağlantısı ile birlikte sorunsuz indirme yapabiliyorum.

[Only registered and activated users can see links]

Halil İbrahim Çöcen
20-02-2012, 01:28
Arkadaşlar sorun büyük ihtimalle ağ sertifikası sunu deneyin ayarlar guvenllik sd karttan yukle bunu uygulayıp bana donus yapar misiniz bende bu ayarı yapamıyorum sd kard ag sertifika dosyası bulunamadı hatasi çıkıyor deneyip olumlu olanlar cvp yazabilir mi?

Halil İbrahim Çöcen
20-02-2012, 01:43
Kafayı yedirtti bunu cozmeden rahat duramiyorum uyluyabilen cvp yazabilirmi? Htc desire hd a9191 bendeki cihaz

Halil İbrahim Çöcen
20-02-2012, 15:07
Arkadaşlar sorun ttnetde olabilir çunku daha onceden youtube uzerinden butun videoları acmıyordu. offical videolar gibi şuan işyerinde kullandığım wifi ile boyle bir sorun yok ve hiçbir sorun olmadan market ve dediğim şekide offical videolarda açıyor ve çatır çatır izliyorum :) modeme birde cihazın mac adresini girip denemek gerekli bunuda akşam evde denicem. sorun google da engellediği bazı uygulamardandan dolayı ttnette aynı şekilde tellif haklarından dolayı bu tür sorun yaşanıyor olabilir.

berkyyy
20-02-2012, 17:54
Arkadaşlar sorun ttnetde olabilir çunku daha onceden youtube uzerinden butun videoları acmıyordu. offical videolar gibi şuan işyerinde kullandığım wifi ile boyle bir sorun yok ve hiçbir sorun olmadan market ve dediğim şekide offical videolarda açıyor ve çatır çatır izliyorum :) modeme birde cihazın mac adresini girip denemek gerekli bunuda akşam evde denicem. sorun google da engellediği bazı uygulamardandan dolayı ttnette aynı şekilde tellif haklarından dolayı bu tür sorun yaşanıyor olabilir.

az önce ttnet ile görüştüm. sorun bizde değil dio. haklı. sorun onlarda olsa başka yerlerdeki modemlerden nasıl uygulama indirebiliyor yada youtubeden video izleyebiliyorum. sorun ev modem ayarları desem modem servisini arayıp bir sürü ayar yaptım olmadı.

adta
20-02-2012, 20:02
Valla ben sorunun %100 TTNET'ten kaynaklandığını düşünüyorum. Bende aynı şekilde ev hariç heryerde sorunsuz kullanabiliyorum. Akşam eve geldim deneme yaptım çalışmadı. Modeme res attım tekrar denedim baktım ki indirme yapabiliyorum. Sonra emin olmak için tekrar bi kapatıp açayım dedim ama sonuç hüsran ve hala düzelmedi. :)

Bu arada modemim Airties RT206. TTNET ile tekrar görüştüm konuyla ailgileneceklerini söylediler. Bakalım yarın ola hayrola.

Halil İbrahim Çöcen
21-02-2012, 09:05
Dün bende zyxelle görüştüm butun guvenlik duvarlarını kapadım. Yine hüsran :( sonunda servise vericem gibi tekrar eski sürümü yükleticem belki sorun çözülür. Rom update gibi işlemlerde yapmadım.

berkyyy
21-02-2012, 09:34
Valla ben sorunun %100 TTNET'ten kaynaklandığını düşünüyorum. Bende aynı şekilde ev hariç heryerde sorunsuz kullanabiliyorum. Akşam eve geldim deneme yaptım çalışmadı. Modeme res attım tekrar denedim baktım ki indirme yapabiliyorum. Sonra emin olmak için tekrar bi kapatıp açayım dedim ama sonuç hüsran ve hala düzelmedi. :)

Bu arada modemim Airties RT206. TTNET ile tekrar görüştüm konuyla ailgileneceklerini söylediler. Bakalım yarın ola hayrola.

sorun ttnet te değil bence arkadaşım başkalarının ttnet inden indirebiliyoruz da evdeki ttnetten neden indiremiyoruz. ev modem ayarları desek huawei modem servisi arayıp bende bir sürü ayar yaptım düzelmedi. s2 de sorun var desem eski sürümde sorun çıktı, kiese sürüm geldi o sırada yükledim düzelmedi. samsungu aradım bi hard format atın dedi, attım düzelmedi. bi tek suçlu kalıo benim demekki sorunlu olan çıldırmamamak elde değil. sorunun çözümünü olurda bulan arkadaş olursa lütfen burdan paylaşsın. çözümü buldum sayfaya yazmaya lüzum yok diye düşünmeyin. konuyu açan ve bir sürü yazı yazan arkadaşlardan ses çıkmıyor. çözdüler sanırım.

Halil İbrahim Çöcen
21-02-2012, 10:46
Kafayı yedirten problem bende çıldırdım en azından markete girmese bile güncellemeri yapsa razıyım youtube da izlemem sorun değil. help me.. please :)

adta
21-02-2012, 14:10
sorun ttnet te değil bence arkadaşım başkalarının ttnet inden indirebiliyoruz da evdeki ttnetten neden indiremiyoruz. ev modem ayarları desek huawei modem servisi arayıp bende bir sürü ayar yaptım düzelmedi. s2 de sorun var desem eski sürümde sorun çıktı, kiese sürüm geldi o sırada yükledim düzelmedi. samsungu aradım bi hard format atın dedi, attım düzelmedi. bi tek suçlu kalıo benim demekki sorunlu olan çıldırmamamak elde değil. sorunun çözümünü olurda bulan arkadaş olursa lütfen burdan paylaşsın. çözümü buldum sayfaya yazmaya lüzum yok diye düşünmeyin. konuyu açan ve bir sürü yazı yazan arkadaşlardan ses çıkmıyor. çözdüler sanırım.

Sorunun TTNET'ten olduğunu düşünme sebebim şu;

Evdeki internete bağlanıyorum uygulama indiremiyorum. IP adresim 88.x.x.x sonra yine evdeki internetim üzerinden telefon ile VPN bağlantısı yapıyorum ve ip adresimi kontrol ediyorum 85.x.x.x ve bi bakıyorum ki VPN bağlantısı üzerinden uygulama indirmeye başlıyor.

Aklıma TTNET dışında bir seçenek gelmiyor. Günlerdir TTNET ile görüşüyorum farklı bir IP bloğundan internete çıkmak için. Eğer bunu başarabilirsem ve sonuç olumlu olursa paylaşacağım.

berkyyy
21-02-2012, 18:05
Sorunun TTNET'ten olduğunu düşünme sebebim şu;

Evdeki internete bağlanıyorum uygulama indiremiyorum. IP adresim 88.x.x.x sonra yine evdeki internetim üzerinden telefon ile VPN bağlantısı yapıyorum ve ip adresimi kontrol ediyorum 85.x.x.x ve bi bakıyorum ki VPN bağlantısı üzerinden uygulama indirmeye başlıyor.

Aklıma TTNET dışında bir seçenek gelmiyor. Günlerdir TTNET ile görüşüyorum farklı bir IP bloğundan internete çıkmak için. Eğer bunu başarabilirsem ve sonuç olumlu olursa paylaşacağım.

bu akşam üstü saat 4 te evden çıkmadan baktım yine aynı idi. şimdi eve geldim bi denedim. sorunsuz indiriyor. hiç bir ayar değiştirmedim. hiç bir farklılık yapmadım hadi buyrun burdan yakın. değişirmi durum bilmiyorum ama şu an sorunsuz indirebiliyorum wifi ile marketten. bu nedemek peki. yine tekrar edebilir. umarım etmez. bence samsung bundan haberdar dır. daha önce 444 7 711 di sanırım aradım bilgileri yoktu. hard format önerdiler çözülmemişti. ttnet yada modem ayarı anlamadım hiç. gelişme olursa takip ediyorum.

whitedragon
21-02-2012, 22:43
Aynı sorun bendede vardı mesajlardan gözüküyor zaten sabah hiçbir ayar değiştirmeden ilk bağlanma ile wifi ile marketden download yaptım gün içerisinde 3-4 defa kapatıp yeniden açtım ve biraz evvel yine denedim sorunsuz çalışıyor..

