Merhabalar, ben sitenize yeni katıldım. İlgili konuyu okudum. Herşey güzeldi, iyiydi, tam şu clockwork moduna gelene kadar.
Şimdi benim anladığım kadarıyla clockwork-recovery olarak *****diğim programcık bir BIOS programı gibi bir şey, telefonumuzda öntanımlı yüklü olmadığı için bizim yüklememiz gerekiyor. Gereken her şeyi yaptım: Kırmızı-Kısma-Power'ı açtım, Android'de dondu (ki olması gereken de buydu.). Daha sonra install-recovery-windows.bat'ı çalıştırıp yükledim. Birkaç "OKAY" göründü, her şey tamam. Ama bu sefer Yeşil-Yükseltme-Power tuşlarını kullandığımda clockwork-recovery yerine telefon normal olarak açıldı.
Sorun belli: Telefonu clockwork'te nasıl başlatabilirim. Mesajın devamında teknik birkaç ayrıntıya gireceğim. Sorunu çözdüyseniz mesajın devamını okumanıza gerek yok.
Teknik Ayrıntı
İlk önce "install-recovery-windows.bat"ı notepad ile açtım. Şöyle görünüyor:
Çalıştırılan commandline programı gördüm, dolayısıyla şöyle çalıştırdım:Kod:fastboot-windows.exe flash recovery recovery-v5.0.2.3-u8100.img
Karşıma gelen çıktı:Kod:fastboot-windows.exe --help
Burada seçeneklere şöyle bir göz gezdirdim. İlk önce devices argümanıyla denedim:Kod:usage: fastboot [ <option> ] <command> commands: update <filename> reflash device from update.zip flashall flash boot + recovery + system flash <partition> [ <filename> ] write a file to a flash partition erase <partition> erase a flash partition getvar <variable> display a bootloader variable boot <kernel> [ <ramdisk> ] download and boot kernel flash:raw boot <kernel> [ <ramdisk> ] create bootimage and flash it devices list all connected devices reboot reboot device normally reboot-bootloader reboot device into bootloader options: -w erase userdata and cache -s <serial number> specify device serial number -p <product> specify product name -c <cmdline> override kernel commandline -i <vendor id> specify a custom USB vendor id
fastbootun benim aygıtım olmayacağını düşündüm (aygıtın programın adına sahip olması saçma olurdu). Dolayısıyla "?" aygıtının benim aygıtım olduğunu varsayarak install-recovery-windows.battaki komutu bir değişiklikle şöyle girdim:Kod:####### Argüman ####### fastboot-recovery.exe devices ##### Çıktı ##### ? fastboot
Düşündüğüm gibi hata aldım (aygıt adı "?" gibi bir karakter de olamazdı). O halde programcık zaten aygıtıma bağlanıyor ve orada bulunan "recovery" adlı partition'a recovery-v5.0.2.3-u8100.img imajını yüklüyordu. Bu durumda son çare olarak, "Belki açar." umuduyla şunu denedim:Kod:####### Argüman ####### fastboot-windows.exe flash ? recovery-v5.0.2.3-u8100.img ##### Çıktı ##### sending '?' (4240 KB)... OKAY writing '?'... FAILED (remote: partition does not exist)
Telefonum yeniden başladı. Bir umut recovery'nin açılacağını düşündüm ama açılmadı. Bu durumda sorun şunlar olabilir:Kod:fastboot-windows.exe reboot-bootloader
- Programcık, ilgili imajı telefonuma yüklemiyor. Bu çok düşük bir ihtimal, sonuçta ilgili bat dosyasını çalıştırdığımda veya aynı komutu kendim girdiğimde bir hata almıyordum.
- recovery kısayolu Yeşil-Artırma-Power tuşu değil. Bu gene de düşük bir ihtimal geliyor. Gezdiğim tüm sitelerde aynı şekilde recovery açılıyor.
- recovery adlı bir partition var, ama benim telefonumda boot yüklenirken recovery partition'unu görmezden geliyor. Bu bana daha büyük bir ihtimal gibi geldi. Sonuçta en son girdiğim reboot-bootloader'ı girdiysem de telefon normal bir şekilde açıldı, o halde telefon açılırken boot ayarları "recovery" adlı partition'u atlıyor.
Sorunu çok çok basite *****gersek: Yeşil-Artırma-Power yaptığımda recovery açılmıyor, nasıl düzeltebilirim? Sadece clockwork-recovery değil, aynı zamanda amonra-recovery adlı bir programcığı daha denedim, ama olmadı. Her türlü yardımı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
yayın hakları5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.Sitenin adı bildirilerek, ve yazıya link verilerek alıntı yapılabilir. Alıntı yapılan yazının altında, belirgin bir şekilde kaynak olarak “Andronova Forum” ve yazının kendi bağlantı linkinin yer alması gerekmektedir. Herhangi bir yazının izinsiz tamamen veya kısmen kopyalanması durumunda hukuki işlem yapılacaktır. Müşteri hizmetleri 2018 Reklam Gizlilik Politikası |