Htcmania sitesine bi bakin derim ics rom vardir yuklersiniz kolayca kullanirsiniz.![]()
Nexus s telefonlarının türkiyede satışı olmadığı için telefonlar yurt dışından alınıyor ve genelde çoğu kullanıcı imei klonlatarak telefonlarını kullanıyorlar. Emin değilim ama passaport bulamadığımdan imei kayıt ettirmediğim telefonum OTA güncellemeleri almıyordu ve android 2.3.3 kullanıyordum. Google yeni market uygulamasını telefona yükledikten sonra birde baktım cihazınız için güncelleme hazır dedi ve OTA uyarısı ile 2.3.6 güncellemesi aldım sorunsuz bir şekilde telefonum 23.6 sürümüne yükseldi. Bakalım ics de gelecek mi =)
Htcmania sitesine bi bakin derim ics rom vardir yuklersiniz kolayca kullanirsiniz.![]()
orjinal 4.0.3 rom da var yüklemeside çok basit karta atıp recoveriden 2 dk içinde yükleniyor fakat imei klonlanan cihazlarda ota haricinde bir rom güncellemesi yapınca imei orjinale dönüyor ve bom =)
imei yedekleyin hocam ole kurun.
o konuyu pek bilmediğim için tereddütlüyüm imei yedekleme ile ilgili konu varsa forumda link bırakabilirmisin birde imei geri yüklerken ics de çalışack mı yöntem (=
programla yedekliyosun sonra geri yukluyosun ama bi arama yap belki bulursun..ama bn soruyum arkadaslara bulunca link atarim.
valla makbule geçer ben bulamadım tşkler ilgin için
Merhaba arkadaşım bende senin gibi yurtışından telefon aldım ve imei klonlattım . hatta imei ye bakınca philips x500 diye gözüküyor . ama telefon s5830ineyse geçelim bunları , ben bir sürü rom yükledim orjinal romunu değiştirdim , custom rom filan yükledim ama hiç bir sıkıntı olmadı . bende senin gibi başta acaba gider mi ? filan sorularım vardı . ama sıkıntı olmuyor . ama sen yinede imei ni yedeklemelisin ve onları flash a hard dikine hatta paranoyaksan cd ye bile atmalısın ve cwm den de backup al oda dursun . imei yedeklemek oldukça basit ben sana alıntı yaparak yazıyım gerçi konu bayaa hortlamış OLDUK
![]()
NOT : Androkolik sitesinden alıntı . bgokcen arkadaşa teşekkür :
IMEI'yi yedeklemek için gerekli adımlar;
1- Galaxy Toolbox programını *****in (https://play.google.com/store/apps/detai...box&hl=en)
2- Programı telefonunuza kurun (sistem dosyalarına erişeceğinden telefonun root'lu olması gerekmektedir) ve programın ana menüsünden "Backup EFS Partition" seçeneği ile yedek aldırın.
3- SD kartın içinde GalaxyToolbox klasöründe oluşan EFSpart.img.SAVE isimli dosyayı güvenli bir yere kaydedin (paranoyak iseniz DVD, CD, usb drive gibi bir kaç farklı yere de koyabilirsiniz android-smile)
4- Duanizi eksik etmeyin.
IMEI'yi geri yüklemek için gerekli adımlar;
(Program halihazırda kurulu ise 1. ve 2. adımları, yedeklediğiniz dosya halen SD'de duruyorsa 1., 2. ve 3. adımları atlayabilirsiniz)
1- Galaxy Toolbox programını *****in (https://play.google.com/store/apps/detai...box&hl=en)
2- Programı telefonunuza kurun (sistem dosyalarına erişeceğinden telefonun root'lu olması gerekmektedir)
3- SD kartın içinde GalaxyToolbox klasörüne daha once yedeklediginiz EFSpart.img.SAVE isimli dosyayı kopyalayın.
4- Programın ana menüsünden "Restore EFS Partition" seçeneği ile yedegi geri dondurun.
5- Eğer IMEI'yi restore etmeye ihtiyacınız oldu ise duanızı eksik etmezsiniz umarım.