TikTok Açılmıyor Düzeltmenin 4 Yolu

Yazar Mustafa Kemal Erdem 10 Minimum Okuma

TikTok açılmıyor sorunu için öncelikle TikTok neden açılmıyor sorusuna yanıt vereceğiz ve sonrasında çözüm olarak ne gibi adımlar atılması gerektiği hakkında detayları paylaşacağız.

Ad imageAd image

TikTok kullanıcıları zaman zaman hesaplarına veya uygulamaya erişmekte sorunlar yaşayabiliyor. Kimileri buna denk geliyor, kimilerinin de uygulamayı sık kullanmadıklarından dolayı herhangi bir sorundan haberi olmuyor. Bu sıkıntının olası nedenleri ve çözümleri hakkında birçok farklı kaynak internette mevcut olsa da, bu içerik TikTok açılmıyor sorununun olası nedenlerinden ve bunların düzeltilmesi için daha önce uygulanan adımları içermekte.

TikTok Açılmıyor Hatası İçin İlk Adımlar

İlk olarak, TikTok uygulamasının herhangi bir internet sorunu yaşayıp yaşamadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Bir ara TikTok internet bağlantısı yok adlı bir sorun ara ara karşımıza çıkardı. İnternet bağlantınız var ama TikTok’ a bağlanmaya çalışırken internet bağlantısının olmadığını belirten bir uyarı gelirdi. Bu nedenle, öncelikle internet bağlantısını kontrol etmeniz ve sorunun internet bağlantısından kaynaklanıp kaynaklanmadığını netleştirmeniz önem arz eder. Eğer uygulamadaki uyarı internet bağlantısıyla ilgiliyse, kullanıcının farklı bir internetle veya VPN hizmetiyle bağlantı yapmasını öneriyoruz.

İkinci olarak, TikTok uygulamasının zaman zaman kullanımlara bağlı olarak hatalar verir. Bu durumda, sorun çıkaran uygulamanın kapatılması, durdurmaya zorla seçeneğinin çalıştırılması veya önbellek / verileri ve güncellemeleri kaldır seçeneklerinin kullanılması gerekir. İsterseniz uygulamanın son sürümünü tekrardan yüklersiniz. Aynı şeyler oluşursa bu seferde uygulamayı kaldırıp daha önceki bir kaç versiyonla denersiniz.

Üçüncü olarak, TikTok uygulamasına bazı ülkelerde yasaklama veya kısıtlama getirilmiş olabilir. Bu, zaman zaman bölgesel sorunlarla da oluşabiliyor. Bundan dolayı iyi araştırmadan yasaklama oluşmuş kanaatini kullanmayın. https://www.andronova.net

Ad imageAd image
TikTok Acilmiyor 1
TikTok açılmıyor ise düzeltmenin yolu

TikTok Açılmıyor Sorunu için 4 öneri

Zaman zaman TikTok açılmıyor sorunu yaşandığında akıllara ilk genel hesapla alakalı olumsuz bir şeyin olması. Ancak, bize göre ilk aklınıza gelmesi gereken soru, ağda yaşanan bir arıza, internet ağında oluşan sorunlar ve sonrasında cihaz ve hesap kontrolü.

4 Adımda bu sorunu inceleyecek olursak bunlar şunlar olacak:

1- TikTok Açılmıyor: Telefon Kaynaklı Durumlar

TikTok açılmama sorununuz belki de cihazla ilgilidir. Örneğin, cihazın belleği aşırı dolmuş olabilir veya cihazda bir güvenlik yazılımı çalışıyor ve bu sorun çıkarıyor olabilir. Kısaca cihazla alakalı olası bir çok sebep olabilir ve bunları ancak deneyerek anlayabiliriz.

Genel bir kontrol için şunlara bir bakalım:

  • Telefonunuzu kapatmadıysanız kapatıp açın.
  • Tarih kısmında yanlışlık varsa, cihazınızda bu düzenlemeyi yapıp tekrardan giriş yapmaya çalışın.
  • Depolama alanında yetersiz boş alanı her zaman sorun çıkarır. Var gibi görünse de, az çok yine yer açın.
  • Telefona veri ve önbellek temizliğini yapın.
  • Güvenlik uygulaması kullananlar için kısa bir süreliğine uygulamanın korumasını devre dışı bırakalım.

Telefonda Önbellek ve Veri Temizliği

Android bir telefonda uygulanacak adımların geneli birbirine benzer. Burada yapacağımız, Uygulamalar adlı bölüme girip, TikTok seçeneğine dokunmak ve içerisindeki seçeneklere dokunmak. Önce önbellek ve sonrasında diğerlerini denersiniz.

