Merhabalar,
Evet Eclipse yapı itibarı ile VS gibi bir editor değil.Alışınca biraz idare edilebilir oluyor. Pek uzman sayılmam açıkçası bildiğim kadarı ile sorularınızın altlarına cevaplarımı yazmaya çalıştım.
Eclipse' te proje ile işiniz bittiğinde sol tarafta yer alan "Package Explorer" penceresinde en tepeden projenizi Delete ile silebilirsiniz. Bu projenizin tamamen silindiği anlamına gelmez. Klasörünüzde projeniz durur. Aynı projeyi tekrar açmak istediğinizde File -> New -> Project -> Android Project' e next dedikten sonra çıkan ekranda "Create Project Existing Source" seçeneğini işaretleyip tekrar aynı projenizi açarak devam edebilirsiniz.bilibili Nickli Üyeden Alıntı
Nerede sağ tuş ile menüyü açtığınızı biraz daha detaylı belirtmenizi rica ediyorum.bilibili Nickli Üyeden Alıntı
Projenizde onclick vs. gibi method larına Ctrl + Shift + B kısa yolu olan breakpointlerden koyun. Daha sonra F11 ile projenizi çalıştırın. Projeniz derlenip çalıştığında breakpoint koyduğunuz satır açık yeşil seçili gelecek. F6 tuşuna basarak satır satır ilerleyebilirsiniz. Karşınıza çıkan debug priview'e geçeyim mi sorusuna hayır deyin ve hatırlatmaması için checkbox ı işaretleyin. Bu sayede java modunda debug yapabilirsiniz. Methodun sonuna geldiğinizde F8 ile bir sonraki breakpointli methoda geçebilir ve F6 ile devam edebilirsiniz.bilibili Nickli Üyeden Alıntı
Sanırım siz el alışkanlığı F10 , F11 , Ctrl + Shift + B tuşlarını aradığınız için soruyorsunuz.bilibili Nickli Üyeden Alıntı
Açıkçası bilemiyorum var mı tool u incelerim.
Bende eclipse te Goto Definition'ı özlüyorumkolay gelsin.