Halil İbrahim Çöcen
22-02-2012, 10:24
1 Hafta oldu hala aynı sorun bekliyorum belki bişey olur diye çok garip bişey düzelenlerede anlam veremiyorum.

thesrht
22-02-2012, 22:19
dhd kullanıcısıyım benimde telefonum durduk yere düzeldi çok sevindim valla darısı düzelmeyenlerin başına :) düzelmeden önce de telefonu usb ile pcye bağlayarak internet geçişi yapıordum ve istedğim uygulamayı indiriyodum. neyse insallah sizin cihazlar da düzelir arkadaşlar

mehtah
23-02-2012, 19:34
konuyu ben açmıştım ama hala cevap bulamadım. arkadaşlar bu sadce androidle ilgili.

ve bende tek bir cihaz yok HTC Incredble S, S.Galaxy Note ve Motorola Xoom tablet.
hepsinde de aynı sorun var.

bilgisayardan androidmarket.tr girdiğinizde kitaplığınızı açın ve sağ üstte "indirme problemimi yaşıyorsunuz" sorusuna tıklayın. oradaki önergelerle şansınızı tekrar deneyin. ben hepsini eledim tek bir "Android Market için gerekli bağlantı noktaları olan TCP ve UDP 5228 e erişimin güvenlik duvarlarınca engellenmediğine emin olun" aşaması kaldı.

onun için de modemin servisten destek almak gerekir (modemim darty den aldığım aırtes - ttnet değil yani) şimdi burda androidmarket.tr'nin bu güvenlikten kastı modem olduğunu antivirüs programını kaldrıdığımda anlamaktayız.zira antivirüs programı herhangibir kısıtlama yapmamak, varken aynı yokken de aynı

SORUNA CEVAP BULANI ALLAH CENNETİNE FIRLATSIN EMİİİ :)

arkadaşlar kafayı yiyeceğim yani. Allahtan programları arşivlemişim ama zırt pırt güncelleme istiyor. mecburen 3g den güncelliyorum o daaa :( Telefona format attığında marketten tekrar yükleme yapamıyorsunuz ona göre.

Bana kalırsa androide nazar ettik iphone ları karalayarak :)

teşekkürlerinizi almak için sabırsızlanıyorum ama henüz çözüm bulmuş değilim(iz)

mehtah
23-02-2012, 19:57

kardeş henüz çözülmüş değil, şimdi burdaki fikir beni heveslendirdi ama onu modem şifresini resetlemem rağmen kaldıramadığım için yapamıyorum. buradaki uygularmısn [Only registered and activated users can see links]

adta
23-02-2012, 23:07
Valla arkadaşlar sizin probleminiz neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama ben sorunumu buldum. Fakat bunu TTNET'e bir türlü çözdüremiyorum. Aşağıdaki tabloda görebileceğiniz gibi 12 kere modemimi kapatıp açtım ve 12 farklı ip adresi aldım. Bunlardan sadece 2 tanesi ile sorunsuz uygulama indirebildim. Diğer 10 tanesi ile uygulama indiremedim. Bu denemeleri yaparken ip adresinin değişmesi dışında hiç bir müdahelede bulunmadım. Buyurun buradan yakın!

İndirme yapılamayan ip adresleri
-------------------------------------------------
88.233.5.87
88.233.20.24
88.233.26.30
88.233.55.66
88.233.35.159
88.233.82.149
88.233.23.193
88.233.111.53
88.233.122.230
88.233.120.108

Sorunsuz bir şekilde indirme işlemi yapabildiğim ip'ler
88.233.189.179
88.233.138.240

whitedragon
24-02-2012, 00:41
Hımm bu ıp olayı olabilir çünkü bazen wifi indirme oluyo bazen olmuyor ayarlardan değişen sadece ıp oluyor bir öneride modemlerde genellikle 1,6,11 kanallar kullanılır birde bunları değiştirerek denemeniz..

berkyyy
24-02-2012, 09:21
ben daha önce de yazdığım gibi hiç bir değişiklik yapmadan sorun kendiliğinden çözüldü. şu an hiç sorun yok. ama tekrarlayabilir pek ala. ben TCP UDP güvenlikleri modem servisi ile olan görüşmemde iptal ettiğim halde düzelmemişti. bir garip durum da ben söyleyeyim. ben benim s2 de sorun yaşadığım dönemde pc de de youtubeden video izleyemiyordum. bağlantı hatası tekrar deneyin diodu. 10 gün hiçbir youtube videosunu açamadım. dün aklıma geldi test ettim 30 video izledim belki hatasız. tesadüf değil bu. onu bunu bilmem bi daha olursa ararım 444 7 711 di sanırım samsung u ağzıma geleni sölerim. onu bunu bilmem siz imal ettiniz siz çözüceksiniz dicem. onu ara bizde sorun yok, bunu ara bizde sorun yok. ee kimse sorun o zaman dimi...

whitedragon
28-02-2012, 15:04
Evet 1 haftaya yakın denemelerim sonucu sorun kesinlikle ip ile ilgili buda niye herkesi etkilemediğini açıklıyor iki mesaj yukarıda verildiği gibi 88.233.122.00 den düşük ıp lerde sorun var peki bunu engelliyecek yazılım veya donanım bir çözüm varmı acaba yada ttneti arayan varmı şimdi oradakilere nasıl anlatcaz :) ip lerde sıkışıklık var deyip sallar onlar :)

adta
28-02-2012, 19:15
Valla ben yaklaşık 1,5 hafta TTNET ile uğraştım ama bir sonuca varamadık. En son bana dedikleri şey "hizmet aldığınız santralin ip bloğu bu şekildedir. bizim yapabileceğimiz birşey yok". Başarılarının devamını diledim ve Turkcell Superonline'a taşıdım internetimi. Henüz aktif olmadı, umut ediyorum ki onların ip blokları farklıdır. Değilse de yapacak pek birşey yok. Bugün yarın açılır hat bilgilendirme yaparım.

Halil İbrahim Çöcen
29-02-2012, 15:46
1,6,11 kanallarla alaklı değil cunku onu yaptım vede zyxelle gorustum sinyal gucu ayarı oldugunu nereden daha ii çekiyor ise ona ayarlayabileceğinizi söyledi. bunun dışında birde dediğinizi yapıcam ip adresini değiştirmeyi denicem.

adta
02-03-2012, 08:16
Evet arkadaşlar bugün itibariyle Turkcell Superonline'a geçiş yaptım. 212 ile başlayan ip'ler alıyorum ve hiçbir sorun yok. Ne Market'te ne Youtube'da bilgilerinize sunarım.

whitedragon
02-03-2012, 10:44
Evet arkadaşlar bugün itibariyle Turkcell Superonline'a geçiş yaptım. 212 ile başlayan ip'ler alıyorum ve hiçbir sorun yok. Ne Market'te ne Youtube'da bilgilerinize sunarım.

hangi paketi tercih ettiniz acaba geçmişken fibernet istiyorum..

adta
02-03-2012, 11:26
hangi paketi tercih ettiniz acaba geçmişken fibernet istiyorum..

Benim bulunduğun bölgede fiber hizmeti olmadığından direk TTNET üzerinden ADSL hattımı Superonline'a taşıma işlemi yaptım. 8Mbps'e kadar Limitsiz tarifeyi tercih ettim. 24 aylık taahüt ile 6 ay 9.99 ve sonrasında normal tarife ücreti olacak.

Tek kötü yanı taahütsüz geçemiyorsunuz. Yeni ürün ya da geçişlerde mutlaka taahüt istiyorlar.

archleo
02-03-2012, 12:14
Değerli Arkadaşlar,

Sorunlarınızın kaynağı Android değil TTNET'in ta kendisidir. Durumu size kısaca özetlemeye çalışayım:

Türkiyede fiberoptik ve ADSL hizmeti veren 1 tanesi kamu, 4 tanesi özel olmak üzere 5 tane şirket var. Bunlar: 1.) Türk Telekom 2.) Borusan Telekom 3.) Quick Net 4.) Doruk Net 5.) Superonline. 1 yıl kadar önce, Superonline Quick Net'i satın aldı. Daha sonra Turkcell zekice bir hamle ile Doruk Net ve Superonline'ı satın aldı ve Turkcell Superonline oldu. Dolayısıyla şu anda 1'i kamu, 2'si özel 3 şirket var piyasada. Borusan Telekom internet hizmeti vermiyor, veremiyor. Son 2 aydır, Turkcell Superonline'ın Borusan Telekom'un %51 hissesini alacağı söylentileri dolaşmakta. Eğer bu gerekleşirse, Türk Telekom ve Super Online karşı karşıya kalır.

ISP'lerin Türkiye'de oluşmaya başladığı ilk yıllarda, Superonline abonelerine internet çıkışı verebilmek için Türk Telekom'un omurgasını kullanıyordu. Ancak daha sonradan bu omurga üzerindeki yoğunlaşmalar sebebiyle Superonline aboneleri ile sıkıntı yaşamaya başladı. Zira Türk Telekom optimizasyon için hatta Superonline'e admin yetkisi vermiyordu. Superonline bunun üzerine ciddi bir yatırım yaparak ve Siemens ile çalışarak kendi omurgasını kurdu. Bu omurgaya Türk Telekom tek bir şartla izin verdi, Superonline TT'a sertifikasyon ve lisans hakkı adı altında ciddi bir takım paralar ödeyecekti. Superonline o zaman bu paralara razı oldu sırf aboneleri memnun olsun ve onu tercih etsin diye.

Ancak bu bedellerin maliyeti, piyasa rekabeti, Türk Telekom'un bedava internet kampanyaları, tekelleştirdiği WiFi Spot noktaları vb. sebeplerle Superonline batma noktasına geldi ve Turkcell'de bunu fırsat bilerek piyasaya girdi. Dolayısıyla Türk Telekom şu anda bundan oldukça rahatsız ve bunun önünü kesmek için legal ve (illegal) herşeyi yapıyor. Bunlardan bir tanesi Siemens'i bakım ve malzeme alımı kontratlarını yenilememekle tehdit ediyor, sırf frame-relay hattında Turkcell'e sıkıntı çıkartsın diye. Ve daha neler neler...TV'de TTNET'in fiberoptik hat reklamlarını da hepiniz görmüşsünüzdür herhalde :):)

Ancak Turkcell (yani Çukurova Grubu) bu konuda oldukça güçlü ve bunlara boyun eğmeyecek gibi görünüyor (ciddi bir takım atılımları ve projeleri var ancak Gizlilik Sözleşmesi hasebiyle anlatamayacağım kusura bakmayın lütfen).

Ben kendi evimde 100Mb Turkcell Superonline Fiberoptik kullanıyorum. 90-93 Mb DL, 60-75 Mb UPL hızım var. Herşeyim sorunsuz tıkır tıkır çalışıyor olduğu gibi, en beğendiğim yanı Müşteri Hizmetleri ve Çağrı Merkezi. İnanın 7/24 çalışıyorlar Teknik Servis'leri dahil. Siz Pazar günü eve gelen Teknik Servis gördünüz mü? :) Diyelim ki kayıt açtırdınız arızanız için, işlemler şöyle:

1.) Arıza kaydı alınıyor ve size bir Kayıt No veriliyor SMS ile.
2.) Kayıt alındıktan abartmıyorum en fazla 30dk içerisinde kayıt adresinize en yakın bayi tarafından aranıyorsunuz. Bayi eğer müsait ise o gün, değilse ertesi gün size ekip gönderiyor.
3.) Gelen ekiptekilerin IT bilgileri cidden iyi. Koftiden adamlar değil. Bir şekilde muhakkak sorununuzu çözüyorlar. Gerekirse yanlarında getirdikleri sıfır modem ile modeminizi değiştiriyorlar! Dikkat edin "sıfır" modem!! Başkasının evinden sökme, depodaki modem değil yani.
4.) Pirelli ve Huawei'nin en son sistem modemlerini kullanıyorlar. Modem firmware'leri otomatik olarak Remote güncelleniyor. Yani sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmıyor, hem modem yazılımınız hem de firmware'i sürekli güncel, sürekli en son yazılım.

Sizlere tavsiyem muhakkak STATIK IP alın operatörünüzden. Bu TTNET bile olsa. Zira Dymamic IP sürekli sizi boş TCP port üzerinden her seferinde farklı bir IP bloğuna yönlendirdiğinden, şayet o blok sıkıntılı ise o sıkıntıyı siz de yaşarsınız ve bilemezsiniz de. Bence statik IP bu işin kesin ve net çözümüdür.

Bir de eğer internet ve WiFi hızınızda zaman zaman ciddi düşüş hissediyorsanız, modem arayüzünüze girin (192.168.1.1) ve ana sayfadaki PPPoE kanallarınızı tek tek deneyin. Genelde 16 kanal bulunur listede. Bir kanalı seçtikten sonra aşağıdaki adresten sistem hızınızı test edin, abonelik hızınıza göre sonuçları değerlendirerek kendiniz için en uygun kanalı seçin:

[Only registered and activated users can see links]

Yurtdışındaki hıs testi sitelerini kullanmanız doğru sonuç vermez. Bu site ODTÜ'deki omurgadan test yapar dolayısıyla daha sağlıklı sonuç verir.

Hepinize kolaylıklar diliyorum...

06-Ayhan
02-03-2012, 17:47
Maşallah ustam çok net anlatmissin
Ben aslında şu kısaca anlatayım kısmına takıldım :D
Eyvallah ustam bizleride bilgilendirdigin için

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

mehtah
06-03-2012, 00:30
Valla arkadaşlar sizin probleminiz neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama ben sorunumu buldum. Fakat bunu TTNET'e bir türlü çözdüremiyorum. Aşağıdaki tabloda görebileceğiniz gibi 12 kere modemimi kapatıp açtım ve 12 farklı ip adresi aldım. Bunlardan sadece 2 tanesi ile sorunsuz uygulama indirebildim. Diğer 10 tanesi ile uygulama indiremedim. Bu denemeleri yaparken ip adresinin değişmesi dışında hiç bir müdahelede bulunmadım. Buyurun buradan yakın!

İndirme yapılamayan ip adresleri
88.233.5.87
88.233.20.24
88.233.26.30
88.233.55.66
88.233.35.159
88.233.82.149
88.233.23.193
88.233.111.53
88.233.122.230
88.233.120.108

Sorunsuz bir şekilde indirme işlemi yapabildiğim ip'ler
88.233.189.179
88.233.138.240

eline sağlık kardeş üşenmemiş aç kapa yapmışsın, pekala bu son iki IP yi modeme işleyebiliyormuyuz.
Bir de bu IP dediğin kod DNS kodu değil diimii?

mehtah
06-03-2012, 02:24
Valla ben yaklaşık 1,5 hafta TTNET ile uğraştım ama bir sonuca varamadık. En son bana dedikleri şey "hizmet aldığınız santralin ip bloğu bu şekildedir. bizim yapabileceğimiz birşey yok". Başarılarının devamını diledim ve Turkcell Superonline'a taşıdım internetimi. Henüz aktif olmadı, umut ediyorum ki onların ip blokları farklıdır. Değilse de yapacak pek birşey yok. Bugün yarın açılır hat bilgilendirme yaparım.

superonlıne demi aynısı çıktı kardeş, neticedene habersiz kaldık ama :)

archleo
06-03-2012, 09:54
eline sağlık kardeş üşenmemiş aç kapa yapmışsın, pekala bu son iki IP yi modeme işleyebiliyormuyuz.
Bir de bu IP dediğin kod DNS kodu değil diimii?

Değerli Kardeşim,

DNS başka birşey. Arkadaşımizin bahsettiği modemin aldığı dinamik IP'dir. IP adresinizi şöyle görebilirsiniz:

BAŞLAT >> ÇALIŞTIR >> CMD

Açılan komut istemcisine şu DOS komutunu yazıp ENTER'a basın

ipconfig

Gelen ekranda IPv4 veya IPv6 Address dediği satır modeminizin aldığı dinamik IP adresidir.

DNS (Domain Name System) ise internet adreslerini yani [Only registered and activated users can see links] gibi http protokolleri çözmek için servis saglayicinizda bulunan Name Server'ların IP adresidir.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Halil İbrahim Çöcen
07-03-2012, 09:01
arkadaşlar alakası yok onuda denedim olmadı ama dün cep telefonu elimdeyken marketten uygulama inmeye basladı hemen youtube actim ve ordanda sorun yok video izeleyebildim
hadi buyrum nasıl çözüldü ? komedi gibi ama hiçbir ayar yapmadım düzelmeden önce uğraşmadığım şey kalmamıştı. yaklasık 20 gündür bu sorunu yaşıyorumdum ve sornunda düzeldi inş bi daha böyle
bi sorun olmaz

Bilal Akgunduz
07-03-2012, 13:53
arkadaşlar alakası yok onuda denedim olmadı ama dün cep telefonu elimdeyken marketten uygulama inmeye basladı hemen youtube actim ve ordanda sorun yok video izeleyebildim
hadi buyrum nasıl çözüldü ? komedi gibi ama hiçbir ayar yapmadım düzelmeden önce uğraşmadığım şey kalmamıştı. yaklasık 20 gündür bu sorunu yaşıyorumdum ve sornunda düzeldi inş bi daha böyle
bi sorun olmaz
Çünkü Android Market uygulamasının altyapısı yenilenip Google Play Store oldu. Forumdan güncel uygulamayı yükleyebilirsiniz. Artık hiçbir sorun yok.

thesrht
10-03-2012, 10:53
Çünkü Android Market uygulamasının altyapısı yenilenip Google Play Store oldu. Forumdan güncel uygulamayı yükleyebilirsiniz. Artık hiçbir sorun yok.

bende aynı sorun devam ediyo hatta google play olmadan önce bi ara düzelmişti sonra gene aynı sorun çıktı

mafii
10-03-2012, 15:17
Bende aynı konuyu forma acmıştım burayı görmemiştim dediğiniz gibi sorun devam ediyor