2- TikTok Açılmıyor Sorununda Sunucu Kaynaklı Durumlar

TikTok uygulama açılmıyor sorunu zaman zaman sunuculara erişimde sorun yaşandığında karşımıza çıkar. İlk dakikalarda bazı bölgelerde sorun yaşanır ve biraz zaman geçtiğinde bir çok bölgenin etkilendiği görülür. Bunu dair daha çok X platformunda denk geleceğiniz bilgilerle anlarsınız. Ya da VPN yine test aracı olur. Tabi uygulama sunucu test siteleri de tercih edilebilir.

TikTok Sunucu Sorunları Nelerdir?

TikTok sunucu sorunları, uygulamanın sunucularındaki aksaklıklar veya port dediğimiz tarafta sorun yaşanmasında ortaya çıkar. Bu sorunlar, uygulamanın yavaşlatılması, kesintiler yaşanması ve hatta uygulamanın tamamen yanıt vermemesi ile sonuçlanır. Sunucu sorunları genellikle aşırı yüklenme, yazılım güncellemeleri, bakım çalışmaları veya diğer teknik sorunlardan kaynaklanabilir.

Sunucu Sorunlarının Etkileri Nelerdir?

Kullanıcılar, uygulamaya erişiminde engellerle karşılaşır veya aşırı yavaşlama ile etkilenmeye başlarlar. Bu sorunlar, hesap sahiplerinin videolarını yükleyememesine, yüklenen videoları görüntüleyememesine veya uygulamanın hiç bir şekilde açılmamasına neden olur. Bu tarz sorunlar aynı zamanda kullanıcı deneyimini büyük bir şekilde etkileyecektir.

TikTok Sunucu Sorunlarının Çözümleri

TikTok sunucu sorunları genellikle uygulamanın sunucularındaki aksaklıklardan kaynaklanır. Buradaki durum daha çok uygulamanın kendisinin yapacağı çalışma ile anlaşılır. TikTok uygulamasının sunucu sorunlarına yanıt verme süresi, sorunun ciddiyetine ve nedenine bağlı olarak değişmekte. Ancak, daha önce yaptıkları çalışmalar ve iş akışları bu tarz sorunlara yönelik hızlı bir aksiyon alınmasını sağlar. Bizim bildiğimiz nadir oluşan saatler süren az sayıda sorun vardı.

3- TikTok Açılmıyor: Uygulama ve İnternet Kaynaklı Durumlar

  1. Yavaş İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

TikTok’ un performanslı çalışması cihazın donanımı ve internet bağlantınızın hızına göre çalışır. Yavaş bir internet bağlantısı ve cihaz sorunu uygulamanın yavaşlamasına veya yanıt vermemesine neden olur. Bu nedenle, uygulamayı kontrol etmeden önce bağlantınızı ve cihazınızı kontrol edin. Bunun için farklı yerler ve cihazlarla denemeniz yeterli olacak.

Bağlantı testinde hem kablosuz hem mobil veri ile denemek gerekiyor. Birde manuel DNS atayın ve denedikten sonra hala sorun devam ediyorsa, güvenilir VPN uygulamalarından birini kurup onla deneyin.

  1. Uygulamayı Güncelleyin

TikTok, ara ara güncellenir. Uygulamanın son sürümü genellikle uygulamanın daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Güncellemeleri kontrol etmek için cihazın mağaza uygulamasından kontrol edin. Birde bu güncellemeler bazen ters bir durum oluşturur. Güncellemeler performans ve sorun çözmek yerine tam tersi sorun çıkardığı da olur.

  1. Önbelleği Temizleyin

TikTok, önbellek sistemini kullanarak daha performansı çalışmaya çalışır. Ancak, bazen aşırı önbellek birikmesi ya uygulamanın yavaşlamasına ya da açılmamasına neden olur. Bu nedenle düzenli önbelleği temizlemek bu tarz sorunların yaşanmasını azaltacaktır. Ayarlar bölümünden uygulama önbelleğini temizleyin. Android bir cihaz içinde aynı zamanda Uygulamalar / TikTok bölümdeki seçeneklerin çalıştırılması işe yarayacaktır.

  1. Uygulamayı ve Cihazı Yeniden Başlatın

TikTok uygulaması, bazen açılmaz hala gelir veya yanıt vermez. Bu sorunu çözmek için, uygulamayı ve duruma göre cihazı kapatmanız yararlı olacak.

  1. Cihazınızı Güncelleyin

Cihazınızın sistem ve uygulama güncellemelerini düzenli uygulayın. Ancak yeni sürümler gelip gelmez güncellemeden biraz bekleyin. İlgili sürüm sorunsuz olup olmadığını yapılan yorumlarla anlarsınız.

  1. Uygulamayı Yeniden Yükleyin

Tüm diğer çözümler işe yaramazsa, uygulamayı silip yeniden yüklemek denenecek diğer bir adım. Bu, uygulamanın tüm verilerinin silinmesine neden olacaktır. Ancak bazı sitelerde ilgili videoların silinmesine de neden olabileceği yazmakta. Böyle bir bilgi bulunmuyor ve hesabınızı kapatmadığını veya kapatılmadığı sürece yayınladığınız içerikler silinmez.

4- TikTok Açılmıyor: Hesaplarda Yaşanan Sorunlar

Öncelikle hesabınızla alakalı sorun olup olmadığını anlamak adına tarayıcı kullanarak erişim yapmaya çalışın. Erişim olursa profilde bir değişiklik yapın. Örnek, hakkınızdaki alana bir kelimelikte olsa bir şey yazın ve kaydetmeye çalışın. İzin vermezse ya hesabınızda sorun var ya da ağın kendisinde sorun var.

  1. Hesapta Şüpheli Durumlara Yönelik Şifre Sıfırlama

TikTok hesabınıza giriş yaparken sık sık yanlış şifre denemesinde bulunursanız veya şüpheli bir şekilde algılanırsanız hesabınız üzerinden bir süre işlem engeli uygulanır. Bunun için tarayıcı kullanarak şifreyi sıfırlayın.

Parola yenilemesinde şu yöntemi kullanmanızı öneriyoruz: Chrome’ dan 2 sekme açın ve birinde ağa kayıtlı olan e-posta hesabınızın oturumu açık olsun, diğer bir sekmede tiktok.com açılarak parolayı unuttum seçeneği kullanılsın. Buradaki mantık, yan sekmede açık olan mail oturumuna bağlanılarak yeni parolanın belirlenmesi. Bu hesapta bir tür tetikleme yapacak.

  1. Hesabınızı Doğrulayın

TikTok, hesabınızın güvenliği sağlamak adına hesabınız doğrulanmasını isteyebilir. Hesabınızı doğrulamak için telefon numaranızı veya e-postanızı kullanmanız gerekebilir. Doğrulama işlemi, hesabınızın güvenliği için önemlidir.

  1. Hesabınızı Güvence Altına Alın

Hesabınızın güvenliği, TikTok’ta hesabınızı korumak için en önemli şeylerden biridir. Hesabınızı korumak için, güçlü bir şifre kullanın, gizlilik ayarlarınızı kontrol edin ve hesap bilgilerinizi güncel tutun.

  1. Hesabınızı Dondurun

Hesabınızı dondurmak, hesabınızda yaşadığınız sorunları çözmek için alternatif bir seçenektir. Hesabınızda işlem yapmak için, hesap ayarları bölümüne gidin ve dondurmak için gerekli adımları başlatın. Tarayıcı kullanarak rahatlıkla bu işlemi yapabilirsiniz.

  1. TikTok Uygulamasından Yardım Talebi Gönderin

TikTok sorunları için bir destek ekibi bulundurulur. Bu ekibin sayısı belli saatlerde ve resmi tatillerde azalabilir. Bu da yanıt süresini uzatır. Onun için talep gönderilen gün ve saat önem arz ediyor. Destek ekibine e-posta veya iletişim formu yoluyla ulaşabilirsiniz. (https://www.tiktok.com/feedback)

TikTok Acilmiyor 3
TikTok açılmıyor için sorun bildirimi

TikTok kullanımlarında sorun yaşamak, can sıkıcı bir deneyime dönüşeceği gibi bu hizmeti kullanmanızı etkileyecektir. Olumsuz bir deneyim bir süre sonra farklı sosyal medya platformlarına yönelmeye neden olacak. Yukarıdaki bir çok adım sorunları çözebilir ve hesabınızı güvence altına almanız için iyi bir öneri olabilir.

TikTok Acilmiyor 2
TikTok açılmıyor hatasına yönelik adımlar

TikTok açılmıyor makalemiz umarız sorununuzu çözmüştür.

Sıradaki öneri makaleler:

Takip etmek:
Uzun yıllar teknolojiyle ilgili bir çok alanda çalışmış ve çalışma alanı ile ilgili gelişmeleri yakinen takip eden biri.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir