Google Chrome Sayfa Takılı Kalıyor Kapanmıyor Yanıt Vermiyor Kilitleniyor Çözümü

Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Google sayfa yanıt vermiyor yükleniyor beyaz sayfada takılı kalıyor ve sonrasında kilitleniyor. Sayfayı kapatamıyorum. Chrome donuyor kilitleniyor şikayetlerinde çözüm önerileri işinizi çözecektir.

Ad imageAd image

Hemen hemen çoğu bilgisayar kullanıcılarının rastladığı ve bizimde başımıza gelen sorunlardan biri olan Google Chrome tarayıcısındaki takılma ve kilitlenme sorunu için detaylı bir haber hazırlamak istedik. Aşağıda başlıklarla görülen genel sorunlar için çözüm önerileri yer almaktadır. Eğer sorun devam ediyorsa habere yorum bırakabilirsiniz. Tabi detayları ile!

Not: Google Chrome tarayıcısı aşırı şekilde donanımı tüketmekte. Google, bunla ilgili olarak uzun zamandır çalışma yapıyor. Her yıl yeni sürümlerle bu sorunu daha az sorun çıkaracak hale dönüştürmeye çalışıyor.

Google Chrome kapanmıyor veya kilitleniyor sorunun olası sebepleri

Chrome kapanmıyor sorunu, çoğunlukla aşırı işlemci ve RAM tüketimlerinde karşımıza çıkıyor. Aşırı yüklenme sonucu tarayıcıya dahi müdahale edemediğinizden dolayı bu durum yaşanmakta. Bilgisayarınız zorlanır ve bir bakmışsınız soğutucu fan/fanlar gürültülü çalışmaya başlamış.

Google kapanmıyor sorununa neden olan etkenlerden bazıları şunlardır:

Ad imageAd image
  • Arka planda çalışan programlar ve hizmetler.
  • Tarayıcıda çok sayıda sekmenin açık olması.
  • Virüs bulaşma durumları yine aşırı donanım tüketimine neden olur.
  • İşletim sisteminde veya Chrome tarayıcıda sorunlar oluşması.
  • Sistem ve programların güncel olmaması bir süre sonra donanımda gereksiz tüketimler yapabilir.
  • Chrome kullanılırken aynı zamanda güncelleme yapma, oyun kurma veya bir programın çalıştırılıyor olması.

Google Chrome takılı kalıyor çözümü

Aldığınız hata iletisi son yıllarda sık sık ekrana gelmekte. Her hangi bir web sitesini düzgün şekilde görüntülenemediğinden dolayı oluşan sorun. Genelde sayfayı tekrar yüklendiğinde sorun kalmıyor. Eğer sürekli peş peşe ekrana geliyorsa Chrome tarayıcısını kapatıp yeniden açıp deneyiniz. Ya da bilgisayarı yeniden başlatınız.

Tarayıcının geçmişini temizledikten sonra duruma göre sıfırlama yöntemini kullanabilirsiniz.

Chrome sıfırlama için:

  • Boş tarayıcı sekmesini açınız.
  • chrome://settings/reset kopyalayınız ve tarayıcıya yapıştırıp devam ediniz.
  • Ayarları orjinal haline çevirme seçeneğini kullanınız.

Chrome Sayfa yanıt vermiyor sorunu

Web sayfasında veya sayfalarında sorunla karşılaşıldığında bu hata mesajını alırsınız. Çözümü için sorunu giderme kutusu sayfaları sonlandır yazısını tıklayınız. Sayfalar yeniden yüklenecektir. İsterseniz bilgisayarı yeniden başlatınız. Bazen bu sorun bilgisayara veya mobil (cep telefonu ve tablete) cihaza virüs bulaştığından dolayı oluşabiliyor.

Unutmadan bu sorunların temelinde arka planda çalışanların aşırı donanım tüketmesi yatabilir. Tabi virüs bulaşmış olma olasılığı da yüksek.

CTRL, ALT ve Delete tuşlarına aynı anda basıp çekin ve görev yöneticisinden çalışanları kontrol ediniz.

Online virüs taramasını başlatmanızı da öneririz. İnternetten aratıp Eset ve diğerlerinin yardımcı uygulamasını çalıştırınız.

Sayfa yanıt vermiyor neden?
Google Chrome sayfa takılı kalıyor kapanmıyor

Chrome kilitlenen sekmeler sorunu

Chrome’ de sekme kilitleniyorsa, çoğunlukla bu durumun sonucu sayfa yüklenirken beyaz ekranda takılı kalmaktır. Açmaya çalışılan sitede Chrome sekmende “Yükleniyor” şeklinde dönen bir simge ile karşılaşacaksınız. Bu sorun grafik işleme sorunu nedenine bağlayabiliriz.

Chrome yükleniyor kilitlenen sekmeler
Google Chrome yanıt vermiyor kilitleniyor
Chrome cihazı kilitliyor çözümü
Google Chrome kapanmıyor yanıt vermiyor

Google Chrome’ de açık olan önemli sayfalarınız varsa ve takılı kalan sekmeyi kapatamıyorsanız, klavyeden CTRL, ALT ve Delete tuşlarına aynı anda basıp “Görev Yöneticisi” seçeneğine giriniz. Aşağıdaki gibi bir ekran açılacak. Burada en son hangi sekme açıksa sıralama ona göre yapılır. Hangi Chrome sekmesi daha fazla donanım (RAM / CPU) tüketiyorsa onun üzerine gelip sağ tıklayıp “Görevi Sonlandır” seçeneğini tıklayınız.

Cihazı veya bilgisayarı Chrome donduruyor veya tamamen kilitliyorsa ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğu anlamına geliyor. Chrome OS hata ayıklama günlüklerini incelemenizi öneririz. Tarayıcıyı kaldırıp bilgisayarda farklı bir sürücü varsa örnek d oraya yükleyiniz.

Not: Chrome sekme kapanmıyor çözümü ne olduğunu soranlar için önce neden olacak olasılıkları incelememiz gerekiyor. Pek fazla bir şey yapamayacağınızı düşünüyorsanız, sistem geri yükleme adlı özellikten yararlanmanızı öneriyoruz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir